anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 04.02.2023

Asfaltarea unor străzi importante e blocată de contestaţii

Printre acestea se numără şos. Bârnova, str. Smârdan şi bd. Primăverii.

GALERIE
Strada Smardan
 • Strada Smardan
- +

Proiectul de modernizare a şapte artere de circulaţie este blocat în contestaţii. Municipalitatea a lansat încă din luna ianuarie 2017 licitaţia pentru reabilitarea şos. Bârnova (2,3 km), str. Smârdan (630 m), bd. Primăverii (602 m), str. I.C. Constantineanu (700 m), str. Petre Vancea (607 m), str. Moşu (382 m) şi str. Ogorului (286 m). Investiţia a fost estimată la 13,6 milioane lei, iar la procedură participă patru ofertanţi: asocierea Conest - Viarom, Geiger Transilvania, asocierea Eky Sam - Symmetrica şi asocierea Con Ted Company - Construcţii Gabap - Strabenbau Logistic - RJR Internaţional. 

În perioada martie - mai 2017, Primăria a solicitat o serie de clarificări de la ofertanţi şi a amânat luarea unei decizii privind desemnarea câştigătorului. În prezent, pe masa Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) se află o sesizare făcută de către Geiger Transilvania, iar licitaţia este blocată până la soluţionarea contestaţiei. Un răspuns de la CNSC este aşteptat în aceste zile. Geiger a reclamat la CNSC faptul că Primăria ar fi respins ilegal propunerea tehnică formulată de companie. Firma solicită reevaluarea ofertei şi obligarea autorităţii contractante să adopte toate măsurile de remediere care se impun.

Respingerea ofertei de către Primărie a vizat lucruri de ordin tehnic: demonstrarea capacităţii tehnice de a proiecta şi executa lucrări electrice şi devierea unei conducte de gaz, necorelarea unor cerinţe ce ţin de resursa umană şi graficul de execuţie şi neprezentarea unui plan de asigurare a mentenanţei pe perioada garanţiei. În contestaţie, Geiger a demontat, punctual, aspectele sesizate de către Comisia de evaluare. „Autoritatea contractantă nu a înţeles procedura legală prin care se pot executa lucrările de deviere/mutare utilităţi (electricitate, gaze naturale). (...) Autoritatea contractantă solicită subscrisei să demonstreze că operatorul de distribuţie licenţiat va proiecta şi executa aceste lucrări în condiţiile în care această obligaţie este precizată în mod explicit în legislaţia din domeniu“, este unul dintre argumentele Geiger. În celelalte două cazuri, firma a subliniat, printre altele, că au existat interpretări greşite ale propriilor cerinţe exprimate de către Primărie în documentaţia de atribuire. După soluţionarea contestaţiei şi semnarea contractului cu firma care va fi declarată câştigătoare, durata de execuţie a lucrărilor de modernizare a celor şapte străzi a fost estimată la 12 luni.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Stupida lex, sed lex!

Nicolae GRECU

Stupida lex, sed lex!

Stimaţi suporteri, nu contează că înjuraţi, aveţi grijă pe cine înjuraţi.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (XI)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (XI)

Lunga pledoarie pro domo a tânărului asistent universitar continuă în ampla scrisoare adresată profesorului Balan, tatăl fetei pe care și‑o dorea de soție.

Blocul, pacoste sau nevoie?

arh. Ionel OANCEA

Blocul, pacoste sau nevoie?

Spre sfârşitul comunismului din România, posibilitatea obţinerii rapide a unui apartament la bloc era reală. Majoritatea populaţiei urbane trăia în cartiere de locuinţe colective. Ambiţiile partidului comunist au fost anularea proprietăţii private, demolarea caselor cu grădină şi mutarea proprietarilor în apartamente cu chirie modică. Aproape au reuşit. 

Ca piatra-n lac

Radu POPESCU

Ca piatra-n lac

Până nu demult, atunci când Rusia încă se simțea aproape ca acasă în Republica Moldova, Kremlinul nu avea prea multe bătăi de cap legate de posibilele aspirații ale Chișinăului de a se apropia de Uniunea Europeană. Chiar și după 2009, momentul dispariției din prima linie a lui Vladimir Voronin și a comuniștilor moldoveni, primele guverne reformatoare și proeuropene de peste Prut erau temperate repejor de către Rusia atunci când mergeau parcă mai des în vizită la Bruxelles decât la Moscova.

pulspulspuls

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Ce vă spuneam noi mai pe alaltăieri, stimaţi telespectatori, cum că alde nea Mihăiţă şi dom’ Costel nu ar sta deloc pe roze acuma la alesul liniilor directoare în vederea abordării anului electoral 2024? 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.