anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Are sau nu cine să stea în calea Poli Iaşi pentru promovare? Analiza meciului din Copou

GALERIE
niculescu-poli
  • niculescu-poli
- +

Politehnica Iaşi se află pe o poziţie direct promovabilă (e pe locul III al clasamentului, dar liderul, Şelimbăr, nu are drept de a urca în elită) după primele patru runde ale Ligii a II-a de fotbal. Acest lucru a fost parafat ca urmare a victoriei de sâmbătă, din Copou, 2-1 contra Concordiei Chiajna.

Disputa a arătat că anticipările Ziarului de Iaşi au fost corecte. Concordia a confirmat atât că a judecat greşit în vară, când a adus fotbalişti terminaţi sau fără anvergura de a ataca promovarea în locul lotului care a dus-o la câţiva milimetri de Liga I, cât şi startul extrem de modest de sezon: Chiajna a pierdut acasă în faţa unei nou-promovate, CSM Slatina şi a obţinut in extremis un egal, tot în Ilfov, cu semi-amatorii de la Dumbrăviţa, ajunşi în premieră în eşalonul doi.

Oaspeţii nu au fost în stare să obţină vreun corner şi au încercat câte ceva în atac doar sub un sfert de oră, după ce Poli a deschis scorul şi s-a retras pripit, trupa lui Ianis Zicu reuşind în intervalul amintit doar două şuturi, unul pe poartă. Nici defensiva Chiajnei nu a fost solidă, erorile comise de portarul Chudy şi stoperul Maric la cele două reuşite, primul gafând la ambele faze, fiind doar bomboanele de pe coliva unui sistem defensiv cu multe găuri.

În atare condiţii, nu e de mirare că Politehnica a dominat aproape în permanenţă, faptul că Iaşi a avut aproape tot lotul în cantonament(e), iar Chiajna a introdus în Copou jucători abia aduşi de câteva zile (Cierpka, Rusescu) simţindu-se din plin. Din nefericire pentru Poli, a lipsit claritatea la construcţie.

Drept urmare, ocaziile au fost inexistente în primul act, când Iaşul nu a nimerit poarta (a fost 3-0 la şuturi în afara porţii şi 2-0 la cornere), aşa cum s-a întâmplat şi în primele reprize ale precedentelor două partide.

Nici în actul doi Politehnica nu a excelat (în afară de cele două goluri, a mai fost un singur şut pe poartă, trei cornere şi trei încercări în afara porţii), însă a câştigat absolut meritat, erorile oaspeţilor păstrând toate punctele în Copou.

Condiţii nemaiîntâlnite în istoria clubului

Faptul că golul decisiv a venit abia în minutul 90, după ce Concordia egalase în minutul 87, la 15 minute după deschiderea scorului, este un mare plus pentru Poli. Care a confirmat nu numai că păstrează un ritm bun după pauze, ba chiar se exprimă ceva mai clar, dar şi că ştie să se bată până în ultimul minut pentru succes.

Astfel, victoria din minutul 90 de sâmbătă este a doua legată obţinută pe final, după cea de la Dej, parafată în minutul 88. Acest lucru sugerează două concluzii.

Că problemele fizice de care vorbea antrenorul Claudiu Niculescu nu (mai) există la una dintre puţinele echipe din România care în cele 11 săptămâni de când a început pregătirile a avut privilegiul de a lucra în efectiv aproape complet (ridicat numeric şi calitativ) circa două luni, inclusiv în două cantonamente.

A doua concluzie e că jucătorii ieşeni sunt conştienţi că nu are cine să le stea în cale în acest sezon, în care concurenţa de la nivelul Ligii a II-a este aproape inexistentă pentru o Poli care are condiţii nemaiîntâlnite în istoria clubului.

Reamintirea faptului că în acest an clubul ieşean va primi două milioane de euro numai de la bugetul local, în timp ce Concordia, privită ca una dintre echipele bogate ale eşalonului doi, a anunţat un buget de circa un milion de euro, iar Dejul de nici 500 000 de euro, este, probabil, relevant.

Dacă la plusuri mai trebuie trecut faptul că lui Niculescu i-au ieşit schimbările (Harrison a punctat de două ori, iar Plohotniuk a pasat decisiv la un minut după ce a intrat), la minusuri mai trebuie trecută lejeritatea cu care Poli a încasat golul.

Astfel, abia-venitul Cierpka, care a marcat doar de 13 ori până la 27 de ani, a înscris din mijlocul unui careu în care Iaşi avea superioritate numerică, ce-i drept şi cu ajutorul lui Knoflach, surprins după lungul şomaj de care avusese parte.

Trăgând linie, prea multe emoţii pentru o victorie logică, aşteptată, însă şi speranţe că Poli va continua să defileze prin campionat. Pentru aceasta, va fi nevoie în continuare de o creştere a calităţii jocului, astfel încât decalajele evidente dintre gruparea ieşeană şi celelalte echipe din eşalonul doi să fie translate mai lejer pe tabelele de marcaj.

Primul prilej pentru un joc mai bun este vineri, în Ghencea, când Iaşi întâlneşte o trupă care a fost zdrobită la ultima apariţie acasă (0-4!) de echipa din Miercurea Ciuc. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Alexandru LĂZESCU

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Deşi nu a fost generată de asumarea unor riscuri iresponsabile, ca în 2008, şi suntem asiguraţi că ce s-a întâmplat atunci nu se va repeta, criza generată de falimentul Silicon Valley Bank din California introduce turbulenţe majore într-un mediu fragil în plan economic şi geopolitic cu consecinţe greu de estimat.

opinii

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Nichita DANILOV

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Singurul lucru comun între el şi actualul locatar al fostului său atelier este înălţimea. Amândoi sunt înalţi. Caloian ceva mai înalt decât Val Gheorghiu. Caloian cultivă spontaneitatea şi în dialog, şi în modul de-a gândi pictura, spre deosebire de Val Gheorghiu care îşi calcula fiecare pas şi fiecare gest.

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Cu excepţia Medicinei, toţi ceilalţi absolvenţi pot lucra în domenii în care contează mai degrabă competenţele pe care le deţin, modul în care îşi valorifică aptitudinile. Un absolvent de studii superioare cu competenţe digitale medii şi cunoaşterea măcar a unei limbi de circulaţie internaţionale, având disponibilitatea de a învăţa la locul de muncă, nu rămâne în afara pieţei muncii.

Sper să mor în timpul vieţii mele

Michael ASTNER

Sper să mor în timpul vieţii mele

Ei bine, abia zile mai târziu după ce mi-a apărut şi mie în minte un gând privind trecerea timpului - vine o vreme/ când timpul trece/ şi cam atât - mi-am dat seama că la origine n-are cum să nu se afle replica standard a mamei: Et vergieht!

pulspulspuls

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Numai ce am vorbit ieri la rubrica noastră despre conexiunile jupânului Ciorăpel de la Neamţ prin judeţul nostru că au şi apărut informaţii noi, stimaţi telespecatori. 

Caricatura zilei

Doborârea dronei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.