Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Aşezaţi-vă liniştiţi la locurile voastre!

GALERIE
milea-breeveld-csms-medias19onofras-patulea-buzean-csms-medias39
  • milea-breeveld-csms-medias19
  • onofras-patulea-buzean-csms-medias39
- +

CSMS Iaşi – Gaz Metan Mediaş 0-2 (0-2), în etapa a XXXII-a a Ligii I de fotbal. Ieşenii au jucat penibil, fiind ironizaţi de spectatorii care au scandal "Campionii, campionii". CSMS a jucat trei sferturi de meci în superioritate numerică şi tot n-a reuşit să înscrie. Onofraş a tras în plopi o lovitură de la 11 metri


 
CSMS: Lungu – Creţu, Tincu, Avrămia (’30 - Moutinho), Vladu – Mitic (’58 -  Mitrea), Milea, Semenenko (’55 - Tudor), Ţigănaşu – Onofraş, Pătulea. Antrenor: Sorin Cîrţu.
Gaz Metan: Pleşca – Trtovac, Frăsinescu, Markovic, Buzean – Breeveld, Todea (’60 Negru) – Al. Munteanu (’85 - Llulaku), Eric (’70 ă - Vitinho), Avram – D. Roman. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Cartonaşe galbene: Tincu (’15), Vladu (’75), Moutinho (’83) – Todea (’40), Trtovac (’67), Avram (’80).
Cartonaş roşu: Roman (’22).
Arbitri: Ad. Cojocaru (Galaţi); Ad. Ghinguleac (Bucureşti), Al. Cerei (Cluj).
 
0-1, min. 15: după ce şutează din careu, Roman e atins de Tincu, arbitrul acordă un penalty, pe care-l transformă Eric;
0-2, min. 27: Eric îi pasează lui Munteanu, care înscrie din apropierea colţului careului mic, lateral dreapta.
 
“Campionii, campionii!” au scandat aproape la unison cei peste 2 500 de oameni care au urcat aseară pe stadionul “Emil Alexandrescu”, în speranţa că victoria de la Cluj, cu Universitatea, obţinută etapa trecută, va genera renaşterea de care avea nevoie CSMS pentru a evita retrogradarea. Momentul, iniţiat în repriza secundă şi repetat apoi, avea însă conotaţii ironice şi nicio legătură cu realitatea din teren. Care a fost atât de crudă pentru fanii gazdelor încât singura armă de rezistenţă a fost luarea peste picior a tuturor celor care au mimat fotbalul, dar şi a celor care au gestionat un club ajuns într-o situaţie de plâns.
Dezastrul s-a conturat repede. Cu o formulă ciudată de start (trei stoperi de meserie, Creţu, Tincu şi Avrămia, alţi doi jucători folosiţi mai mereu fundaşi, Mitic şi Vladu, plus doi închizători), CSMS a adus aminte de ce Cîrţu este considerat inventatorul “autobazei” în fotbal. Cu apetit ofensiv zero în starrtul unui meci pe care, teoretic, trebuia să-l joace la victorie, Iaşul s-a trezit şi condus, după ce arbitrul a greşit, acordând un penalty oaspeţilor. Focul de paie aprins de Ţigănaşu şi Pătulea în minutul 18, momente în care ieşenii l-au regretat iarăşi pe Pleşca, a fost stins repede de golul doi al ardelenilor, apărut la doar cinci minute după ce Roman a fost eliminat corect, în urma unui fault dur la Mitic.
O nouă încercare a lui Ţigănaşu, pe finalul primului act (’42), a dat iluzia că Iaşul are resurse să se trezească la pauză. Iluzii deşarte! CSMS a rămas în genunchi şi în repriza a doua, nereuşind să marcheze nici din poziţii bune (Pătulea a trimis pe lângă poartă, în minutul 53) şi nici măcar din lovitura de la 11 metri uşor primită în minutul 59, după un duel Buzean – Moutinho, Onofraş şutând mult peste poartă din penalty. Şi cum nici încercările lui Mitrea ori Tudor nu au reuşit să treacă de lacătul oaspeţilor, Mediaşul s-a impus în Copou fără a arăta prea mare lucru. Mai mult, scorul putea fi de forfait dacă Lungu nu era atent la şuturile expediate de Breeveld (’64), Avram (’87) ori Vitinho (’90).
CSMS se scufundă astfel, doar matematica putând ţine în Liga I o echipă care a arătat jalnic (şi) aseară.
 
Cîrţu, ca la uşa cortului
 
^ Antrenorul gazdelor a înjurat ca la uşa cortului atât în timpul meciului cât şi la finalul partidei, strigătele din vestiarul antrenorilor fiind auzite lejer în jurul stadionului. ^ Amatorismul total existent în Copou a fost probat şi aseară. Cu capul spart după duelul cu Roman, Mitic a ieşit de două ori de pe teren în primul act, pentru a primi îngrijiri medicale. A doua oară, revenirea fotbalistului în joc nu a fost permisă din cauza faptului că tricoul acestuia era murdar de sânge. Jucătorului i s-a adus un tricou nou abia după mai bine de cinci minute, perioadă în care s-a jucat în egalitate numerică! ^ La oaspeţi au evoluat doi foşti jucători ai Politehnicii, Pleşca şi Negru. ^ Ciucur şi Claudiu Ionescu nu au fost nici rezerve la gazde. ^
 
Declaraţiile tehnicienilor
Sorin Cîrţu: “S-au terminat speranţele pentru care am muncit. Am avut o prestaţie deplorabilă, sunt diferenţe mari între ce jucăm acasă şi ce jucăm în deplasare. Sunt la dispoziţia clubului. Onofraş, Pătulea şi Moutinho parcă ar filma pe teren, sunt preocupaţi mai mult să arată bine decât să joace. Cei de la Mediaş parcă au găsit un portofel într-o benzinărie în drum spre Iaşi, aşa montaţi au jucat deşi nu mai sunt plătiţi de luni bune”.
Gigi Mulţescu: “Am fost la un pas să preiau Iaşul în tur, însă fostul antrenor (n.r. – Liviu Ciobotariu) a câştigat un meci şi totul a rămas ca-n tren. Azi am jucat pentru blazonul nostru, chiar dacă sunt 15 prime restante şi două salarii. Nu ştiu dacă voi continua la Iaşi. «Îmi pare rău» este o formulă tocită, însă asta simt eu pentru Iaşi”.
 
 
 
Insolvenţa e mai dulce la Cluj
* Gloria Bistriţa - CS Severin 0-0. După o primă repriză în care oaspeţii au dominat partida cu cruda formaţie ardeleană, ei au avut o mare ocazie de a deschide scorul, în minutul 51, când fundaşul Pouyé l-a faultat în careu pe Hasanovic. Florin Costea a executat slab şi portarul Dolha a apărat. Finalul a aparţinut, însă, bistriţenilor, mai ales ultimele minute, după ce Thomas ('84) a primit al doilea cartonaş galben. Dar Curtuiuş şi-a bătut joc de oportunităţile avute de a aduce o victorie simbolică Gloriei.
* Rapid - "U" Cluj 1-4 (1-3). Ciolacu ('12) /Szekely ('7, '81), Apostu ('33), Muzac ('37). "Derbiul insolvenţei", între cele două echipe retrogradate la masa verde, a fost un spectacol agreabil, făcut parcă pentru a crea regrete. Mai mult pentru studenţii clujeni care au avut în Szekely (două goluri şi o pasă decisivă) o autentică vedetă. Rapidiştii, fără Pancu şi cu un Herea blazat, rămân cu superbul gol reuşit de Ciolacu.
 
Clasament
1. Steaua       32        23        6          3          69-28 75 (^27)
2.Pandurii      32        18        5          9          55-42 59 (^11)
3. Astra           32        17        7          8          60-33 58 (^10)
4. Petrolul      32        15        13        4          55-31 58 (^10)
5.Dinamo       32        15        8          9          45-37 53 (^5)
6. Vaslui         32        14        10        8          47-33 52 (^4)
7. Braşov        32        13        9          10        46-46 48 (^3)
8. CFR           32        11        12        9          50-35 45 (-3)
9. Rapid         32        12        9          11        32-36 45 (-3)
10.Mediaş      32        12        8          12        40-44 44 (-4)
11. Oţelul       32        11        10        11        38-40 43 (-5)
12."U" Cluj    32        10        8          14        36-48 38 (-10)
13. Viitorul     32        7          12        13        39-51 33 (-15)
14. Ceahlăul 32        8          7          17        40-57 31 (-17)
15. Chiajna    32        6          12        14        26-47 30 (-18)
16. Severin    32        6          10        16        31-43 28 (-20)
17. Iaşi            32        7          5          20        30-46 26 (-22)
18. Bistriţa     32        3          9          20        19-62 18 (-30)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri