anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 10.12.2022

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Când toată lumea credea că vremea sa s-a dus şi că, iată, ficioru-său, crescut din bani de-a gata, din ce a băgat ta-su în cufărul familiei, deci ficiorul dădea semne de mai multă cumpătare, iată că se comportă ca o beizadea care a decis că a venit vremea să-şi facă de cap. Nu mai târziu de deunăzi l-a activat pe omul său de casă, consilierul Balalaicu, să pună la cale schimbarea conducerii la o importantă instituţie din târg pe considerente personale, de familie, de pretenăreală şi de muşchi.

Juniorul lui Rachetă Patriot, care, între altele fie spus, şi fără să accentuăm prea mult asta,  moşteneşte gena şi în ceea ce priveşte obiceiul de a o lua cu agaliul, a făcut ochi pe la mijlocul zilei şi şi-a năpustit gorilla pe un obiectiv la care este în lucru un proiect de milioane bune de iepuroi, de importantţă absolut capitală pentru judeţ şi regiune. Cine ştie ce interese sunt la mijloc, dar desigur că acestea nu pot fi străine de mălai şi clientelă.

Una este ca o numire sau o critică să fie asumată parşiv de un partid politic, şi alta este ca aceasta să se facă în numele casei cutare, a persoanei mătăluţă sau a coanei doctor nu mai ştim cum. Chiar dacă orice numire politică este o mascaradă măcar este decontată politic, reflectă ori laşitatea ori prostia unui grup instituţional, nu hatârul unui filfizon rupt de vicii şi pretenţii. Tare rău s-a mai ajuns dacă jocurile în oraş se fac atât de rudimentar şi sunt puse în practică de indivizi de teapa lui Balalaicu şi săgeţile sale cu apucături de rackeţi de peste Prut.

O întrebarea pentru o mult stimată şi iubită doamnă din târgul nostru

Să sărim acum cu o anume relaxare în curtea spitalului de Covid, stimaţi telespectatori, acolo unde madam Dobrovăţ a devenit vedetă naţională, ba chiar internaţională, cu ocazia pandemiei.

Stimată doamnă, spun sursele noastre că există un mare prag de incertitudine (în paranteză fie vorba, mai mare decât cel acceptat de fizică, adică h/2pi, în care h este constanta lui Planck), deci există un mare grad de incertitudine în ceea ce priveşte găsirea dumneavoastră la lucru la spitalul pomenit, de când v-aţi luat normă babană şi la Regina Maria, la Bucale.

Este, de aceea, de înţeles demersul nostru de a vă adresa o întrebare, poate naivă, care ar putea aduce o contribuţie deosebită la lămurirea conceptului de ubicuitate. Anume, stimată doamnă, o persoană poate fi, în acelaşi timp, în două locuri diferite în lumea reală, fizică, pe care o trăim cu toţii? Sau acest lucru se poate întâmpla doar în contabilitate?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suntem pe nicăieri

Pavel LUCESCU

Suntem pe nicăieri

Fără a intra în amănunte, două mari probleme cred că avem azi, fără soluţii în vechile aranjamente politice în care încă trăim: inegalitatea care de peste douăzeci de ani creşte continuu şi deja accelerat şi, în strânsă legătură cu asta, spectrul deja manifest al noilor abuzuri.

opinii

Interogaţii identitare

Alexandru CĂLINESCU

Interogaţii identitare

Într-un deceniu numărul adolescenţilor care se autodiagnostichează că sunt trans a crescut de 25 de ori! Un semnal de alarmă a fost tras, în urmă cu câteva luni, de manifestul lansat de zeci de oameni de ştiinţă şi intelectuali reputaţi, manifest în care este respinsă categoric teoria conform căreia sexele sunt construcţii sociale.

Noaptea în care au ars - bibliografie obligatorie

George PLEȘU

Noaptea în care au ars - bibliografie obligatorie

Mi-a trebuit ceva curaj să citesc cartea. O aveam cumpărată de aproape o lună când, într-o zi, am deschis-o cu inima strânsă. Nu m-am uitat înainte peste nicio recenzie, am vrut să percep textul fără medieri suplimentare. 

Palma Sfântului Nicolae

pr. Constantin STURZU

Palma Sfântului Nicolae

Nu doar la începutul lunii decembrie, ci şi în anumite situaţii conflictuale ce mai apar (din păcate) în Biserică, se obişnuieşte a se invoca drept argument pentru anumite comportamente palma dată de Sfântul Ierarh Nicolae lui Arie. 

pulspulspuls

Pod de flori între gheşăftul de la aeroportul ieşean, admiterea României în Schengen şi vizita lui Ciucă la Iași

Pod de flori între gheşăftul de la aeroportul ieşean, admiterea României în Schengen şi vizita lui Ciucă la Iași

Pentru că tot am văzut că scandalul buiandrugilor de la noul terminal al aeroportului ieşean dă să se stingă, în aşteptarea vreunui rezultat al sesizărilor trimise în mai multe derecţii de şefii partidoiului ieşean, haideţi să vă spunem despre chestiune, ca s-o mai ţinem trează măcar o zi, câteva şpârle care circulă în mediul politic ieşean!

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.