anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Aproape jumătate dintre britanici consideră că Prinţului Harry ar trebui să-i fie retrase titlurile regale

GALERIE
Prinţul_Harry
 • Prinţul_Harry
- +

Potrivit unui sondaj recent comandat de The Times, 44% dintre britanici consideră că Prinţului Harry ar trebui să-i fie retrase titlurile regale, după difuzarea documentarului Netflix.

44% dintre britanici doresc ca Prinţului Harry să-i fie retrase titlurile regale, a dezvăluit vineri un sondaj YouGov pentru The Times, în timp ce 32% dintre cei chestionaţi cred că prinţul ar trebui să-şi păstreze titlurile.

După cum menţionează The Times, recenta difuzare pe Netflix a documentarului "Harry & Meghan", care a prezentat în special plecare cuplului din familia regală, i-a avantajat mai degrabă pe William şi Kate. Potrivit sondajului YouGov, 44% dintre respondenţi au spus că pentru aceştia din urmă au mai multă simpatie, faţă de 17% pentru Meghan şi Harry. 

Documentarul "Harry & Meghan" să fi produs efectul opus a ceea ce era de aşteptat? Pentru 23% dintre respondenţi, "Harry & Meghan" a degradat imaginea pe care o aveau, în timp ce pentru 7% imaginea cuplului a fost îmbunătăţită. 

Sentiment întreţinut poate de presa britanică care, a doua zi după difuzarea documentarului, i-a susţinut în mare măsură pe William şi Kate, subliniind "demnitatea" lor în faţa "trădării" din partea ducilor de Sussex. Prinţul de Wales şi soţia sa dar şi regele Charles III nu au făcut niciun comentariu asupra seriei documentare. 

De-a lungul celor şase episoade ale acestui documentar, Meghan şi Harry au vorbit pe larg despre dificultăţile lor din cadrul familiei regale, dar şi despre hărţuirile din partea tabloidelor, uneori comandate, potrivit lor, de membrii familiei regale. Ei au denunţat, de asemenea, rasismul sistemic din ţară şi al familiei regale.

Cu toate acestea, 51% dintre britanici cred că cei doi ar trebui să fie invitaţi la încoronarea regelui Charles III. Potrivit unor surse citate de Daily Mail, cuplul este binevenit la aceste festivităţile care vor avea loc pe 6 mai 2023.

În 2021, la un an de la retragerea din familia regală, ducii de Sussex au renunţat la responsabilităţile lor şi la titlurile şi funcţiile oficiale. Totuşi, ei îşi păstrează titlul de Alteţă Regală şi sunt încă Duce şi Ducesă de Sussex. Prinţul Harry, însă, a fost deposedat de titlurile sale militare prin decizia reginei. Astfel, el nu a putut îmbrăcat uniforma militară la înmormântarea suveranei din septembrie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.