Chirica: 4 dosare / Alexe: 3 dosare. De ce totuşi cei doi nu au motive de îngrijorare până în ziua alegerilor?
Daca cei doi vor câstiga la viitoarele alegeri locale înca o tura în fruntea insti (...)
citeste totjoi, 28.03.2024
Pentru marea majoritate dintre noi sărbătorile de iarnă înseamnă veselie, bunătate şi arome de Crăciun, o perioadă în care ne întâlnim mai des cu rudele şi prietenii. mai ales la mese de la care nu lipsesc dulciurile specifice Crăciunului.
Condimentele iernii ne dau energie, sănătate şi o senzaţie nemaipomenită de bine. Iată câteva dintre cele mai aromate, alături de câteva reţete festive oferite de magazinul bio Via Naturalia din Iaşi.
Scorţişoara este probabil una dintre cele mai cunoscute şi des folosite mirodenii în acest anotimp. Pe lângă gustul şi aroma sa extrem de plăcute scorţişoara are şi nenumarate proprietăţi: antimicrobiene şi antivirale, de reglare a glicemiei, antioxidantă. Deoarece prin gătire scorţişoara devine amară, adăugaţi acest condiment la sfârşit. Citiţi mai multe despre beneficiile scorţişoarei pe acest link: www.vianaturalia.ro/blog/articole/scortisoara
Cardamomul este una dintre cele mai preţioase mirodenii şi una dintre cele mai scumpe împreună cu şofranul şi vanilia. Seminţele foarte aromate ale acestei plante sunt deopotrivă un stimulent nervos şi un agent antitoxic. Cardamomul verde este utilizat în prepararea tradiţionalelor dulciuri indiene şi în masala chai (ceai condimentat). În ceea ce priveste utilizarea în cafea trebuie să ştiţi că uleiurile volatile din cardamon potenţează calităţile stimulatoare ale cafelei, îi îmbogăţesc aroma sş îi reduc din toxicitate. Cardamomul are o mulţime de întrebuinţări şi beneficii despre care vă invităm să citiţi mai multe aici: www.vianaturalia.ro/blog/articole/cardamom-condimentul-terapeutic
Anasonul stelat cu gustul său dulce şi în acelaşi timp picant, împreună cu parfumul răcoritor, datorat uleiurilor eterice pe care le conţine din abundenţă, se pretează de minune la prepararea diferitelor dulciuri şi băuturi răcoritoare sau alcoolice. De asemenea, cu anason se pot aromatiza checuri, fursecuri, placinte, budinci, clătite, ciocolată şi caramelele de casă, grişul, orezul cu lapte etc. Utilizat singur sau în combinaţie cu alte plante aromatice, cum ar fi seminţele de fenicul, frunzele de melisă, poate înlocui cu succes arome exotice ca vanilia sau scorţişoara. Pe lângă aroma deosebită anasonul stelat are şi multe virtuţi terapeutice şi utilizări despre care vă invitam să aflaţi mai multe online: www.vianaturalia.ro/blog/articole/anasonul-si-amorul-lui-pitagora
Ce-ar fi sărbătorile fără dulciurile făcute în casă, prilej de bucurie şi bucătăreala alături de cei mici. Ne vor umple casa de bucurie şi de aroma sărbătorilor, iar când toate vor fi gata vom şti că poate să vină Crăciunul.
Vă propunem câteva dintre cele mai apetisante şi aromate reţete.
O reţeta pe care o facem la noi acasa în fiecare an de Crăciun: Steluţe cu scorţişoară. Un adevărat ritual la care toată familia poate participa: unii dau prin maşină migdalele, alţii bat albuşurile iar cei mai mici decupează de obicei formele şi decorează cu priceperea şi gingaşia specifică vârstei. Ingredientele şi reţeta integrală o puteţi găsi aici: www.vianaturalia.ro/blog/retete/stelute-cu-scortisoara
Pentru amatorii de ciocolată care vor totuşi ca această plăcere să nu se transforme în stări prea saturate am pregătit Orangette cu sirop de agave. Gustul parfumat şi acrişor de citrice în combinaţie cu ciocolata neagră vă va impresiona papilele gustative cu fineţea sa. O reţetă fară zahăr şi usor de făcut la voi acasă de sărbători pe care o găsiţi descrisă aici: www.vianaturalia.ro/blog/retete/orangette-cu-sirop-de-agave
Grozav de bune, uşor de făcut şi de păstrat, fragede şi pline de arome, se topesc pur si simplu în gură. Sunt apetisantele Flori Linzer - fursecuri din cunoscutul „Linzertorte”, un tratament dulce regal de Crăciun în oraşul austriac Linz. Merg de minune cu umplutura fructată, dând pe masa dumneavoastră de sărbătoare un farmec aparte. Cât de uşor se fac vedeţi aici: www.vianaturalia.ro/blog/retete/flori-linzer
Nu puteam termina recomandările noastre fără un dulce tradiţional care să ne introducă în atmosfera încarcată de spiritul biblic al Crăciunului: Turta cu julfă sau Pelincile Domnului ori turta de Ajun, singurul aliment care conform tradiţiei se consuma în ajunul Crăciunului.. Se spune ca femeile din vechime au făcut aceste pelinci pentru întâmpinarea pioasă a pruncului Isus. Versiunea cu cânepă cunoscută drept Julfă, este o delicatesă veche, moldovenească. În Bucovina, se pun pe masă atunci când preotul vine spre a vesti naşterea Domnului şi apoi se împarte de pomană. Accesând linkul de mai jos puteţi vedea ambele reţete cu cânepă şi cu nucă şi alege pe cea care vă e mai la îndemână: www.vianaturalia.ro/blog/retete/turte-cu-julfa-sau-pelincile-domnului
Spor la bucate şi multă linişte şi bucurie să fie în casele dumneavoastră în aceste zile de sărbătoare sfântă.
Cuvinte cheie: + Via Naturalia, prajituri Craciun, bio
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează primul album country
Grecia: Cele mai ridicate temperaturi pentru luna martie din ultimii douăzeci de ani
Nissan va investi în unitatea de vehicule electrice Ampere a grupului Renault
Prima Doamnă Jill Biden a scris o carte pentru copii despre pisica de la Casa Albă
Sonda japoneză SLIM a supravieţuit celei de-a doua nopţi pe Lună
Medicamentele hormonale ar putea creşte riscul de tumori cerebrale
PSD Iaşi anunţă că un nou primar PNL va candida pe listele lor la alegerile locale
Ce pot indica modificările patologice ale examenului de urină? (P)
Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat
Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea
Totul despre evaluarea copiilor din Iaşi care vor împlini 6 ani după începerea clasei pregătitoare
O nouă reţea de gaze, cu peste 1.700 de branşamente, într-o comună de lângă Iaşi
Un arhitect în cursa pentru Primăria Iaşi. Este candidat din partea REPER
Expoziţie de enciclopedii la BCU Iaşi, sub titlul “Universul într-o carte”
Permis reţinut în vederea anulării: mergea beat criţă cu maşina prin sat
S-a aprobat o nouă majorare de tarife la CFR Călători. Intră în vigoare luni
Guvernul PSD și Antibiotice Iași: un parteneriat strategic pentru sănătatea românilor (P)
Diana Şoşoacă: Mă gândesc foarte serios să candidez la primăria Iaşiului. Cred că voi candida
Doliu la Tribunalul Iaşi. „A fost un accident”. O judecătoare abia pensionată a murit la 54 de ani
Virusul HIV a fost eliminat din celule, deocamdată, în laborator
Angajat al Primăriei Timișoara, prins de primar copiind la examen cu o cască (P)
Lecția de demagogie politică: Episodul moțiunii de cenzură împotriva Ministerului Agriculturii (P)
Reguli de igienă orală corectă pentru copii, în funcție de vârstă (P)
Pacient de 22 de ani cu limfagiom chistic de mezocolon, operat cu succes la Arcadia
Ultimele calcule privind posibilitatea ca Iaşul să prindă un post de europarlamentar
“Extraordinara poveste a lui Peter Schlemhil” de Adelbert von Chamisso
Dan CONSTANTINMoştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat |
Codrin Liviu CUȚITARURoboţi |
George ŢURCĂNAŞUDespre discursul regionalist din Moldova (II) |
Bogdan ILIESCUSpărgătoarea de coduri |