anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Comunicat de presă

Arena afacerilor pentru liceenii ieșeni

GALERIE
Cantemir
 • Cantemir
- +

Liceenii ieșeni  inițiază și validează idei de afaceri în cadrul Salonului proiectelor de antreprenoriat.
Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” Iași, împreună cu Inspectoratul Școlar al Județului Iași, a organizat, pe 21 mai 2019, a VIII-a ediție a Salonului proiectelor de antreprenoriat, în parteneriat cu Palas Mall, în cadrul complexului Palas, în sala Mozart.  La eveniment au participat 14 echipaje, de la liceele din Iași. 

Acest concurs, coordonat de prof. Irina –Elena Aporcăriței, a debutat în 2010, la Colegiul Tehnic” Dimitrie Leonida” Iași, actualul Liceu Tehnologic ”Dimitrie Leonida”, Iași, care, timp de șapte ediții a organizat această competiție, a contribuit la exersarea a peste 100 de afaceri, inițiate de elevi de la toate liceele din Iași.

Salonul proiectelor de antreprenoriat este o competiție de idei de afaceri, o punte între școală și mediul de afaceri, întrucât vizează transpunerea în practică a informațiilor și competențelor antreprenoriale dobândite la școală. 

Formatul concursului este unul atipic, întrucât pe lângă evaluarea realizată de profesori de specialitate, în conformitate cu  criteriile anunțate în Metodologia de concurs, jurizarea și consultanța este oferită de oameni de afaceri, care administrează firme în Iași. Pe lângă validarea ideilor și competiția dintre echipele participante, toți cei prezenți au oportunitatea de a primi informații, sugestii și feed-back de la persoane cu experiență, care au dezvoltat afaceri și firme. 

Ediția a VIII-a a Salonului proiectelor de antreprenoriat  a primit susținerea domnului  Petrică Cucutianu, administrator al unei firme din domeniul construcțiilor, cu o experiență de 12 ani în afaceri și a domnului  David Burcovschi, student în anul I, la FEAA , tânăr antreprenor în domeniul IT, fost participant și laureat la Salonul proiectelor de antreprenoriat, Ediția a VII-a. Expertiza provenind din mediul de afaceri, intervențiile reprezentanților acestui domeniu, în timpul concursului, au confirmat, validat și corectat ideile prezentate de tinerii afaceriști.

Premianții concursului sunt : Premiul I elevii Dima Julia-Paola, Pricope Maria, Cojocaru Mina Cristina, Matei Ștefana- Eliana, de la Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” Iași și Anton Oana-Maria, Adonicioaie Maria-Carla, Mihalache Radu, de la Liceul Teoretic de Informatică”Grigore Moisil”, Premiul al II-lea a fost obținut de echipajele alcătuite din elevii Popa Ștefana Daniela, Tăbăranu Alexandra, Solomon Claudia, de la Colegiul Național Iași și Rusu Dorin și Stoleru  Mihai de la Colegiul Tehnic ” Gh. Mârzescu”. Premiul al III-lea a fost obținut de elevii de la Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu”: Tarhon Eduard Andrei, Munteanu Adina, Meclea Andreea, Rusu Ramona Mihaela, Ciobanu Valentin și de la Liceul Teoretic de Informatică ” Grigore Moisil” echipajul alcătuit din elevii Răchieru Lavinia, Lupuțoc Andreea, Balan Daria, Pleșcan Bogdan, Butucă Adrian. Ideile de afaceri prezentate au fost foarte variate, au vizat inițierea unor afaceri inovatoare în domeniul IT, al producției media, alimentație sănătoasă, producerea și procesarea plantelor aromatice și medicinale, apicultura, etc. S-au acordat și mențiuni dar și premii speciale pentru Cea mai bună prezentare, Cel mai frumos stand, Cel mai bun plan de afaceri, Cea mai originală idee de afaceri. 

Viziunea acestui concurs este consolidarea  relațiilor cu mediul de afaceri și de a oferi expertiză, de a crea oportunități pentru elevi în privința dezvoltării și exersării competențelor antreprenoriale într-un cadru cât mai ”real”.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.