anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

ArcelorMittal vrea să dea în judecată Guvernul României

GALERIE
mittal D
  • mittal D
- +

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, al doilea mare consumator de energie al ţării, este pregătit să dea în judecată Guvernul României pentru amânarea cu o jumătate de an a exceptării companiei de la plata unei părţi a certificatelor verzi, potrivit lui Bruno Ribo, CEO al producătorului de oţel. 

În 2014, pentru a proteja industria, Guvernul a decis ca marii consumatori de electricitate să fie exceptaţi de la plata unei părţi a certificatelor verzi. În sector au apărut apoi divergenţe privind momentul de la care se aplică această exceptare. Consumatorii spun că exceptarea trebuie aplicată de la momentul semnării acordului de exceptare, însă Guvernul a aprobat recent o hotărâre (HG nr. 113/24 februarie 2016) prin care precizează că acest lucru se va întâmpla de la momentul emiterii (aprobării) acordurilor, adică de la mijlocul anului 2015.

Primii mari consumatori de energie, Alro Slatina şi ArcelorMittal Galaţi, au semnat acordurile de exceptare în decembrie 2014 şi cer în prezent ca reducerea certificatelor verzi să fie aplicată pentru tot anul 2015, nu doar pentru o jumătate de an. În cazul ArcelorMittal, Bruno Ribo a precizat că diferenţa se materializează în milioane de euro şi pune în pericol investiţiile companiei.

ArcelorMittal Galaţi exportă în prezent peste 70% din producţie, întrucât piaţa din România nu şi-a revenit suficient după criza din 2008. Ribo a mai arătat că producătorul de oţel a început bine anul trecut, a avut trei trimestre consecutive de EBITDA pozitiv, însă se aşteaptă la un rezultat negativ pentru al patrulea trimestru.

”Principalul factor care a dus la această situaţie a fost dumpingul produselor din China pe piaţa europeană. Europa se confruntă cu importuri de produse din China care au crescut semnificativ, iar preţurile nu au fost corelate la costurile de producţie. Această situaţie creată nu este sustenabilă şi trebuie corectată”, a explicat Bruno Ribo, potrivit Capital.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ciuma lui Pandele

Cătălin ONOFREI

Ciuma lui Pandele

Dar chiar sunt useriştii altfel decât ceilalţi? Au patru ani să ne convingă!

Filmuletul zilei

opinii

Ce facem acuma?...

Briscan ZARA

Ce facem acuma?...

Înţeleg atitudinea de învingător în alegeri a unui lider care se adresează doar echipei sale de campanie, în sensul că „munca voastră a dat roade şi am învins echipele celelalte”, dar nicidecum cu referire la câştigul unei funcţii în administraţie care e pur şi simplu un alt job, unul mai dificil chiar decât unul din privat.

Repede ochire asupra alegerilor locale

Mihai DORIN

Repede ochire asupra alegerilor locale

Hipnoza

Nichita DANILOV

Hipnoza

Brusc se auzi un râs în stânga noastră, care ne trezi la realitate. Râdea bătându-şi, în semn de triumf pumnii, Alleluieva, alături de compatriotul ei. „A fost o iluzie”, spuse ea. „Tot ce aţi văzut v-a fost indus în subconştient prin intermediul autosugestiei...”

pulspulspuls

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Eheheei, stimaţi telespectatori, iacătă-ne trecuţi şi de alegerile astea locale greoaie, alegeri pe care noi, ca ieşeni, parcă le-am traversat olecuţă şi ruşinaţi tot văzând ce rivoluţii şi reforme au loc prin ţară. 

Caricatura zilei

Surpriza

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.