anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Comunicat de presă

Artiști ieșeni, consacrați și aspiranți, expun sub același nume: Generații 2018, la Bellaria Hotel

GALERIE
The_Sun
 • The_Sun
- +

Vineri, 4 mai, la Bellaria Hotel a avut loc cea de-a XIV-a ediție a Sărbătorii Liliacului. Desfășurat, în mod tradițional, sub auspiciul artelor frumoase, evenimentul reunește lucrări de pictură, grafică și sculptură ale studenților de la Facultatea de Arte Vizuale și Design, din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași, alături de creații semnate de artiști consacrați, în expoziția intitulată inspirat “Generații”.

Felix Aftene, Cătălin Aprofirei, Grigore Bejenaru, Ramona Biciușcă, Zamfira Bărzu, Neculai Ciochină, Dan Covătaru, Simion Cristea, Gabriela Drinceanu, Sabin Drinceanu, Valentina Druțu, Valeriu Gonceariuc, Daniela Grapă, Manuell Mănăstireanu, Codrin Mircea, Eugen Mircea, Traian Mocanu, Florin Morun, Ana Maria Negară, Dragoș Pătrașcu, Leontin Păun, George Sorin Purcaru, Valentin Sava, Atena Elena Simionescu, Lucian Smău, Liviu Suhar, Mircea Ștefănescu, Constantin Tofan, Cristian Ungureanu și Mădălina Vieriu formează contingentul artiștilor consacrați. Acestora li se adaugă ucenicii, care încă pătrund tainele artelor vizuale și contribuie cu peste 80 de lucrări, care de care mai surprinzătoare, la stabilirea unui cvasi-echilibru în balanța dintre cele 2 generații expozante.

Vernisajul “Generații 2018” s-a bucurat de prezența criticului de artă dr. Maria Bilașevschi și a prilejuit decernarea Premiilor Bellaria, al căror scop este recunoașterea și încurajarea tinerelor talente. Emil Ciocoiu, renumitul pictor român stabilit de zeci de ani în Germania, a prezidat juriul ce a desemnat cele 14 lucrări câștigătoare. Dintre acestea, menționăm pe cele care au luat locul I: “On pleinair” de Iulian Fron la secțiunea pictură, “Narcissus” de Sabina Drinceanu la secțiunea grafică și “Martiriu” de Emanuel Chiriac la secțiunea sculptură.

Magdalena Martiș a reconfirmat la această ediție a Generații-lor, cu lucrarea “The Sun” (foto), care a primit  Marele Premiu, autoarea adjudecându-și și la ediția anterioară această distincție, cu “Birth of a Star”.

Lucrările premiate au devenit, astfel, parte componentă din colecția de artă Bellaria Hotel, ce cuprinde  lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de Felix Aftene, Bogdan Bârleanu, Ilie Bostan, Dragoș Pătrașcu, Sorin Purcaru, Nicolae Suciu, Constantin Tofan și Florentin Vesa.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.