Asigură-ți un viitor meseriaș (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Advertorial

Asigură-ți un viitor meseriaș (P)

GALERIE
Advertorial 1 -vizualafis online
  • Advertorial 1 -vizual
  • afis online
- +

Înscrie-te la programul de învățământ dual, specializarea electrician exploatare joasă tensiune,dezvoltat de către Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” în parteneriat cu Delphi Technologies Iași.

Societatea în care trăim se dezvoltă în ritm accelerat și depune eforturi consistente pentru a depăși crizele sanitare precum și cele de pe piața muncii. Tinerii au nevoie de îndrumare în carieră și de programe de învățământ dedicate, prin care să le fie dezvoltate cele mai bune competențe tehnice.

Compania Delphi Technologies - liderul actual al industriei din județul Iași conform topului anual realizat de către Camera de Comerț - a semnat un parteneriat cu Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Iași precum și cu Primăria Municipiului Iași pentru înființarea unei clase de învățământ dual începând cu anul școlar 2020/21, cu specializarea electrician exploatare joasă tensiune.

În acest mod, Delphi Technologies susține educația și evoluția profesională a elevilor și contribuie la dezvoltarea tinerilor; care vor deveni profesioniștii tehnologiilor de propulsie din viitor. Pe scurt, acest program are următoarele avantaje:

•    se oferă diplomă de certificare a calificării profesionale

•    fiecare elev primește o bursă lunară de 500 lei (pe perioada cursurilor și a stagiilor de practică) din care 300 lei din partea Delphi Technologies și 200 lei din partea Primăriei Municipiului Iași

•    elevii au asigurat transportul gratuit pe perioada practicii și cazare în căminul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”

•    absolvenții programului au prioritate de angajare la terminarea programului.

Ce este Învățământul Profesional Dual

Această formă de pregătire profesională se desfășoară pe o perioadă de trei ani după absolvirea clasei a VIII-a. Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic; care oferă  următoarele avantaje:

•    este organizat la cererea firmelor private, în calitate de viitori angajatori și parteneri de practică;

•    asigură cele mai bune șanse pentru educație și pregătire tehnică pentru tinerii fără experiență;

•    se desfășoară pe baza unui contract de parteneriat între liceu – primărie – firmă privată și un alt contract între părinți ( în calitate de reprezentanți ai elevilor ) și companie;

•    firmele asigură pregătirea practică a elevilor, bursa lunară suplimentară față de cea acordată de la stat.

Cine oferă acest program de învățământ dual

Delphi Technologies este un furnizor global de tehnologii de propulsie pentru motoarele cu combustie internă, pentru vehicule de pasageri electrice și hibride precum și pentru vehicule comerciale.  Cu sediul în Londra (UK), Delphi Technologies administrează centre de tehnologie, unități de producție și servicii de asistență pentru clienți în 24 de țări și are peste 21.000 de angajați în lumea întreagă. Veniturile globale ale Delphi Technologies au atins $ 4,9 miliarde în 2019.   Delphi Technologies deține de mai bine de 10 ani o fabrică în Iași cu peste 3.000 de angajați unde sunt realizate pompe de înaltă presiune ( pentru motoare pe benzină și motorină ) precum și injectoare pentru industria auto.  

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Iași are peste 50 de ani de tradiție în pregătirea profesională a maiștrilor și electricienilor.  Este unicul liceu din zona Moldovei care pregătește forță de muncă în domeniul energetic.

Dotările liceului:

•    34 săli de clasă

•    centru modern de practică

•    3 laboratoare de informatică

•    laborator de fizică, de chimie

•    18  laboratoare și ateliere de specialitate

•    sală de sport și terenuri cu gazon sintetic și nocturnă

•    cabinet de consiliere psihopedagogică

•    cabinet medical

Pentru înscrieri și mai multe detalii privind oferta educațională procedura de înscriere vă rugăm să contactați Liceul Dimitrie Leonida și să consultați pliantul atașat.

Contacte:

Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida

Facebook: Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” Iași

T: 0232 403 325

E: dleonida_is@yahoo.com

www.colegiulenergetic.ro

Delphi Technologies

T: 0232 309 031

E: recrutare@delphi.com

www.delphi.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.