Arhiepiscopia Tomisului refuză să ia poziție în cazul preotului neurochirurg Ștefan Mindea, acuzat de înșelătorie de mai mulți foști pacienți

miercuri, 07 februarie 2024, 10:11
1 MIN
 Arhiepiscopia Tomisului refuză să ia poziție în cazul preotului neurochirurg Ștefan Mindea, acuzat de înșelătorie de mai mulți foști pacienți

Cazul preotului neurochirurg Ștefan Mindea, relatat de Media Quality în cadrul unei anchete de presă în cursul săptămânii trecute, scoate la lumină și alte situații în care acesta ar fi avut un comportament similar. Presa locală din Constanța relata zilele trecute un alt caz în care Mindea ar fi realizat infiltrații cu Xilină și Dexametazonă la prețuri halucinante, prezentându-le ca pe niște soluții magice cu o compoziție secretă. S-a cerut, în acest context, o poziție de la Arhiepiscopia Tomisului, de vreme ce postura de preot a lui Mindea a generat credibilitate în fața pacienților.

La solicitarea presei locale din Constanța, Arhiepiscopia Tomisului a răspuns că nu se poate pronunța într-un astfel de caz, pentru că nu are competențe medicale sau judiciare. Deși nu despre asta era vorba.

„Nu ne antepronunțăm pe o cauză aflată în faza de investigație. După ce organele judiciare își vor fi finalizat lucrările Arhiepiscopia Tomisului va oferi un punct de vedere. Instituția noastră nu are competența de a efectua expertize pe domeniul medical sau judiciar. Acest lucru cade în sarcina profesioniștilor domeniilor respective, care, probabil, își vor face datoria. Vă mulțumim!” – a răspuns sec Arhiepiscopia Tomisului.

Reamintim faptul că în anul 2020, Ștefan Mindea era hirotonit preot chiar de ÎPS Teodosie la Mănăstirea „Văcăreștii Noi” din comuna Lumina, Constanța. Evenimentul a fost foarte mediatizat la vremea respectivă, o publicație religioasă de prestigiu prezentând această transformare a medicului în preot ca pe un act de sănătate morală. Până în momentul hirotonirii, Mindea era diacon la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Constanța. În anul 2019, Mindea primea din partea episcopului Ignatie al Hușilor distincția Crucea Episcopală „pentru lucrarea foarte intensă desfăşurată în slujba vindecării semenilor”.

Mai mult, pe mediaqualiy

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii