Asfaltarea unor străzi importante e blocată de contestaţii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Asfaltarea unor străzi importante e blocată de contestaţii

Printre acestea se numără şos. Bârnova, str. Smârdan şi bd. Primăverii.

GALERIE
Strada Smardan
  • Strada Smardan
- +

Proiectul de modernizare a şapte artere de circulaţie este blocat în contestaţii. Municipalitatea a lansat încă din luna ianuarie 2017 licitaţia pentru reabilitarea şos. Bârnova (2,3 km), str. Smârdan (630 m), bd. Primăverii (602 m), str. I.C. Constantineanu (700 m), str. Petre Vancea (607 m), str. Moşu (382 m) şi str. Ogorului (286 m). Investiţia a fost estimată la 13,6 milioane lei, iar la procedură participă patru ofertanţi: asocierea Conest - Viarom, Geiger Transilvania, asocierea Eky Sam - Symmetrica şi asocierea Con Ted Company - Construcţii Gabap - Strabenbau Logistic - RJR Internaţional. 

În perioada martie - mai 2017, Primăria a solicitat o serie de clarificări de la ofertanţi şi a amânat luarea unei decizii privind desemnarea câştigătorului. În prezent, pe masa Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) se află o sesizare făcută de către Geiger Transilvania, iar licitaţia este blocată până la soluţionarea contestaţiei. Un răspuns de la CNSC este aşteptat în aceste zile. Geiger a reclamat la CNSC faptul că Primăria ar fi respins ilegal propunerea tehnică formulată de companie. Firma solicită reevaluarea ofertei şi obligarea autorităţii contractante să adopte toate măsurile de remediere care se impun.

Respingerea ofertei de către Primărie a vizat lucruri de ordin tehnic: demonstrarea capacităţii tehnice de a proiecta şi executa lucrări electrice şi devierea unei conducte de gaz, necorelarea unor cerinţe ce ţin de resursa umană şi graficul de execuţie şi neprezentarea unui plan de asigurare a mentenanţei pe perioada garanţiei. În contestaţie, Geiger a demontat, punctual, aspectele sesizate de către Comisia de evaluare. „Autoritatea contractantă nu a înţeles procedura legală prin care se pot executa lucrările de deviere/mutare utilităţi (electricitate, gaze naturale). (...) Autoritatea contractantă solicită subscrisei să demonstreze că operatorul de distribuţie licenţiat va proiecta şi executa aceste lucrări în condiţiile în care această obligaţie este precizată în mod explicit în legislaţia din domeniu“, este unul dintre argumentele Geiger. În celelalte două cazuri, firma a subliniat, printre altele, că au existat interpretări greşite ale propriilor cerinţe exprimate de către Primărie în documentaţia de atribuire. După soluţionarea contestaţiei şi semnarea contractului cu firma care va fi declarată câştigătoare, durata de execuţie a lucrărilor de modernizare a celor şapte străzi a fost estimată la 12 luni.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.