EURO-2024

Punem punctul pe știi

Arma secretă a funcționat la fix. Grupa D, Hamburg: Polonia-Olanda 1-2 (1-1)

duminică, 16 iunie 2024, 18:14
2 MIN
 Arma secretă a funcționat la fix. Grupa D, Hamburg: Polonia-Olanda 1-2 (1-1)

Introdus pe final de contestatul selecționer Ronald Koeman, Wout Weghorst a decis un meci disputat la cravașă

Polonia: Szczesny-Bednarek, Salamon (’86-Bereszinski), Kiwior- Frankowski, Zielinski (’77-Piotrowski), Romanczuk (’55-Slisz),Zalewswki-Urbanski (’55-Swiderski), S.Szymanski (’46-Moder)-Buksa. Selecționer: Michal Probierz
Olanda:Verbruggen-De Vrij, Ake (’87-Van de Ven), Van Dijk, Dumfries-Schouten, Reijders, Veerman (’62-Wijnaldum)- Gakpo (‘8-0-Weghorst), Depay (’80-Frimpong), Simons (’62-Malen). Selecționer: Ronald Koeman.
Au marcat: Buksa (’17) /Gapko (’29), Weghorst (’83)
Arbitru: Artur Soares (Portugalia)
Cartonașe galbene: Veerman

O vorbă veche a cronicarilor sportivi, „meci la cravașă”, s-a potrivit de minune partidei de la Hamburg, în care cele două echipe au intrat la cabine cu răsuflarea grea. La început, olandezii au asediat cetatea in careul lui Szczesny cu furie. Dacă Reijnders a deschis șirul ocaziilor în min. 9, Depay și Gakpo s-au întrecut în ratări, iar Szczesny a parat la disperare voleul lui Van Dijk. Polonezii au ieșit cu greu de la cutie, dar când au ieșit, au și marcat; corner executat de Zielinski, execuție frumoasă cu capul la colțul lung a nouarului zilei, Buksa, ca să nu mai plângă leșii de dorul lui Lewandowski. Firește că se aștepta reluarea asediului portocaliu cu și mai mare furie, dar s-a mai văzut ceva: că și Polonia știe să joace ofensiv. Ocazii mai multe au fost pentru Olanda, care a și egalat până la urmă printr-un șut de la marginea careului al lui Gakpo, ușor deviat de Salomon. Pe finalul reprizei, jocul s-a mai calmat, dar tot neerlandezii au fost mai aproape de gol, prin gurile de foc Gakpo și Depay.

Ziarul de Iași vă va ține la curent cu toate meciurile care se dispută în Germania. In sectiunea speciala EURO 2024  poti afla totul despre Campionatul European 

După pauză, batavii au reluat scenariul asediului, dar ca și în prima repriză, polonezii au ieșit mai târziu la joc,dar au creat pericol, portarul Verbruggen având o dublă paradă la șuturile lui Kiwior și Zielinski. Mai aproape de gol au fost olandezii. Depay tratând cu superficialitate câteva faze. Inspirația lui Ronald Koeman (unul dintre cei mai criticați selecționeri) a dat însă roade. „Arma secretă” Weghorst a marcat din careu imediat, după ce a fost introdus, în urma verticalizării lui Ake. Polonezii n-au renunțat,dar Verbruggen a fost din nou providențial la reluarea din apropiere a lui Swiderski, cât și la torpila lui Moder. Pe ansamblul posesiei și a ocaziilor, victoria „portocalei mecanice” este justă.

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii