anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

COMUNICAT DE PRESA

Armata Română face recrutări la Iaşi. Care sunt condiţiile de înscriere

GALERIE
Armata-Romaniei-recruteaza
 • Armata-Romaniei-recruteaza
- +

Centrul Militar Zonal Iaşi, prin Biroul Informare-Recrutare, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naţionale, care se ocupă de promovarea profesiei militare şi recrutarea candidaţilor pentru cariera militară, aduce la cunoştinţa celor interesaţi că au început înscrierile pentru posturile de soldat gradat profesionist în Armata României.

Centrul Militar Zonal Iaşi, prin Biroul Informare-Recrutare, până la data de 24 octombrie 2022, desfășoară o campanie de recrutare pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de soldat gradat profesionist în Armata României.

Astfel, pentru seria suplimentară pentru anul 2022 sunt disponibile 1695 posturi de soldat gradat profesionist, în unitățile militare din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi din municipiul București.

Prezentarea în detaliu a Planului de recrutare a candidaților pentru posturile de soldat gradat profesionist în activitate care conține localitățile, unitățile militare, numărul de posturi pe arme/specialități militare se face doar la sediul Biroului Informare-Recrutare, iar fiecare candidat care se înscrie poate avea maxim 3 (trei) opțiuni (specialități militare – afișate la sediul Biroului Informare-Recrutare).

Se pot înscrie persoanele de cetățenie română cu domiciliul stabil în România de cel puțin 6 luni la data depunerii cererii de înscriere, cu vârsta minimă de 18 ani și care să nu depășească vârsta de 45 ani la data finalizării programului de instruire și care sunt absolvenți cel puțin al ciclului inferior liceal (în conformitate cu Legea nr. 1 /2021 – Legea educației naționale, cu modificările și completările ulterioare).

Candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii de recrutare generale și specifice.

Pentru o informare detaliată privind criteriile, dar și documentele necesare întocmirii dosarului de candidat, candidaţii interesați sunt așteptați la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Iaşi, situat în Iaşi, str. Arh. G. M. Cantacuzino, nr. 20 (în spatele Catedralei Mitropolitane din municipiul Iaşi), de luni până vineri între orele: 08.00-16.00, marţi între orele: 08.00-18.00.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon: 0232/264.491, 0232/264.492, 0332/414.892 sau 0332/414.893.

La prezentarea la centrul militar, persoanele vor fi informate cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecție, respectiv unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție, unitatea sanitară militară unde urmează să susțină examinarea medicală și unitatea militară/centrul de instruire în care se va executa programul de instruire inițială, în cazul candidaților proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară.

Pentru a participa la concursul de repartizare pe arme/specialități militare și unități militare, candidații vor parcurge următoarele etape:

-           înscrierea potențialilor candidați care au domiciliul în județul Iași la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Iași, în vederea stabilirii contactul inițial pentru participarea la probele de selecție, până la data de 24 octombrie 2022;

-           susținerea testelor aptitudinale, care sunt apreciate cu "Admis" sau "Respins" (de evaluare psihologică, de evaluare a capacității motrice șă interviul de evaluare finală), la Centrul Zonal de Selecție și Orientare Câmpulung Moldovenesc, în perioada: 26 septembrie 2022 - 11 noiembrie 2022;

-           efectuarea unui examen medical la Spitalul Clinic Militar de Urgență “Doctor Iacob Czihac” Iași, în perioada: 03 octombrie 2022 – 15 noiembrie 2022;

-           efectuarea examinării/evaluării aptitudinale medicale și/sau evaluări psihologice a aptitudinilor speciale (doar candidații care optează la înscriere pentru armele/specialitățile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto, din cadrul Forțelor Navale sau Forțelor Aeriene), în perioada: 10 octombrie 2022 – 22 noiembrie 2022;

-           finalizarea dosarului de candidat (numai după parcurgerea tuturor etapelor menționate anterior), la sediul Biroului Informare – Recrutare, până la data de 25 noiembrie 2022;

-           repartizarea pe unități militare, arme/servicii/specialități militare a candidaților care au finalizat dosarul de candidat:

o          sesiunea I – în perioada: 07 decembrie – 08 decembrie 2022;

o          sesiunea a II-a – în perioada: 21 decembrie – 22 decembrie 2022;

-           prezentarea candidaților repartizați la centrele de instruire/unități militare de instruire (candidații repartizați, care nu au stagiul militar satisfăcut):

o          modului I de instruire – 09 ianuarie 2023;

-           prezentarea candidaților repartizați la centrele de instruire/unități militare de instruire (candidații repartizați, care au stagiul militar satisfăcut):

o          modului II de instruire – 06 februarie 2023;

Candidații proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, în sensul orientării către arme/servicii şispecialități militare pentru care aceștia prezintă abilitățişi aptitudini.

Detalii suplimentare se găsesc pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa: www.mapn.ro sau www.recrutare.mapn.ro, ori pe pagina de Facebook a Centrului Militar Zonal Iaşi: facebook@CMZIasi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.