Artistă în mare vogă expune la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Artistă în mare vogă expune la Iaşi

GALERIE
Ana Adam
  • Ana Adam
- +

Artista Ana Adam va expune pentru prima dată la Iaşi în cadrul unui eveniment care se va desfăşura la Border­lineArtSpace, expoziţia fiind curatoriată de Ami Barak. Artista din Timişoara va prezenta la Iaşi, începând de joi, ora 19, expoziţia intitulată „Peste fire“, lucrările putând fi admirate până la finalul lunii septembrie. Cu ocazia sosirii la Iaşi, Ami Barak, curatorul expoziţiei, va susţine miercuri, de la ora 18, o conferinţă intitulată „Sezonul cultural Romania Franţa - mărturia unui actor şi în acelaşi timp spectator“. 

Conferinţa va fi găzduită Institutul Francez din Iaşi. „Expoziţia solo a Anei Adam la Borderline Art Space este un instantaneu al activităţii artistei, aşa cum a apărut în ultimul timp... Întâlnirea cu Ana Adam a fost şi este o adevărată revelaţie. Creaţia ei artistică răspunde unei dorinţe melancolice: este o aspiraţie către ceea ce ne lipseşte şi ceea ce căutăm să înfăptuim. Desenele ei sunt toate roditoare, talentul ei înfloritor“, explică Ami Barak. „Desenez cu creioane, cu tuş, cu pigmenţi, cu fire textile, pe hârtie sau în ea, în săpun; alteori fotografiez... stări, relaţii, aproape nevăzutul sau energia, siajul acţiunilor. Eu sunt personaj şi creator - e o expresie concentrată a felului în care mă regăsesc în: artă, şamanism, noile teorii unificatoare ale fizicii, psihologia transpersonală, mistică“, a explicat artista. Proiectul este sprijinit de Primăria Iaşi, Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Institutul Francez din Iaşi, dar şi de GrammaWinery şi Cuptorul Moldovencei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.