Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Argăseală: Derbiul Steaua-Dinamo se joacă în Ghencea

GALERIE
argaseala
  • argaseala
- +

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, joi, că partida cu Dinamo, din etapa a XXI-a a Ligii I, se va disputa pe stadionul din Bulevardul Ghencea, la 1 martie, precizând că a primit o propunere ca acest meci să aibă loc la aceeaşi dată pe Cluj Arena.

"Am căzut de acord că singura soluţie este să jucăm acest meci pe Ghencea, pe data de 1 martie. Ca o glumă sau nici nu ştiu dacă ar trebui spus în glumă sau serios, Arena Cluj s-a oferit să ne găzduiască meciul acesta, pentru că au considerat că este cel mai important meci din fotbalul românesc şi ar merita să se dispute pe o arenă foarte mare. Le-am mulţumit frumos şi am considerat că din respect pentru suporterii celor două echipe, meciul trebuie să se dispute în Bucureşti", a spus Argăseală.

Valeriu Argăseală a afirmat că în urma discuţiilor avute cu ALPAB, administratorul Arenei Naţionale, s-a stabilit că suprafaţa de joc nu va putea fi recondiţionată până la meciul echipei naţionale cu Argentina, programat la 5 martie. "Am avut o discuţie cu ALPAB în care am căutat să găsim posibilitatea de a recupera terenul în situaţia în care am fi căzut de acord să jucăm pe data de 1 martie. S-a ajuns la concluzia că nu se poate recupera terenul. Dacă noi am fi jucat pe data de 1, terenul nu ar fi putut fi pus la dispoziţia echipei naţionale în condiţii bune până marţi seară, când Argentina va efectua antrenamentul. Din punctul de vedere al beneficiarului nu este justificat, pentru că noi am plătit şi ar trebui să fim primiţi acolo. Din punctul proprietarului, dacă omul îmi spune că nu poate să facă aşa ceva, înseamnă că are nişte motive. Dacă s-ar juca pe data de 1, ar trebui schimbată o zonă foarte mare de teren, ar trebui să facă o investiţie, să se cumpere iarba, care e greu de cumpărat acum", a completat Argăseală.

Valeriu Argăseală a menţionat că la partida cu Dinamo vor asista 26.000 de spectatori, iar Steaua va încasa cu 100.000 de euro mai puţin. "La meciul de pe Ghencea vor asista 26.000 de spectatori, iar clubul va încasa cu 100.000 de euro mai puţin faţă de Arena Naţională", a explicat Argăseală.

Preşedintele FRF Mircea Sandu a declarat, miercuri, că partida Steaua - Dinamo, programată la 1 martie, în cadrul etapei a XXI-a a Ligii I, nu se va disputa pe Arena Naţională deoarece stadionul este închiriat de federaţie pentru amicalul echipei naţionale a României cu Argentina din 5 martie.

"Noi (n.r. - FRF) avem un contract valabil între 1 martie şi 6 martie, unde pe stadion vor fi diverse activităţi care cuprind inclusiv antrenamentul Argentinei şi prezentarea echipamentului naţionalei pe data de 3 cu compania Adidas. Tocmai pentru protecţia suprafeţei de joc, pe data de 3 va avea loc un antrenament pe Stadionul Dinamo. Problema vegetaţiei în această perioadă este că iarba se reface foarte, foarte greu sau aproape deloc. Terenul peste noapte îngheaţă, chiar dacă are prelată. Din punctul ăsta de vedere am încheiat un contract de pe 1 martie până pe 6 martie cu ALPAB. Nu se poate (n.r. - ca meciul Steaua - Dinamo să se dispute pe Arena Naţională la 1 martie)! Punct!", a afirmat Sandu.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri