anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Baronii asfaltului toacă banii europeni fără număr

Asfaltare de râsul curcilor în Bârnova (GALERIE FOTO)

GALERIE
Asfalt prost Barnova 140Asfalt prost Barnova 145Asfalt prost Barnova 155Asfalt prost Barnova 156Asfalt prost Barnova 159Asfalt prost Barnova 161Asfalt prost Barnova 163Asfalt prost Barnova 171
 • Asfalt prost Barnova 140
 • Asfalt prost Barnova 145
 • Asfalt prost Barnova 155
 • Asfalt prost Barnova 156
 • Asfalt prost Barnova 159
 • Asfalt prost Barnova 161
 • Asfalt prost Barnova 163
 • Asfalt prost Barnova 171
- +

Pe un drum de exploatare agricolă din comună covorul asfaltic turnat de firma Moldotrans se putea rupe ieri cu mâna. Asfaltul era crăpat şi valurit din cauză că s-a trecut cu camioanele firmei imediat după ce a fost turnat. Patronul societăţii, Iulian Panaite şi-a recunoscut vina şi a spus că va refacere lucrare pe banii lui.

 

 
 Patronul firmei de construcţii Moldotrans Auto, Iulian Panaite, şi-a pus în cap o parte din locuitorii comunei Bârnova după ce a asfaltat în bătaie de joc o porţiune de drum de circa 100 metri. Compania ieşeană de construcţii a câştigat licitaţia privind asfaltarea a circa şapte kilometri de drum de exploatare agricolă, proiect finanţat din bani europeni prin Măsura 125, în cadrul căruia a mai modernizat un drum din Vişani, dar fără obiecţii. Totuşi, în cazul acestei porţiuni de drum, situată în pantă, angajaţii au început miercuri seară să asflateze din vale în deal. După ce au turnat primul strat, angajaţii au trecut cu camionul plin cu piatră pe acea porţiune, motiv pentru care s-au format văluriri în asfalt şi nici nu s-a realizat o priză suficient de puternică între stratul de asfalt şi fundaţie. Ieri dimineaţă, în schimb, constructorul s-a trezit pe şantier cu localnicii nemulţumiţi de modul în care a fost efectuată lucrarea. Asfaltul seamăna mai mult cu un gazon sintetic care putea fi în orice moment detaşabil cu mare uşurinţă. „Cred că acest constructor a înţeles sensul propriu al cuvintelor «covor asfaltic», priviţi, poate fi rupt cu mâna”, ne-a explicat un localnic. Patronul Iulian Panaite şi-a recunoscut greşeala făcută şi a dat asigurări că va suporta refacerea lucrării. „A fost o eroare şi mi-o asum. Nu trebuia să începem asfaltarea din vale. Asfaltul era fierbinte, s-a trecut peste el cu camionul plin şi s-a vălurit. Astăzi îl scoatem şi vom turna altul, dar din deal în vale. Să treceţi peste două zile să vedeţi cum este asfaltul. A fost respectat stratul de 5 centirmetri şi oricum mai urma şi stratul de uzură, dar vom remedia în scurt timp problema”, şi-a explicat eroare Iulian Panaite, patronul Moldotrans. Drept dovadă pentru situaţia prezentată, un angajat al executantului lucrării îndepărta, ieri, asfaltul proaspăt turnat folosindu-se doar de o lopată. Primarul din Bârnova, reprezentantul autorităţii contractante, a oferit, de asemenea, asigurări că lucrările vor fi executate profesionist în final. „Au fost nişte probleme, dar s-au rezolvat. Patronul şi-a recunoscut vina şi a spus că va suporta cheltuielile. A mai făcut un drum la Vişani, acela e foarte bun, sunt mulţumit. Îl va face şi aici la fel. Patronul a bătut palma cu localnicii, se va rezolva. Valoarea totală a contractului este de circa 800.000 euro, pentru 7 kilometri de drum, iar proiectul este finanţat din bani europeni”, ne-a spus Gheorghe Cazacu, primarul comunei Bârnova.
Patronul Moldotrans nu este la prima ispravă de acest gen. În 2011, Consilul Judeţean a reziliat contractul de modernizare a 40 de kilometri din DJ Iaşi – Grajduri – Vaslui, proiect european de 18 milioane de euro, deoarece asocierea Moldotrans&Jaop nu a reuşit să îndeplinească termenele. Într-un alt caz, patronul Moldotrans a fost nevoit să refacă un drum judeţean care duce spre Mănăstirea Hadâmbu, deoarece ar fi turnat asfaltul direct pe noroi, iar în câteva săptămâni s-a stricat. Lucrările au scos din bugetul judeţului circa 700.000 lei.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.