Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Arafat le cere vaccinaţilor să-i denunţe la autorităţi pe nevaccinaţi, în anumite cazuri

GALERIE
apel-112
  • apel-112
- +

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că, dacă o persoană intră într-un loc unde trebuie să se afle numai persoane vaccinate şi se vede că acest lucru nu se controlează, atunci să anunţe autorităţile.

Raed Arafat a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că discotecile, cluburile sunt rezervate numai persoanelor vaccinate, iar dacă intră acolo şi alte persoane, atunci organizatorii vor fi amendaţi pentru acest lucru.

Întrebat ce se întâmplă în aceste zone unde trebuie să intre numai vaccinaţi dacă nimeni nu verifică acest lucru, Arafat a răspuns: “Organizatorul trebuie să înţeleagă foarte clar, el sau cine organizează va fi amendat şi amenzile nu sunt mici în aceste condiţii. Dacă undeva unde clar trebuie să intre numai vaccinaţi nu se controlează, orice persoană de acolo cu simţul civic poate să pună mâna pe telefon şi să anunţe. Şi acest lucru chiar îl recomand. Dacă cineva intră într-o zonă unde se ştie că trebuie să intre numai vaccinaţi şi vede că nu se controlează deloc şi nu se întreabă de hârtie, de orice dovadă dacă eşti vaccinat, înseamnă că organizatorul încalcă regulile şi legea. Şi aici clar se pot sesiza organele de control, organele de control vin, verifică, dacă găsesc persoane nevaccinate acolo, care nu pot proba vaccinarea, prin sondaj, se poate persoana respectivă să fie amendată conform legii”.

El a făcut un apel la cei care deţin astfel de localuri să aplice regulile şi să verifice dacă cei care intră acolo sunt vaccinaţi.

“Aş apela, înainte de control şi înainte de orice, la responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Când au fost închise discotecile şi cluburile şi s-a zis că nu putem lăsa pe nimeni înauntru, eram organizatorii şi operatorii lor foarte supăraţi că le-am închis. Acum când spunem se deschid, dar atenţie acolo e o zonă cu mare risc de răspândire, de transmitere, intraţi numai cu vaccinaţii. Dacă ei nu au înţeles că asta e un lucru pozitiv, că am ajuns la o fază în care le deschidem, în alte ţări încă se discută, le deschidem, le închidem, cum fac cu ei, nu suntem singurii care aplică aceste reguli. Dacă ajungem şi spunem, da, doar vaccinaţi şi ei încalcă regulile şi lasă pe oricine să intre, riscul este să vedem că măsurile sunt ineficiente şi să reia alte măsuri mai stricte. Rugămintea din partea noastră este ca ei să aplice regulile şi să verifice şi să se asigure că cei care intră sunt persoane care deţin dovada vaccinării”, a transmis Arafat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri