anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 04.07.2020

Asfaltare ”puturoasă” la Pașcani, Dejecțiile de la Spitalul Municipal inundă curtea unui service auto după terminarea lucrărilor

GALERIE
service auto
  • service auto
- +

Zilele în care plouă mai serios la Pașcani, sunt unele de calvar pentru o societate din municipiu ce își are punctul de lucru în apropierea pasarelei auto, de pe strada Gării. Dejecțiile refulate din canalizarea operată de ApaVital inundă curtea firmei de mai bine de 3 ani de zile, iar operatorul și Primăria municipiului nu au făcut nimic pentru a rezolva situația, scrie newspascani,com

Acum, în plină criză sanitară, îngrijorarea celor care muncesc la această societate este mult mai mare, mai ales că respectiva canalizare, a Spitalului Municipal de Urgență, este preluată de conducta ce refulează în curtea societății, atunci când plouă mai intens.

Bogdan Sobaru, reprezentantul societății, a explicat că a sesizat toate instituțiile abilitate încă de când a aparut această problemă, adică imediat după finalizarea lucrărilor pe strada Gării. Din păcate pentru acesta și pentru societatea pe care o reprezintă, nimeni nu a făcut nimic pentru a rezolva situația.

„Problema a apărut o dată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii Gării. Am făcut numeroase adrese către ApaVital, Primărie, Prefectură, Garda de Mediu, iar cei care au răspuns au indicat drept responsabili de această problemă operatorul de apă canal si Primăria. La fiecare ploaie suntem inundați cu dejecții din canalizarea orașului, deoarece Primăria și ApaVital nu vor să desfunde o conductă, proprietate a orașului. De fiecare dată când plouă suntem nevoiți să asistăm la un spectacol sinistru:bagă racul, se fac că fac treabă și pleacă. Plouă iar, se inundă iar. Timp și resurse consumate degeaba”, a atras atenția Bogdan Sobaru, administratorul unui service din acea zonă.

De partea cealaltă, ApaVital, prin Gheorghe Vlasie, reprezentantul companiei la Pașcani, a pus pe seama pășcănenilor și pe amplasamentul canalizării această problemă.  Cetățenii ar arunca deșeuri solide în canalizare, iar Primăria a construit porțiunea de canalizare pe o proprietate privată.

„Având în vedere situația sesizată, vă informăm că în urma precipitațiilor căzute și preluate la rețeau de canalizare a apelor uzate din municipiul Pașcani, debitul de apă transportată prin intermediul conductelor de canalizare a crescut semnificativ. Din cauza obstacolelor de genul hainelor, cârpelor și a altor materiale textile, a resturilor alimentare solide, al peturilor și sacoșelor care sunt aruncate frecvent și în cantități mari în vasele de toaletă și-n căminele rețelei de canalizare, secțiunea de curgere a coonductelor este opturată și astfel este îngreunată semnificativ evacuarea apelor uzate. În cursul zilei de azi, conducata situată în zona pasarelei auto de pe strada Gării, din apropierea lacului Peștișorul, a refulat pe o proprietate privată. Cu privire la acest lucru, suntem nevoiți să subliniem că din păcate, deși legislația prevede, conductele de canalizare și aducțiune de apă să fie amplasate pe domeniul public, în acest caz conducta traversează o proprietate privată care a fost afectată de această situație neplăcută. Angajații ApaVital au luat legătura cu propietarul pentru îndepărtarea cu eficiență și promptitudine a apelor uzate”, a spus Gheorghe Vlasie, reprezentantul ApaVital la Pașcani.

Afectați de această situație sunt și șoferii care trec pe sub pasarela auto, acolo unde apa plină de dejecții ajunge până în dreptul portierelor, iar pericolul de infectare devine real.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Nicolae GRECU

Pornind de la o amintire cu Ionuţ Popa

Fotbalul nu trebuie să mai suporte umilinţa vasalităţii faţă de vremelnici politruci pe post de suzerani.

Filmuletul zilei

opinii

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Eugen MUNTEANU

Berlin, Normannenstraße, 15 ianuarie 1990 (I)

Sunt evenimente sau întâmplări în viaţa fiecăruia dintre noi care ni se imprimă definitiv în memorie datorită semnificaţiei speciale pe care le‑o acordăm. Un asemenea eveniment este, în opinia autorului, cel evocat în rândurile următoare.

Silueta oraşului

arh. Ionel OANCEA

Silueta oraşului

Prima poveste a oraşului, scrisă în secolele XII-X înainte de Hristos, este despre ideea turnului până la cer construit pentru faimă. 

Teologie cu linguriţa (IV)

pr. Constantin STURZU

Teologie cu linguriţa (IV)

Statul are datoria de a veghea la sănătatea cetăţenilor, dar şi de a respecta legi precum cea care vorbeşte despre un "mod autonom" în care se organizează cultele. Nici o reglementare a autorităţilor nu poate aduce atingere unor adevăruri de credinţă, decât dacă se încalcă această "autonomie". Ideea că interesul public poate justifica intervenţia statutului în chestiuni de ordin religios nu este nouă. 

pulspulspuls

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Caricatura zilei

Paparazzi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.