anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Arată că îţi pasă şi ajută copiii şi tinerii cu autism!

Puteţi veni în sprijinul copiilor şi tinerilor cu autism participând la un eveniment caritabil.

GALERIE
carmen gherca
  • carmen gherca
- +

Ieşenii pot veni în sprijinul copiilor şi tinerilor cu autism participând la un eveniment caritabil ce va avea loc în data de 4 aprilie.

 

În cadrul celei de a V-a ediţii a campaniei „Arată că îţi pasă!”, filiala ieşeană a Asociaţiei Naţionale a Copiilor şi Adulţilor cu Autism din România (ANCAAR) va organiza o nouă seară caritabilă. Evenimentul este menit să marcheze Ziua Internaţională pentru Conştientizarea Autismului şi se va desfăşura la Motel Bucium, începând cu ora 18. Cei care doresc să participe trebuie să achiziţioneze, până la sfârşitul lunii, invitaţii, al căror cuantum este de 120 lei. Prin această acţiune, ieşenii sunt invitaţi să fie receptivi la problemele persoanelor care suferă de autism şi să manifeste solidaritate faţă de acestea. „Mai ales că această acţiune se petrece în postul Paştelui - când toţi trebuie să fim mai buni - cred că ar trebui să ne gândim la persoanele din jurul nostru care au mai multă nevoie de ajutor decât avem noi. Şi aceşti copii, şi aceşti tineri au nevoie de ajutorul întregii societăţi pentru a se putea integra şi pentru a se putea dezvolta. Oricum, noi ca oameni ar trebui să ne gâdim la faptul că sunt persoane care au mult mai puţin decât avem noi, mai ales sănătate. Şi aceste persoane nu au nicio vină că s-au născut aşa - nici ele şi nici părinţii lor - şi de aceea cred eu că ar fi bine ca, măcar într-o seară, să dăruim pentru că, până la urmă, cu siguranţă dăruind o să primim şi noi. O să primim satisfacţie şi, de ce nu, o să fim poate cu sufletul mai curat înainte de sărbătorile de Paşte”, a subliniat Carmen Ghercă, preşedinte ANCAAR Iaşi. Cei prezenţi la eveniment de vor bucura de un program artistic oferit de copiii cu autism sprijiniţi de asociaţie, membri ai Clubului de gimnastică aerobică GIMNIS, de micii dansatori de la Clubul „Imperial” sau de studenţi ai Universităţii de Arte. Banii care se vor strânge în urma evenimentului vor fi folosiţi pentru susţinerea proiectelor derulate în beneficiul copiilor, tinerilor cu autism şi al părinţilor acestora.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.