Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

Asigurări pe care orice companie trebuie să le aibă ca să nu dea faliment (P)

GALERIE
photo-1454165804606-c3d57bc86b40
  • photo-1454165804606-c3d57bc86b40
- +

Micile afaceri se pun greu pe picioare. Iar atunci când sunt la început de drum, orice pierdere pe care o au poate însemna sfârșitul. Și de foarte multe ori, pierderile nici măcar nu sunt cauzate de manageri, ci de terți. Dar ownerii sunt buni de plată.

Din fericire, piața asigurărilor s-a dezvoltat atât de mult în ultimul deceniu, încât nu prea mai există risc pentru care să nu existe și o poliță aferentă. Pe măsură ce mediul economic și antreprenorial a evoluat, au apărut și asigurări care să despăgubească riscurile tot mai multe și mai diverse care au apărut odată cu această evoluție.

Specialiștii în asigurări spun că există un coș minim de polițe pe care orice companie ar trebui să le aibă, pentru a se pune la adăpost de orice amenințare care ar putea apărea în timpul desfășurării activității. Listăm mai jos câteva dintre ele:

Asigurări de sănătate, de viață și de accidente pentru angajați - sunt o serie de polițe pe care majoritatea angajatorilor le încheie pentru angajații lor, pentru că aceștia sunt resursa cea mai importantă pe care o au pentru dezvoltarea afacerii.

Asigurări de răspundere profesională - sunt polițele care protejează compania împotriva riscurilor de răspundere. Cunoscute și sub denumirea de asigurări de malpraxis (professional indemnity) , aceste polițe au ca scop despăgubirea prejudiciilor cauzate în principal din neglijența în exercitarea profesiei.

Asigurari IT profesionale - sunt o serie de asigurări care se încheie de către companiile care activează în domeniul IT și sunt obligate, în general, să aibă astfel de polițe. Aceste asigurări complexe, pot include polițe de răspundere profesională (Professional indemnity/Errors and Omissions), răspundere generală (Public/General liability), Cyber Risk, răspunderea angajatorului (Workers Compensation/Employers Liability) etc.

Polițe de asigurare a flotei, utilajelor, a transporturilor, a mărfurilor - sunt asigurări care se încheie punctual, în funcție de specificul activității fiecărei companii. 

Asigurări ale clădirilor și instalațiilor - sunt asigurări care îți permit companiilor să-și desfășoare activitatea fără a avea grija birourilor sau halelor de producție pe care le-au închiriat sau le-au construit. Aceste polițe asigură sediile de birouri sau fabricile de riscuri precum incendii, inundații, dezastre naturale sau alte evenimente neprevăzute care pot apărea.

Probabil că lista de mai sus îi sperie pe cei mai mulți dintre antreprenori, care se gândesc la câți bani trebuie să cheltuiască numai cu asigurările necesare dacă vor să-și desfășoare activitatea fără bătăi de cap. Realitatea este că, pe lângă riscurile pe care oamenii de afaceri le calculează din timp și care țin de activitatea pe care o desfășoară compania lor, există și riscuri neprevăzute, situații care pot apărea din senin și care pot destabiliza atât de mult o afacere, încât există riscul real de a ajunge chiar și la faliment. De aceea, orice companie ar trebui să aibă un minimum de riscuri asigurate, pentru a reduce din pierderi atunci când inevitabilul se întâmplă. 

Vestea bună este aceea că un broker de asigurări poate simplifica la maximum acest ”hățiș” al asigurărilor și poate reduce costurile la minimum. Leader Team Broker lucrează cu peste 30 de asigurători naționali și internaționali și are în portofoliu peste 700 de soluții și produse de asigurare din care se poate alege. Iar alegerea unui pachet de asigurare de la broker cu toate polițele de care ai nevoie poate reduce costurile și cu 40% din prețul plătit pe fiecare poliță în parte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri