anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Asiguratorii români sunt în aer

GALERIE
accident Botosani
 • accident Botosani
- +

Compania franceză Scor a suspendat, din toamna lui 2012, preluarea în reasigurare a portofoliilor RCA emise de asigurători români, directorul de daune al Generali, Mădălin Roşu, declarând că un motiv ar fi lipsa de predictibilitate în privinţa evoluţiei despăgubirilor în vătămări corporale şi deces.

 

"Printr-o scrisoare, Scor SE a anunţat în toamna anului 2012 că, pentru moment, nu va mai calcula cotaţii de primă de reasigurare pentru portofoliile de poliţe de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) ale asigurătorilor români. Reasigurătorul nu şi-a motivat decizia, dar s-a arătat îngrijorat de evoluţia acestui segment de piaţă din ultima perioadă. În opinia mea, decizia lor poate fi explicată prin lipsa de predictibilitate în privinţa evoluţiei sumelor achitate ca despăgubiri în cazul vătămărilor corporale şi deces, acoperite de poliţele RCA, care au crescut foarte mult", a declarat directorul de daune al Generali România, Mădălin Roşu, prezent la un seminar de specialitate. El a adăugat că o scrisoare a fost transmisă asigurătorilor locali care emit poliţe RCA şi Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Reasigurarea reprezintă principalul instrument al unei societăţi de asigurare pentru transferul riscurilor asumate, omogenizarea riscurilor şi obţinerea stabilităţii financiare, în vederea protejării activităţii proprii şi implicit a clienţilor. Potrivit datelor CSA, în anul 2012 au fost avizate 4.418 dosare de daună pentru vătămări corporale şi deces, în scădere cu 9% faţă de anul trecut. În schimb, valoarea despăgubirilor plătite pentru vătămări corporale şi deces a crescut cu 23%, la 328,36 milioane de lei. Anul trecut, asigurătorii au subscris prime pe segmentul RCA în sumă de 2,13 miliarde de lei, cu 8,34% mai mult faţă de 2011. Pe de altă parte, valoarea despăgubirilor plătite a crescut cu 11%, la 1,79 miliarde de lei. Dauna medie plătită pe segmentul RCA a crescut cu 13% anul trecut, la 6.019 lei. Defalcat, despăgubirea medie pentru daune materiale a urcat cu 10%, la 4.875 lei, în timp ce pentru vătămări corporale a coborât cu 15%, la 57.931 lei. Roşu a afirmat că unul dintre efectele deciziei Scor SE va fi creşterea cotaţiilor de primă de reasigurare pe care asigurătorii români le vor plăti altor reasigurători.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.