ASF: Pieţele de capital, rol cheie în redresarea din criza COVID-19
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

COMUNICAT DE PRESA

ASF: Pieţele de capital, rol cheie în redresarea din criza COVID-19

GALERIE
Nicu Marcu
  • Nicu Marcu
- +

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în colaborare cu Ministerul Finanţelor, derulează proiectul privind _“Strategia naţională pentru piaţa de capital”_, finanţat din fonduri europene, având drept consultant Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Până în prezent a fost parcursă o primă etapă, dedicată analizei caracteristicilor-cheie aferente sectorului corporativ şi evoluţiei pieţelor de oferte publice primare şi secundare, pieţei de obligaţiuni corporative şi pieţei de capital privat.

Raportul ”_OECD Capital Market Review of Romania”_ arată că şocul economic global cauzat de pandemia COVID-19 a accentuat provocările structurale pe termen lung în sectorul corporativ şi pe pieţele de capital din România. O privire comparativă între România şi alte pieţe din regiune ne arată limpede că finanţarea prin piaţa de capital autohtonă de către sectorul corporativ este mai limitată. Iar acest fapt reprezintă o barieră în calea creşterii economice durabile şi a inovării în economia românească. Aşa cum arată Raportul OCDE, pieţele de capital vor juca un rol cheie atât în redresarea din criza COVID-19, cât şi în crearea rezilienţei corporative pe termen lung şi vor contribui la canalizarea economiilor gospodăriilor către sectorul real, facilitând investiţiile care pot îmbunătăţi productivitatea şi competitivitatea României.

”ROMÂNIA ARE NEVOIE DE O PIAŢĂ DE CAPITAL PUTERNICĂ, CARE SĂ POATĂ FINANŢA NEVOILE DE DEZVOLTARE A COMPANIILOR ROMÂNEŞTI. STRATEGIA, REALIZATĂ ÎN COLABORARE CU OCDE, TRASEAZĂ DIRECŢII CLARE DE ACŢIUNE, CARE NE VOR CONDUCE, SUNT CONVINS, SPRE O PIAŢĂ DE CAPITAL PERFORMANTĂ ŞI COMPETITIVĂ. O ECONOMIE DE PIAŢĂ PUTERNICĂ NU POATE EXISTA FĂRĂ O BURSĂ PE MĂSURĂ”_ A DECLARAT PREŞEDINTELE AUTORITĂŢII DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ, DOMNUL NICU MARCU.

Proiectul OCDE vizează şi elaborarea unui diagnostic privind problemele structurale ale pieţei de capital din România, însoţit de recomandări pentru realizarea strategiei de dezvoltare a acesteia.

Această cartografiere OCDE a pieţei de capital a României oferă o imagine cuprinzătoare a stării de fapt, atât înainte, cât şi în timpul crizei COVID-19 şi pune la dispoziţie date şi analize detaliate despre peisajul corporativ. Raportul a fost finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului de sprijinire a reformelor structurale şi implementat de OCDE în cooperare cu Direcţia Generală pentru sprijinirea reformelor structurale (DG REFORM) a Comisiei Europene.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.