anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 15.07.2020

Advertorial

Asigură-ți un viitor meseriaș (P)

GALERIE
Advertorial 1 -vizualafis online
  • Advertorial 1 -vizual
  • afis online
- +

Înscrie-te la programul de învățământ dual, specializarea electrician exploatare joasă tensiune,dezvoltat de către Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” în parteneriat cu Delphi Technologies Iași.

Societatea în care trăim se dezvoltă în ritm accelerat și depune eforturi consistente pentru a depăși crizele sanitare precum și cele de pe piața muncii. Tinerii au nevoie de îndrumare în carieră și de programe de învățământ dedicate, prin care să le fie dezvoltate cele mai bune competențe tehnice.

Compania Delphi Technologies - liderul actual al industriei din județul Iași conform topului anual realizat de către Camera de Comerț - a semnat un parteneriat cu Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Iași precum și cu Primăria Municipiului Iași pentru înființarea unei clase de învățământ dual începând cu anul școlar 2020/21, cu specializarea electrician exploatare joasă tensiune.

În acest mod, Delphi Technologies susține educația și evoluția profesională a elevilor și contribuie la dezvoltarea tinerilor; care vor deveni profesioniștii tehnologiilor de propulsie din viitor. Pe scurt, acest program are următoarele avantaje:

•    se oferă diplomă de certificare a calificării profesionale

•    fiecare elev primește o bursă lunară de 500 lei (pe perioada cursurilor și a stagiilor de practică) din care 300 lei din partea Delphi Technologies și 200 lei din partea Primăriei Municipiului Iași

•    elevii au asigurat transportul gratuit pe perioada practicii și cazare în căminul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”

•    absolvenții programului au prioritate de angajare la terminarea programului.

Ce este Învățământul Profesional Dual

Această formă de pregătire profesională se desfășoară pe o perioadă de trei ani după absolvirea clasei a VIII-a. Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic; care oferă  următoarele avantaje:

•    este organizat la cererea firmelor private, în calitate de viitori angajatori și parteneri de practică;

•    asigură cele mai bune șanse pentru educație și pregătire tehnică pentru tinerii fără experiență;

•    se desfășoară pe baza unui contract de parteneriat între liceu – primărie – firmă privată și un alt contract între părinți ( în calitate de reprezentanți ai elevilor ) și companie;

•    firmele asigură pregătirea practică a elevilor, bursa lunară suplimentară față de cea acordată de la stat.

Cine oferă acest program de învățământ dual

Delphi Technologies este un furnizor global de tehnologii de propulsie pentru motoarele cu combustie internă, pentru vehicule de pasageri electrice și hibride precum și pentru vehicule comerciale.  Cu sediul în Londra (UK), Delphi Technologies administrează centre de tehnologie, unități de producție și servicii de asistență pentru clienți în 24 de țări și are peste 21.000 de angajați în lumea întreagă. Veniturile globale ale Delphi Technologies au atins $ 4,9 miliarde în 2019.   Delphi Technologies deține de mai bine de 10 ani o fabrică în Iași cu peste 3.000 de angajați unde sunt realizate pompe de înaltă presiune ( pentru motoare pe benzină și motorină ) precum și injectoare pentru industria auto.  

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Iași are peste 50 de ani de tradiție în pregătirea profesională a maiștrilor și electricienilor.  Este unicul liceu din zona Moldovei care pregătește forță de muncă în domeniul energetic.

Dotările liceului:

•    34 săli de clasă

•    centru modern de practică

•    3 laboratoare de informatică

•    laborator de fizică, de chimie

•    18  laboratoare și ateliere de specialitate

•    sală de sport și terenuri cu gazon sintetic și nocturnă

•    cabinet de consiliere psihopedagogică

•    cabinet medical

Pentru înscrieri și mai multe detalii privind oferta educațională procedura de înscriere vă rugăm să contactați Liceul Dimitrie Leonida și să consultați pliantul atașat.

Contacte:

Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida

Facebook: Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” Iași

T: 0232 403 325

E: dleonida_is@yahoo.com

www.colegiulenergetic.ro

Delphi Technologies

T: 0232 309 031

E: recrutare@delphi.com

www.delphi.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri în Europa

Lucian DÎRDALA

Alegeri în Europa

În ultimele săptămâni am avut ocazia să ne reacomodăm cu procesele electorale, în câteva state-membre ale Uniunii Europene. Este vorba de cel de-al doilea tur al alegerilor locale din Franţa, scrutinul parlamentar din Croaţia, turul decisiv de la prezidenţialele poloneze şi, în fine, votul pentru legislativele regionale din Galicia şi Ţara Bascilor (Spania).

Filmuletul zilei

opinii

Cultura de supermarket

Florin CÎNTIC

Cultura de supermarket

Tsunamiul de RIP1-uri care a invadat Facebookul odată cu trecerea în veşnicie a talentatului şi prolificului compozitor de muzică de film, Ennio Morricone, mi-a readus în minte graniţa fragilă care separă arta autentică de entertainment.

Instant (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Instant (II)

Pe fereastră aud slujba de la biserică. Preotul se roagă pentru poporul român. Foarte bine. Dar se roagă separat şi pentru „conducătorii noştri”, pentru „mai marii oraşelor şi satelor”. Oare de ce? Înţeleg, aşa e protocolul. Dar protocolul e prost, de urzeală bizantină.

Precariatul

Ioan MILICĂ

Precariatul

Din categoria cuvintelor aflate în uz fără a fi prinse în dicţionarele limbii române actuale, vă  invit să ne oprim asupra unui neologism plastic şi sugestiv pentru vremurile în care trăim: precariat. 

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de ce spunea Drac Nea despre Peni Hill şi SIE? Iaca un şpil!

Vă mai amintiţi de ce spunea Drac Nea despre Peni Hill şi SIE? Iaca un şpil!

Caricatura zilei

Test Covid Grecia

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.