Asigurări de la Primărie, după protest: Trecerea de pietoni din zona Popas Păcurari va fi gata în maximum o lună de zile
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Asigurări de la Primărie, după protest: Trecerea de pietoni din zona Popas Păcurari va fi gata în maximum o lună de zile

GALERIE
Valea Lupului statie CTP1Valea Lupului protest prefectValea Lupului protest2Valea Lupului protest3Valea Lupului protest4
 • Valea Lupului statie CTP1
 • Valea Lupului protest prefect
 • Valea Lupului protest2
 • Valea Lupului protest3
 • Valea Lupului protest4
- +

Indecizia autorităţilor privind această trecere, care datează încă de acum doi ani, a fost curmată de protestul recent al locuitorilor din Valea Lupului. Aceştia, dar şi copiii lor, erau nevoiţi să traverseze zilnic neregulamentar, înfruntând pericolele, pentru a ajunge la staţia CTP de pe cealaltă parte a străzii. În zonă se vor monta, foarte probabil, şi „spinări de măgar“.

Lucrările la trecerea de pietoni din zona Popas Păcurari vor începe în maximum două săptămâni. Contractul dintre Primărie şi Servicii Publice Iaşi (SPI) în vederea rea­lizării acestui proiect va fi semnat la începutul acestei săptămâni. Municipalitatea a atribuit lucrarea direct către SPI, valoarea achiziţiei fiind de 75.000 lei. Ulterior semnării contractului, Primăria trebuie să obţină două avize pentru începerea lucrărilor, de la Poliţia Naţională şi de la Drumuri Naţio­nale. Potrivit şefului Biroului de comunicare al municipalităţii, Dan Postolea, lucrările vor demara cel târziu la mijlocul lunii iulie. „Odată ce avem ordinul de începere a lucrărilor, vom amenaja trecerea de pietoni în maximum o săptămână“, a declarat, la rândul lui, şeful SPI, Laurenţiu Ivan. Astfel, trecerea de pietoni ar putea fi gata până la sfârşitul lunii iulie.

Locuitorii din Valea Lupului au solicitat încă de acum câţiva ani amenajarea unei treceri de pietoni în zonă, având în vedere şi existenţa staţiei Companiei de Transport Public Iaşi, pentru direcţia spre oraş, pe partea cealaltă a străzii. Lipsa trecerii de pietoni a dus la mai multe incidente rutiere, iar oamenii au organizat, recent, inclusiv un protest. Primăria Iaşi şi-a asumat încă de acum doi ani amenajarea trecerii, dar, cu toate că banii au fost prinşi în buget inclusiv în anul 2016, municipalitatea nu a organizat o procedură de achiziţie publică. Situaţia a fost deblocată după semnalul de alarmă tras de localnici cu ocazia protestului de la sfârşitul lunii mai. La mijlocul săptămânii trecute, Primăria a publicat în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice (SEAP) anunţul privind organizarea procedurii.

„Pentru asigurarea unei distanţe de vizibilitate de aproximativ 70 metri a trecerii de pietoni se vor monta butoni rutieri reflectorizanţi din sticlă ranforsată la o distanţă de maxim 2,5 m. Trecerea pentru pietoni va fi semnalizată cu 4 indicatoare rutiere amplasate pe console şi 2 indicatoare pe insula centrală denivelată prevăzute cu 2 lămpi cu LED cu lumină galben intermitentă“, se arată în anunţul publicat în SEAP. Conform sursei citate, la aproximativ 50 metri faţă de trecerea de pietoni, pe ambele sensuri, vor fi aplicate pe partea carosabilă indicatoare presemnalizare trecere pietoni, cu limitare de viteză la 30 km/h. Responsabilii de la „Drumuri Naţionale“ vor decide să amplaseze, înainte şi după trecerea de pietoni, şi aşa-numitele „spinări de măgar“, aşa cum există şi la trecerile de pietoni de pe acelaşi DN 28 de după rondul Era, pe raza comunei Valea Lupului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.