Artiști ieșeni, consacrați și aspiranți, expun sub același nume: Generații 2018, la Bellaria Hotel
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 19.09.2021

Comunicat de presă

Artiști ieșeni, consacrați și aspiranți, expun sub același nume: Generații 2018, la Bellaria Hotel

GALERIE
The_Sun
  • The_Sun
- +

Vineri, 4 mai, la Bellaria Hotel a avut loc cea de-a XIV-a ediție a Sărbătorii Liliacului. Desfășurat, în mod tradițional, sub auspiciul artelor frumoase, evenimentul reunește lucrări de pictură, grafică și sculptură ale studenților de la Facultatea de Arte Vizuale și Design, din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași, alături de creații semnate de artiști consacrați, în expoziția intitulată inspirat “Generații”.

Felix Aftene, Cătălin Aprofirei, Grigore Bejenaru, Ramona Biciușcă, Zamfira Bărzu, Neculai Ciochină, Dan Covătaru, Simion Cristea, Gabriela Drinceanu, Sabin Drinceanu, Valentina Druțu, Valeriu Gonceariuc, Daniela Grapă, Manuell Mănăstireanu, Codrin Mircea, Eugen Mircea, Traian Mocanu, Florin Morun, Ana Maria Negară, Dragoș Pătrașcu, Leontin Păun, George Sorin Purcaru, Valentin Sava, Atena Elena Simionescu, Lucian Smău, Liviu Suhar, Mircea Ștefănescu, Constantin Tofan, Cristian Ungureanu și Mădălina Vieriu formează contingentul artiștilor consacrați. Acestora li se adaugă ucenicii, care încă pătrund tainele artelor vizuale și contribuie cu peste 80 de lucrări, care de care mai surprinzătoare, la stabilirea unui cvasi-echilibru în balanța dintre cele 2 generații expozante.

Vernisajul “Generații 2018” s-a bucurat de prezența criticului de artă dr. Maria Bilașevschi și a prilejuit decernarea Premiilor Bellaria, al căror scop este recunoașterea și încurajarea tinerelor talente. Emil Ciocoiu, renumitul pictor român stabilit de zeci de ani în Germania, a prezidat juriul ce a desemnat cele 14 lucrări câștigătoare. Dintre acestea, menționăm pe cele care au luat locul I: “On pleinair” de Iulian Fron la secțiunea pictură, “Narcissus” de Sabina Drinceanu la secțiunea grafică și “Martiriu” de Emanuel Chiriac la secțiunea sculptură.

Magdalena Martiș a reconfirmat la această ediție a Generații-lor, cu lucrarea “The Sun” (foto), care a primit  Marele Premiu, autoarea adjudecându-și și la ediția anterioară această distincție, cu “Birth of a Star”.

Lucrările premiate au devenit, astfel, parte componentă din colecția de artă Bellaria Hotel, ce cuprinde  lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de Felix Aftene, Bogdan Bârleanu, Ilie Bostan, Dragoș Pătrașcu, Sorin Purcaru, Nicolae Suciu, Constantin Tofan și Florentin Vesa.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.