Cresc blocuri pe locul fostei fabrici Nicolina. Va fi mutată piaţa? Planurile lui Constantin Duluţe
Este vorba de 2,37 hectare, parcela situata în dreptul sensului giratoriu de pe strada Mitropo (...)
citeste totluni, 20.03.2023
Politehnica Iaşi se află pe o poziţie direct promovabilă (e pe locul III al clasamentului, dar liderul, Şelimbăr, nu are drept de a urca în elită) după primele patru runde ale Ligii a II-a de fotbal. Acest lucru a fost parafat ca urmare a victoriei de sâmbătă, din Copou, 2-1 contra Concordiei Chiajna.
Disputa a arătat că anticipările Ziarului de Iaşi au fost corecte. Concordia a confirmat atât că a judecat greşit în vară, când a adus fotbalişti terminaţi sau fără anvergura de a ataca promovarea în locul lotului care a dus-o la câţiva milimetri de Liga I, cât şi startul extrem de modest de sezon: Chiajna a pierdut acasă în faţa unei nou-promovate, CSM Slatina şi a obţinut in extremis un egal, tot în Ilfov, cu semi-amatorii de la Dumbrăviţa, ajunşi în premieră în eşalonul doi.
Oaspeţii nu au fost în stare să obţină vreun corner şi au încercat câte ceva în atac doar sub un sfert de oră, după ce Poli a deschis scorul şi s-a retras pripit, trupa lui Ianis Zicu reuşind în intervalul amintit doar două şuturi, unul pe poartă. Nici defensiva Chiajnei nu a fost solidă, erorile comise de portarul Chudy şi stoperul Maric la cele două reuşite, primul gafând la ambele faze, fiind doar bomboanele de pe coliva unui sistem defensiv cu multe găuri.
În atare condiţii, nu e de mirare că Politehnica a dominat aproape în permanenţă, faptul că Iaşi a avut aproape tot lotul în cantonament(e), iar Chiajna a introdus în Copou jucători abia aduşi de câteva zile (Cierpka, Rusescu) simţindu-se din plin. Din nefericire pentru Poli, a lipsit claritatea la construcţie.
Drept urmare, ocaziile au fost inexistente în primul act, când Iaşul nu a nimerit poarta (a fost 3-0 la şuturi în afara porţii şi 2-0 la cornere), aşa cum s-a întâmplat şi în primele reprize ale precedentelor două partide.
Nici în actul doi Politehnica nu a excelat (în afară de cele două goluri, a mai fost un singur şut pe poartă, trei cornere şi trei încercări în afara porţii), însă a câştigat absolut meritat, erorile oaspeţilor păstrând toate punctele în Copou.
Faptul că golul decisiv a venit abia în minutul 90, după ce Concordia egalase în minutul 87, la 15 minute după deschiderea scorului, este un mare plus pentru Poli. Care a confirmat nu numai că păstrează un ritm bun după pauze, ba chiar se exprimă ceva mai clar, dar şi că ştie să se bată până în ultimul minut pentru succes.
Astfel, victoria din minutul 90 de sâmbătă este a doua legată obţinută pe final, după cea de la Dej, parafată în minutul 88. Acest lucru sugerează două concluzii.
Că problemele fizice de care vorbea antrenorul Claudiu Niculescu nu (mai) există la una dintre puţinele echipe din România care în cele 11 săptămâni de când a început pregătirile a avut privilegiul de a lucra în efectiv aproape complet (ridicat numeric şi calitativ) circa două luni, inclusiv în două cantonamente.
A doua concluzie e că jucătorii ieşeni sunt conştienţi că nu are cine să le stea în cale în acest sezon, în care concurenţa de la nivelul Ligii a II-a este aproape inexistentă pentru o Poli care are condiţii nemaiîntâlnite în istoria clubului.
Reamintirea faptului că în acest an clubul ieşean va primi două milioane de euro numai de la bugetul local, în timp ce Concordia, privită ca una dintre echipele bogate ale eşalonului doi, a anunţat un buget de circa un milion de euro, iar Dejul de nici 500 000 de euro, este, probabil, relevant.
Dacă la plusuri mai trebuie trecut faptul că lui Niculescu i-au ieşit schimbările (Harrison a punctat de două ori, iar Plohotniuk a pasat decisiv la un minut după ce a intrat), la minusuri mai trebuie trecută lejeritatea cu care Poli a încasat golul.
Astfel, abia-venitul Cierpka, care a marcat doar de 13 ori până la 27 de ani, a înscris din mijlocul unui careu în care Iaşi avea superioritate numerică, ce-i drept şi cu ajutorul lui Knoflach, surprins după lungul şomaj de care avusese parte.
Trăgând linie, prea multe emoţii pentru o victorie logică, aşteptată, însă şi speranţe că Poli va continua să defileze prin campionat. Pentru aceasta, va fi nevoie în continuare de o creştere a calităţii jocului, astfel încât decalajele evidente dintre gruparea ieşeană şi celelalte echipe din eşalonul doi să fie translate mai lejer pe tabelele de marcaj.
Primul prilej pentru un joc mai bun este vineri, în Ghencea, când Iaşi întâlneşte o trupă care a fost zdrobită la ultima apariţie acasă (0-4!) de echipa din Miercurea Ciuc.
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Compania Epic Games, amendată cu 245 mil. dolari pentru că a păcălit gamerii
47 de șoferi, ”retrogradați” într-o zi la statutul de pieton după ce au circulat prin Iași
JAF la o benzinărie din Brăila: un individ cu CAGULĂ pe cap a plecat cu 10.000 de lei
FOTO Carambol cu două mașini și trei TIR-uri, pe DN 2 E85. Mai multe persoane au fost rănite
VIDEO Elena Rybakina, campioană la Indian Wells - A învins o câștigătoare de Grand Slam
A intrat fericirea în România. World Happiness Report 2023. Pe ce poziție se află țara noastră
Ce accesorii să utilizăm pentru protecție și dezinfectare (P)
Site-uri web mai inteligente în 2023, care să reflecte ceea ce reprezintă și crede compania
Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?
Cresc blocuri pe locul fostei fabrici Nicolina. Va fi mutată piaţa? Planurile lui Constantin Duluţe
FOTBAL: Succes meritat, aşteptat, la Galaţi, promovarea e din ce în ce mai aproape (VIDEO)
Un nou concurs de manager la spitalul din Iaşi care este condus de la înfiinţare de aceeaşi persoană
Femeie de 55 de ani, prinsă la volan cu o alcoolemie de două ori mai mare decât limita penală
Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta
Mihailo Podoliak după vizita lui Putin la Mariupol: Criminalul revine întotdeauna la locul crimei
Românii cer tot mai mult locuri de muncă remote, dar oferta este în scădere
Cum motivează Vladimir Putin lansarea războiului din Ucraina în 2022 şi nu în 2014
Ce spune românca Romina Gingaşu, căsătorită cu patronul Ferrari, despre Ion Ţiriac
Delvine Meringor (CSA Steaua), locul al treilea la maratonul de la Barcelona, cu barem olimpic
Australia nu a promis ”sub nicio formă” că va ajuta SUA să apere Taiwanul
Un bărbat din Florida care a răspuns la o bătaie la uşă a fost muşcat de un aligator
Importurile de gaze au scăzut cu peste 85%, în ianuarie 2023. Producţia a crescut cu 7,5%
Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a fost strivit de un utilaj într-o fabrică din Corbu
Ciolacu şi Clotilde Armand, contre pe Facebook pe tema curăţeniei din Sectorul 1. Cine are dreptate?
Florentino Perez nu va asista la El Clasico, din cauza scandalului de corupţie de la FC Barcelona
O femeie de 86 de ani a murit arsă de vie după ce casa în care locuia a luat foc
Edi Iordănescu: Această campanie trebuie să fie una de calificare, nu de scuze
Iordănescu explică de ce nu l-a convocat pe Ianis Hagi pentru meciurile cu Andorra şi Belarus
Ibrahimovici, 41 de ani şi 166 de zile, a devenit cel mai în vârstă marcator din campionatul Italiei
Alexandru LĂZESCUCum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta |
Nichita DANILOVDe la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian |
Ciprian IFTIMOAEICe se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe? |
Michael ASTNERSper să mor în timpul vieţii mele |
Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.