anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Una caldă, alta rece în traficul din zonele centrale ale municipiului

Asfalt nou peste craterele din Fundaţie, coşmar pe ruta Păcurari - Copou (FOTO)

GALERIE
asfaltare fundatie 444asfaltare fundatie 445asfaltare fundatie 446asfaltare fundatie 447asfaltare fundatie 448asfaltare fundatie 449asfaltare fundatie 450asfaltare fundatie 451
 • asfaltare fundatie 444
 • asfaltare fundatie 445
 • asfaltare fundatie 446
 • asfaltare fundatie 447
 • asfaltare fundatie 448
 • asfaltare fundatie 449
 • asfaltare fundatie 450
 • asfaltare fundatie 451
- +

Inchiderea străzii Toma Cozma, care prelua o mare parte din traficul dintre Păcurari şi Copou - Independenţei, creează ambuteiaje pe variantele de ocolire u asfaltarea provizorie din Fundaţie face însă să se micşoreze cozile din zonă


Traficul din Iaşi continuă să scoată peri albi şoferilor care se încumetă să se aventureze pe străzile din oraş. După atâtea luni de şantiere, indicatoarele de „acces interzis“ şi de „drum în lucru“ postate în mijlocul străzii nu mai miră pe nimeni. Aşa se face că cea mai tranzitată legătură între Păcurari şi Copou a fost blocată zilele trecute de un alt şantier. O porţiune de 50 de metri din strada Toma Cozma a fost închisă ieri de muncitorii care au început să lucreze la reţeaua de canalizare. Şoferii care doresc acum să ajungă dinspre Copou, colegiul „Costache Negruzzi“ şi până la Piaţa Păcurari sunt obligaţi să vireze la stânga de pe strada Toma Cozma, spre AMRS, şi să circule apoi pe strada Păcurari.


În sens invers, aşa cum se circula foarte mult până acum, nu se mai poate decât dacă vrem să ieşim spre capăt Copou. Şantierul pe Toma Cozma va dura câteva săptămâni, deoarece după intervenţia la reţeaua de canalizare va urma lucrarea Primăriei. Strada va fi închisă pe tronsoane, treptat, până când va fi asfaltată toată porţiunea până la Piaţa Păcurari. Restricţia de trafic este cu atât mai tragică cu cât artera era principala rută de tranzit dintre Copou - Independenţei şi Păcurari, pe lângă cea de la Penitenciar. Singura porţiune rămasă deschisă circulaţiei rutieră, adică Colegiul Negruzzi - AMRS este intens folosită atât de maşini, cât şi de autobuzele Regiei Autonome de Transport Public care folosesc acest traseu din cauza şantierului din Fundaţie.


Alte zone cu bucluc


Aceeaşi situaţie este întâlnită pe strada Cuza Vodă, care devine cel mai negru coşmar al şoferilor. Autobuzele, microbuzele, tramvaiele şi maşinile încearcă în fiecare zi să traverseze strada, care preia tot traficul de pe bulevardul Ştefan cel Mare sau bulevardul Independenţei. Şoferii ajung să stea în trafic şi câte 10-15 minute din cauza cozilor de maşini, care sunt „ajutate“ de semafoare, poliţişti sau pietonii care încearcă să folosească mijloacele de transport în comun.

„Se circulă foarte greu în mai toate zonele oraşului. Nici nu mai ştii pe unde să ocoleşti. Oricum ai face, în drumul spre serviciu, nu ai cum să nu dai de vreun blocaj. Zona centrală, în special, este extrem de aglomerată la orele de vârf. Probleme sunt şi în zona Nicolina. De la începutul acestei săptămâni, dimineaţa, sunt cozi până după pasarela Nicolina, spre Podu Roş. Abia se poate ieşi de pe străzile secundare pe bulevardul Nicolina. Chiar dacă intersecţiile sunt semaforizate, maşinile rămân blocate“, ne-a declarat Mircea Iacob, un şofer din Iaşi.


În Fundaţie, asfaltul nou  a mai fluidizat traficul


Singura zonă în care traficul a mai fost fluidizat este Fundaţia. Porţiunile de stradă din jurul şantierului au fost asfaltate provizoriu marţi noaptea, astfel că şoferii au avut parte de o surpriză plăcută ieri-dimineaţă. Circulaţia a fost fluidizată atât pe direcţia bulevardul Independenţei - Copou, cât şi de pe strada Gavriil Muzicescu spre Copou şi retur.


Lucrările de întreţinere a străzilor au fost continuate şi în mai multe zone din oraş. „Am continuat astăzi programul de asfaltări pe strada Codrescu, aleea Tudor Neculai, şoseaua Nicolina, Vasile Alecsandri, Independenţei, complex Ciurchi, strada Vişani, Atelierului, Mircea Cel Bătrân, Toma Cozma. Pe timp de noapte vom interveni pe stradela Ciric şi pe Splai Bahlui mal Stâng. Continuăm programul de spălare şi curăţire“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.


În imaginile de sus, banda nou asfaltată pe sensul dinspre Independenţei spre Copou
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.