anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Advertorial

Asigurări pe care orice companie trebuie să le aibă ca să nu dea faliment (P)

GALERIE
photo-1454165804606-c3d57bc86b40
 • photo-1454165804606-c3d57bc86b40
- +

Micile afaceri se pun greu pe picioare. Iar atunci când sunt la început de drum, orice pierdere pe care o au poate însemna sfârșitul. Și de foarte multe ori, pierderile nici măcar nu sunt cauzate de manageri, ci de terți. Dar ownerii sunt buni de plată.

Din fericire, piața asigurărilor s-a dezvoltat atât de mult în ultimul deceniu, încât nu prea mai există risc pentru care să nu existe și o poliță aferentă. Pe măsură ce mediul economic și antreprenorial a evoluat, au apărut și asigurări care să despăgubească riscurile tot mai multe și mai diverse care au apărut odată cu această evoluție.

Specialiștii în asigurări spun că există un coș minim de polițe pe care orice companie ar trebui să le aibă, pentru a se pune la adăpost de orice amenințare care ar putea apărea în timpul desfășurării activității. Listăm mai jos câteva dintre ele:

Asigurări de sănătate, de viață și de accidente pentru angajați - sunt o serie de polițe pe care majoritatea angajatorilor le încheie pentru angajații lor, pentru că aceștia sunt resursa cea mai importantă pe care o au pentru dezvoltarea afacerii.

Asigurări de răspundere profesională - sunt polițele care protejează compania împotriva riscurilor de răspundere. Cunoscute și sub denumirea de asigurări de malpraxis (professional indemnity) , aceste polițe au ca scop despăgubirea prejudiciilor cauzate în principal din neglijența în exercitarea profesiei.

Asigurari IT profesionale - sunt o serie de asigurări care se încheie de către companiile care activează în domeniul IT și sunt obligate, în general, să aibă astfel de polițe. Aceste asigurări complexe, pot include polițe de răspundere profesională (Professional indemnity/Errors and Omissions), răspundere generală (Public/General liability), Cyber Risk, răspunderea angajatorului (Workers Compensation/Employers Liability) etc.

Polițe de asigurare a flotei, utilajelor, a transporturilor, a mărfurilor - sunt asigurări care se încheie punctual, în funcție de specificul activității fiecărei companii. 

Asigurări ale clădirilor și instalațiilor - sunt asigurări care îți permit companiilor să-și desfășoare activitatea fără a avea grija birourilor sau halelor de producție pe care le-au închiriat sau le-au construit. Aceste polițe asigură sediile de birouri sau fabricile de riscuri precum incendii, inundații, dezastre naturale sau alte evenimente neprevăzute care pot apărea.

Probabil că lista de mai sus îi sperie pe cei mai mulți dintre antreprenori, care se gândesc la câți bani trebuie să cheltuiască numai cu asigurările necesare dacă vor să-și desfășoare activitatea fără bătăi de cap. Realitatea este că, pe lângă riscurile pe care oamenii de afaceri le calculează din timp și care țin de activitatea pe care o desfășoară compania lor, există și riscuri neprevăzute, situații care pot apărea din senin și care pot destabiliza atât de mult o afacere, încât există riscul real de a ajunge chiar și la faliment. De aceea, orice companie ar trebui să aibă un minimum de riscuri asigurate, pentru a reduce din pierderi atunci când inevitabilul se întâmplă. 

Vestea bună este aceea că un broker de asigurări poate simplifica la maximum acest ”hățiș” al asigurărilor și poate reduce costurile la minimum. Leader Team Broker lucrează cu peste 30 de asigurători naționali și internaționali și are în portofoliu peste 700 de soluții și produse de asigurare din care se poate alege. Iar alegerea unui pachet de asigurare de la broker cu toate polițele de care ai nevoie poate reduce costurile și cu 40% din prețul plătit pe fiecare poliță în parte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.