Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

COMUNICAT DE PRESA

Armata Română face recrutări la Iaşi. Care sunt condiţiile de înscriere

GALERIE
Armata-Romaniei-recruteaza
  • Armata-Romaniei-recruteaza
- +

Centrul Militar Zonal Iaşi, prin Biroul Informare-Recrutare, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naţionale, care se ocupă de promovarea profesiei militare şi recrutarea candidaţilor pentru cariera militară, aduce la cunoştinţa celor interesaţi că au început înscrierile pentru posturile de soldat gradat profesionist în Armata României.

Centrul Militar Zonal Iaşi, prin Biroul Informare-Recrutare, până la data de 24 octombrie 2022, desfășoară o campanie de recrutare pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de soldat gradat profesionist în Armata României.

Astfel, pentru seria suplimentară pentru anul 2022 sunt disponibile 1695 posturi de soldat gradat profesionist, în unitățile militare din județele: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi din municipiul București.

Prezentarea în detaliu a Planului de recrutare a candidaților pentru posturile de soldat gradat profesionist în activitate care conține localitățile, unitățile militare, numărul de posturi pe arme/specialități militare se face doar la sediul Biroului Informare-Recrutare, iar fiecare candidat care se înscrie poate avea maxim 3 (trei) opțiuni (specialități militare – afișate la sediul Biroului Informare-Recrutare).

Se pot înscrie persoanele de cetățenie română cu domiciliul stabil în România de cel puțin 6 luni la data depunerii cererii de înscriere, cu vârsta minimă de 18 ani și care să nu depășească vârsta de 45 ani la data finalizării programului de instruire și care sunt absolvenți cel puțin al ciclului inferior liceal (în conformitate cu Legea nr. 1 /2021 – Legea educației naționale, cu modificările și completările ulterioare).

Candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii de recrutare generale și specifice.

Pentru o informare detaliată privind criteriile, dar și documentele necesare întocmirii dosarului de candidat, candidaţii interesați sunt așteptați la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Iaşi, situat în Iaşi, str. Arh. G. M. Cantacuzino, nr. 20 (în spatele Catedralei Mitropolitane din municipiul Iaşi), de luni până vineri între orele: 08.00-16.00, marţi între orele: 08.00-18.00.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon: 0232/264.491, 0232/264.492, 0332/414.892 sau 0332/414.893.

La prezentarea la centrul militar, persoanele vor fi informate cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecție, respectiv unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție, unitatea sanitară militară unde urmează să susțină examinarea medicală și unitatea militară/centrul de instruire în care se va executa programul de instruire inițială, în cazul candidaților proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară.

Pentru a participa la concursul de repartizare pe arme/specialități militare și unități militare, candidații vor parcurge următoarele etape:

-           înscrierea potențialilor candidați care au domiciliul în județul Iași la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Iași, în vederea stabilirii contactul inițial pentru participarea la probele de selecție, până la data de 24 octombrie 2022;

-           susținerea testelor aptitudinale, care sunt apreciate cu "Admis" sau "Respins" (de evaluare psihologică, de evaluare a capacității motrice șă interviul de evaluare finală), la Centrul Zonal de Selecție și Orientare Câmpulung Moldovenesc, în perioada: 26 septembrie 2022 - 11 noiembrie 2022;

-           efectuarea unui examen medical la Spitalul Clinic Militar de Urgență “Doctor Iacob Czihac” Iași, în perioada: 03 octombrie 2022 – 15 noiembrie 2022;

-           efectuarea examinării/evaluării aptitudinale medicale și/sau evaluări psihologice a aptitudinilor speciale (doar candidații care optează la înscriere pentru armele/specialitățile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto, din cadrul Forțelor Navale sau Forțelor Aeriene), în perioada: 10 octombrie 2022 – 22 noiembrie 2022;

-           finalizarea dosarului de candidat (numai după parcurgerea tuturor etapelor menționate anterior), la sediul Biroului Informare – Recrutare, până la data de 25 noiembrie 2022;

-           repartizarea pe unități militare, arme/servicii/specialități militare a candidaților care au finalizat dosarul de candidat:

o          sesiunea I – în perioada: 07 decembrie – 08 decembrie 2022;

o          sesiunea a II-a – în perioada: 21 decembrie – 22 decembrie 2022;

-           prezentarea candidaților repartizați la centrele de instruire/unități militare de instruire (candidații repartizați, care nu au stagiul militar satisfăcut):

o          modului I de instruire – 09 ianuarie 2023;

-           prezentarea candidaților repartizați la centrele de instruire/unități militare de instruire (candidații repartizați, care au stagiul militar satisfăcut):

o          modului II de instruire – 06 februarie 2023;

Candidații proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, în sensul orientării către arme/servicii şispecialități militare pentru care aceștia prezintă abilitățişi aptitudini.

Detalii suplimentare se găsesc pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa: www.mapn.ro sau www.recrutare.mapn.ro, ori pe pagina de Facebook a Centrului Militar Zonal Iaşi: facebook@CMZIasi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri