Asiguratorii români sunt în aer
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Asiguratorii români sunt în aer

GALERIE
accident Botosani
  • accident Botosani
- +

Compania franceză Scor a suspendat, din toamna lui 2012, preluarea în reasigurare a portofoliilor RCA emise de asigurători români, directorul de daune al Generali, Mădălin Roşu, declarând că un motiv ar fi lipsa de predictibilitate în privinţa evoluţiei despăgubirilor în vătămări corporale şi deces.

 

"Printr-o scrisoare, Scor SE a anunţat în toamna anului 2012 că, pentru moment, nu va mai calcula cotaţii de primă de reasigurare pentru portofoliile de poliţe de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) ale asigurătorilor români. Reasigurătorul nu şi-a motivat decizia, dar s-a arătat îngrijorat de evoluţia acestui segment de piaţă din ultima perioadă. În opinia mea, decizia lor poate fi explicată prin lipsa de predictibilitate în privinţa evoluţiei sumelor achitate ca despăgubiri în cazul vătămărilor corporale şi deces, acoperite de poliţele RCA, care au crescut foarte mult", a declarat directorul de daune al Generali România, Mădălin Roşu, prezent la un seminar de specialitate. El a adăugat că o scrisoare a fost transmisă asigurătorilor locali care emit poliţe RCA şi Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Reasigurarea reprezintă principalul instrument al unei societăţi de asigurare pentru transferul riscurilor asumate, omogenizarea riscurilor şi obţinerea stabilităţii financiare, în vederea protejării activităţii proprii şi implicit a clienţilor. Potrivit datelor CSA, în anul 2012 au fost avizate 4.418 dosare de daună pentru vătămări corporale şi deces, în scădere cu 9% faţă de anul trecut. În schimb, valoarea despăgubirilor plătite pentru vătămări corporale şi deces a crescut cu 23%, la 328,36 milioane de lei. Anul trecut, asigurătorii au subscris prime pe segmentul RCA în sumă de 2,13 miliarde de lei, cu 8,34% mai mult faţă de 2011. Pe de altă parte, valoarea despăgubirilor plătite a crescut cu 11%, la 1,79 miliarde de lei. Dauna medie plătită pe segmentul RCA a crescut cu 13% anul trecut, la 6.019 lei. Defalcat, despăgubirea medie pentru daune materiale a urcat cu 10%, la 4.875 lei, în timp ce pentru vătămări corporale a coborât cu 15%, la 57.931 lei. Roşu a afirmat că unul dintre efectele deciziei Scor SE va fi creşterea cotaţiilor de primă de reasigurare pe care asigurătorii români le vor plăti altor reasigurători.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.