Are loc proba scrisă a Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”

joi, 23 mai 2024, 23:15
1 MIN
 Are loc proba scrisă a Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”

Etapa națională a Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, ediția a  XXVI-a, se desfășoară la Iași, în perioada 23-26 mai. Participă 220 de elevi din întreaga țară, din clasele IX-XII, de la filiera tehnologică și filiera teoretică, profil real, specializarea științe ale naturii, alături de 39 de profesori însoțitori. Concursul îmbină rezolvarea problemelor, atât teoretice, cât și practice, și premiază cele mai bune şi frumoase rezolvări şi compuneri de probleme.

Comisia centrală a concursului reunește reprezentanți ai Ministerului Educației, printre care secretarul de stat Bogdan Cristescu și inspectorul Ana Naghi, inspectori de matematică din 10 județe ale țării, profesori din Iași și din celelalte județe. Etapa națională este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, împreună cu Facultatea de Construcții Mașini și Management Industrial din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi” Iași, sub egida Ministerului Educației.

Deschiderea oficială a avut loc joi, 23 mai, de la ora 18, în Aula Magna „Carmen Sylva” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași. Vineri, 24 mai, în sălile Facultății de Construcţii de Maşini şi Management Industrial din Iași, de la ora 9, se desfășoară proba scrisă a concursului. Competiția se încheie sâmbătă cu festivitatea de premiere, începând cu ora 18, în amfiteatrul Facultății de Construcţii de Maşini şi Management Industrial.

Dincolo de premiile oficiale ale Ministerului Educației, elevii vor beneficia și de alte distincții oferite de Inspectoratul Școlar Județean Iași, Societatea de Științe Matematice din România, Mitropolia Moldovei și Bucovinei și de gazda concursului, Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial din cadrul Univeristății Tehnice „Gh. Asachi” Iași.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii