ASF îşi va deschide porţile cu adevărat pentru profesionişti?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

ASF îşi va deschide porţile cu adevărat pentru profesionişti?

GALERIE
negritoiu-sm
  • negritoiu-sm
- +
"ASF îşi propune să aplice procese de recrutare şi selecţie bazate exclusiv pe merit pentru a ocupa posturile din cadrul autorităţii cu persoanele cele mai calificate pentru poziţia respectivă”, se arată într-un document al instituţiei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va aplica de astăzi, 1 iulie, o nouă politică de recrutare a angajaţilor, selecţia desfăşurându-se prin concurs, simultan extern şi intern, bazată "exclusiv pe merit" şi va viza evitarea conflictului de interese, cu respectarea normelor de etică. "ASF îşi propune să aplice procese de recrutare şi selecţie bazate exclusiv pe merit pentru a ocupa posturile din cadrul autorităţii cu persoanele cele mai calificate pentru poziţia respectivă. Pentru atingerea ţintelor de performanţă stabilite în strategia de dezvoltare a ASF se impune un proces de recrutare deschis către piaţa forţei de muncă, dar şi menit să încurajeze dezvoltarea în cariera profesională a propriilor angajaţi", se arată documentul privind noua politică de recrutare, aprobată de Consiliul instituţiei la finele săptămânii trecute. Actul reglementează metodele de recrutare şi selecţie pentru ocuparea posturilor vacante, principiile pe care se bazează recrutarea şi selecţia viitorilor angajaţi, criteriile generale de eligibilitate, precum şi condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească pentru ocuparea unor funcţii de conducere în cadrul ASF. "Noua procedură de recrutare şi selecţie stabileşte criterii şi metodologii care ne vor ajuta să avem în cadrul organizaţiei, în proporţie majoritară, profesionişti desăvârşiţi", a declarat într-un comunicat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu (FOTO). Recrutarea se va face prin concurs, care va cuprinde test profesional, evaluarea compatibilităţii cu postul prin testare psihometrică şi interviu, precum şi interviu socio-profesional, la care participă cel puţin trei candidaţi interni şi externi pentru fiecare post disponibil. Pentru posturile de consilieri ai membrilor Consiliului ASF, selecţia se va efectua direct, prin identificarea unor specialişti cu performanţe profesionale deosebite sau prin mobilitate internă, prin transferul salariatului pe un post vacant similar în cadrul aceleiaşi structuri organizatorice sau al alteia. Prin noua politică se doreşte evitarea conflictului de interese, respectiv participarea la concurs pentru ocuparea posturilor vacante sau de promovare trebuie să se facă cu respectarea prevederilor normelor ASF de etică şi integritate. Pentru posturile de conducere, candidaţii trebuie să aibă studii de master/doctorat/postuniversitare în domeniul de specialitate sau experienţă managerială pe posturi cu studii superioare de minimum 3 ani pentru ocuparea postului de şef serviciu/funcţii asimilate şi de minim 5 ani pentru funcţii de director/ funcţii asimilate. Totodată, acesta necesită experienţă şi competenţe în domeniul de activitate aferent postului pentru care concurează, absolvirea unor cursuri de management şi/sau leadership, cunoaşterea limbii engleze şi a domeniului IT la un nivel necesar pentru a-şi îndeplini atribuţiile, dar şi o bună reputaţie profesională.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.