ASF a retras licența unuia dintre cei mai mari brokeri, care are contracte cu Armata și Forțele Navale. CEO-ul a fost arestat

luni, 20 mai 2024, 10:08
2 MIN
 ASF a retras licența unuia dintre cei mai mari brokeri, care are contracte cu Armata și Forțele Navale. CEO-ul a fost arestat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizaţia de funcţionare a FAST Brokers, într-un context în care şeful companiei a fost arestat preventiv, iar ASF – acum cu o nouă conducere – s-a temut să mai păstreze compania în piaţă.

ASF a invocat opt nereguli în activitate şi probleme procedurale de înlocuire a CEO-ului arestat pentru infracţiuni de instigare la fraudă informatică în formă continuată şi uz de fals în formă continuată, după ce şi-a pus angajaţii să introducă date nereale în platforma Webtool cu privire la autovehicule care aparţin ISU Bucureşti-Ilfov. Faptele puteau atrage o suspendare temporară a activităţii, dar ASF s-a uitat şi la istoricul firmei şi a preferat să meargă direct pe retragerea autorizaţiei, relevă datele analizate de Profit.ro.

Anul trecut, brokerul a câştigat o licitaţie pentru Armată pe 3 ani. De asemenea, Profit.ro a anunţat la începutul anului că FAST Brokers a câştigat, din postura de unic ofertant, poliţele de viaţă pentru militarii din Forţele Navale, poliţă valabilă până la 27 octombrie 2025.

În luna februarfie, presa a reltata că patronul unei firme de brokeraj în domeniul asigurărilor este urmărit penal pentru infracţiuni de instigare la fraudă informatică în formă continuată şi uz de fals în formă continuată, cu acuzaţia că şi-ar fi pus angajaţii să introducă date nereale în platforma Webtool cu privire la autovehicule care aparţin ISU Bucureşti-Ilfov.

În urma unui control inopinat, ASF susţine acum că a constatat opt fapte contravenţionale, printre care „lipsa asigurării continuităţii administrării şi conducerii activităţii brokerului”, anintind că, în februarie, Gheorghiu Iulian-Valentin a fost arestat preventiv. măsură confirmată de compania de brokeraj prin e-mail, menţionându-se totodată că a fost realizată o percheziţie la sediul acesteia, ocazie cu care au fost ridicate echipamentele IT şi documentele interne, mai scrie profit.ro, citat de News.ro.

Mai mult, pe profit.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii