Asiguratorii români sunt în aer
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Asiguratorii români sunt în aer

GALERIE
accident Botosani
  • accident Botosani
- +

Compania franceză Scor a suspendat, din toamna lui 2012, preluarea în reasigurare a portofoliilor RCA emise de asigurători români, directorul de daune al Generali, Mădălin Roşu, declarând că un motiv ar fi lipsa de predictibilitate în privinţa evoluţiei despăgubirilor în vătămări corporale şi deces.

 

"Printr-o scrisoare, Scor SE a anunţat în toamna anului 2012 că, pentru moment, nu va mai calcula cotaţii de primă de reasigurare pentru portofoliile de poliţe de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) ale asigurătorilor români. Reasigurătorul nu şi-a motivat decizia, dar s-a arătat îngrijorat de evoluţia acestui segment de piaţă din ultima perioadă. În opinia mea, decizia lor poate fi explicată prin lipsa de predictibilitate în privinţa evoluţiei sumelor achitate ca despăgubiri în cazul vătămărilor corporale şi deces, acoperite de poliţele RCA, care au crescut foarte mult", a declarat directorul de daune al Generali România, Mădălin Roşu, prezent la un seminar de specialitate. El a adăugat că o scrisoare a fost transmisă asigurătorilor locali care emit poliţe RCA şi Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Reasigurarea reprezintă principalul instrument al unei societăţi de asigurare pentru transferul riscurilor asumate, omogenizarea riscurilor şi obţinerea stabilităţii financiare, în vederea protejării activităţii proprii şi implicit a clienţilor. Potrivit datelor CSA, în anul 2012 au fost avizate 4.418 dosare de daună pentru vătămări corporale şi deces, în scădere cu 9% faţă de anul trecut. În schimb, valoarea despăgubirilor plătite pentru vătămări corporale şi deces a crescut cu 23%, la 328,36 milioane de lei. Anul trecut, asigurătorii au subscris prime pe segmentul RCA în sumă de 2,13 miliarde de lei, cu 8,34% mai mult faţă de 2011. Pe de altă parte, valoarea despăgubirilor plătite a crescut cu 11%, la 1,79 miliarde de lei. Dauna medie plătită pe segmentul RCA a crescut cu 13% anul trecut, la 6.019 lei. Defalcat, despăgubirea medie pentru daune materiale a urcat cu 10%, la 4.875 lei, în timp ce pentru vătămări corporale a coborât cu 15%, la 57.931 lei. Roşu a afirmat că unul dintre efectele deciziei Scor SE va fi creşterea cotaţiilor de primă de reasigurare pe care asigurătorii români le vor plăti altor reasigurători.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.