Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ascensiune balcanică în tenis

GALERIE
dimitrov-grigore
  • dimitrov-grigore
- +

După ce Simona Halep a terminat anul pe locul I, Grigor Dimitrov a câştigat Turneul Campionilor. Şi românca şi bulgarul îşi doresc un Grand Slam în palmares

 

 

Tenismanul bulgar Grigor Dimitrov a câştigat Turneului Campionilor (ATP Finals) după ce l-a învins în finală pe belgianul David Goffin, cu 7-5, 4-6, 6-3, duminică, la Londra.  Dimitrov, care a devenit în premieră numărul trei mondial, a cucerit cel mai important titlu din cariera sa, după două ore şi 30 de minute de joc. Dimitrov (26 ani, 6 ATP), al şaselea favorit, are acum 5-1 în meciurile directe cu Goffin (26 ani, 8 ATP), cap de serie numărul şapte, în circuitul ATP. Bulgarul a câştigat în 2014 în turul al treilea la US Open şi anul acesta, în sferturi la Australian Open, în finală la Sofia, şi în grupă la Turneul Campionilor, cu 6-0, 6-2, Goffin învingând, tot în 2017, la Rotterdam, în sferturi. Dimitrov mai are şi trei victorii la turnee challenger şi futures.  A fost prima finală din istoria Turneului Campionilor disputată între debutanţi la această competiţie, Goffin fiind rezervă la ediţia de anul trecut. Ultimul debutant care a câştigat titlul a fost spaniolul Alex Corretja, contra compatriotului său Carlos Moya, în 1998, când finala s-a jucat la Hanovra.

Anul 2017 a fost cel mai bun din cariera lui Dumitrov, care a obţinut patru titluri, la Brisbane, Sofia, primul său titlu ATP World Tour Masters 1.000 , la Cincinnati, şi acum ATP Finals.  Belgianul Goffin şi-a trecut în palmares două trofee anul acesta, la Shenzhen şi Tokyo, dar sezonul nu s-a încheiat pentru el, deoarece în weekend-ul următor va juca finala Cupei Davis, contra Franţei. "Acum încerc să realizez ce am reuşit. Voi discuta cu echipa mea, vom reevalua anul întreg, o să vedem ce am făcut şi ce putem îmbunătăţi. Desigur, unul din principalele mele obiective, acum, este să câştig un Grand Slam, pentru că este unul dinre visele mele. Am avut bune rezultate în trecut, dar trebuie să fiu mai constant, să-mi cresc nivelul de joc la aceste evenimente. Desigur, este o reuşită extraordinară, dar pot încă să dau mai mult", a afirmat Dimitrov, care a recunoscut că la meciul cu Goffin a fost un pic obosit.  “Ştiam că David va încerca ceva nou, că va fi agresiv şi nu mă va lăsa să-mi fac jocul aşa cum îmi doream. Dar am depăşit situaţia, mi-am impus să fiu mai agresiv ca de obicei şi am reuşit să câştig. Am fost un pic nervos la finalul meciului, dar cred că era normal. Acum, mă bucur pentru reuşita mea", a mai spus Dimitrov.

“A fost o săptămână fantastică. Cred că sunt un jucător mai bun decât înainte. în ce priveşte Cupa Davis, va fi o atmosferă diferită, în Franţa, pe o arenă de 27.000 de locuri, va fi mult zgomot. O să încerc să mă odihnesc un pic şi să fiu gata pentru o nouă săptămână dificilă", a conchis finalistul de la Londra, David Goffin

Clasamentele tenisului: O ascensiune fantastică

Mihaela Buzărnescu a urcat de pe locul 68 pe locul 60, cu 1.019 puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii, după ce a câştigat turneul ITF de la Toyota, cu premii de 60.000 de euro. La 29 de ani, Buzărnescu este la cea mai bună clasare din carieră. Ascensiunea jucătoarei române în acest an a fost remarcabilă, după ce la finalul lui 2016 ea era pe locul 544. Aproape 500 de locuri într-un an!  Cu multe succese înregistrate la turnee ITF, Buzărnescu a mai reuşit în 2017 o performanţă unică în cariera, calificarea pe tabloul principal al unui Grand Slam, la US Open. La vârful ierarhiei, Simona Halep ocupă a şaptea săptămână locul I WTA. În schimb, Patricia Ţig a ieşit din Top 200, după o cădere de 52 de poziţii.

Top 10 WTA: 1 (1). Simona Halep (România) – 6.175 p; 2(2). Garbiñe Muguruza (Spania) – 6.135 p; 3 (3). Caroline Wozniacki (Danemarca) – 6.015 p;  4(4). Karolina Pliskova (Cehia) – 5.730 p; 5 (5). Venus Williams (SUA) – 5.597 p; 6(6). Elina Svitolina (Ucraina) – 5.500 p; 7 (7). Jelena Ostapenko (Letonia) – 5.010 p; 8 (8). Caroline Garcia (Franţa) – 4.385 p; 9 (9). Johanna Konta (Marea Britanie) – 3.610 p; 10 (10). Coco Vandeweghe (SUA) – 3.258. Pozţiile celorlalte jucătoare române din Top 200: Sorana Cîrstea – 37 (37); Irina Begu – 43 (43); Mihaela Buzărnescu – 60 (68); Monica Niculescu  -77 (78); Ana Bogdan – 111 (111); Alexandra Cadanţu  -157 (158); Alexandra Dulgheru – 188 (193). La dublu: Monica Niculescu – 23 (23); Raluca Olaru – 36 (36); Irina Begu – 38 (38).

Top 10 ATP: 1 (1). Rafael Nadal 10.645 p; 2 (2). Roger Federer (Elveţia) – 9.605 p; 3 (6). Grigor Dimitrov (Bulgaria) – 5.150 p; 4(3). Alexander Zverev (Germania) – 4.610 p; 5 (4). Dominic Thiem (Austria) – 5.605 p; 6(5). Marin Cilic (Croaţia) – 3.805 p; 3.935 p; 7 (8). David Goffin (Belgia) – 3.775 p; 8(9). Jack Sock (SUA) – 3.165 p; 9 (7). Stanislas Wawrinka (Elveţia) – 3.150 p; 10 (10). Pablo Carreño (Spania) – 2.615 p. Jucătorii români din top 200: Marius Copil – 94 (92). La dublu: Horia Tecău – 10 (8); Florin Mergea – 53 (53).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri