anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Arată că îţi pasă şi ajută copiii şi tinerii cu autism!

Puteţi veni în sprijinul copiilor şi tinerilor cu autism participând la un eveniment caritabil.

GALERIE
carmen gherca
 • carmen gherca
- +

Ieşenii pot veni în sprijinul copiilor şi tinerilor cu autism participând la un eveniment caritabil ce va avea loc în data de 4 aprilie.

 

În cadrul celei de a V-a ediţii a campaniei „Arată că îţi pasă!”, filiala ieşeană a Asociaţiei Naţionale a Copiilor şi Adulţilor cu Autism din România (ANCAAR) va organiza o nouă seară caritabilă. Evenimentul este menit să marcheze Ziua Internaţională pentru Conştientizarea Autismului şi se va desfăşura la Motel Bucium, începând cu ora 18. Cei care doresc să participe trebuie să achiziţioneze, până la sfârşitul lunii, invitaţii, al căror cuantum este de 120 lei. Prin această acţiune, ieşenii sunt invitaţi să fie receptivi la problemele persoanelor care suferă de autism şi să manifeste solidaritate faţă de acestea. „Mai ales că această acţiune se petrece în postul Paştelui - când toţi trebuie să fim mai buni - cred că ar trebui să ne gândim la persoanele din jurul nostru care au mai multă nevoie de ajutor decât avem noi. Şi aceşti copii, şi aceşti tineri au nevoie de ajutorul întregii societăţi pentru a se putea integra şi pentru a se putea dezvolta. Oricum, noi ca oameni ar trebui să ne gâdim la faptul că sunt persoane care au mult mai puţin decât avem noi, mai ales sănătate. Şi aceste persoane nu au nicio vină că s-au născut aşa - nici ele şi nici părinţii lor - şi de aceea cred eu că ar fi bine ca, măcar într-o seară, să dăruim pentru că, până la urmă, cu siguranţă dăruind o să primim şi noi. O să primim satisfacţie şi, de ce nu, o să fim poate cu sufletul mai curat înainte de sărbătorile de Paşte”, a subliniat Carmen Ghercă, preşedinte ANCAAR Iaşi. Cei prezenţi la eveniment de vor bucura de un program artistic oferit de copiii cu autism sprijiniţi de asociaţie, membri ai Clubului de gimnastică aerobică GIMNIS, de micii dansatori de la Clubul „Imperial” sau de studenţi ai Universităţii de Arte. Banii care se vor strânge în urma evenimentului vor fi folosiţi pentru susţinerea proiectelor derulate în beneficiul copiilor, tinerilor cu autism şi al părinţilor acestora.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.