Asist.univ.dr. MIHAELA DUMEA
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

In memoriam

Asist.univ.dr. MIHAELA DUMEA

GALERIE
Mihaela Dumea
  • Mihaela Dumea
- +

Comemorăm cu durere pe membrii comunităţii noastre academice atunci când nu mai sunt printre noi, iar când viaţa lor a fost curmată prematur, regretul nostru este profund. Învăţăm studenţii să se dedice profesiei de medic, dar când ei se pierd la datorie considerăm că jertfa lor este totală.

Doctor Mihaela Dumea s-a născut în data de 8 noiembrie 1977, la Iaşi. Şi-a finalizat studiile universitare în anul 2003, fiind apreciată de profesori şi iubită de colegi. Prin muncă şi tenacitate, devine în anul 2004 medic rezident în specialitatea de Medicină de Urgenţă. Această etapă de pregătire este finalizată cu titlul de medic specialist în anul 2008. Cu devotament pentru profesie şi dragoste pentru studenţi, devine, în acelaşi an, preparator universitar la disciplina de Medicină de Urgenţă din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi.

A desfăşurat o activitate continuă de formare prin cursurile de specialitate urmate atât în ţară, cât şi în străinătate. Numeroasele congrese din România şi Italia, la care a participat cu rezultatele activităţii profesionale şi de cercetare, au făcut-o şi mai cunoscută.

S-a dedicat profesiei de medic urgentist atât în cadrul Serviciului UPU al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf Spiridon”, cât şi al celui SMURD.

Devotată şi curajoasă, aceasta a efectuat numeroase misiuni prin participarea la intervenţiile cu elicopterul SMURD.

A fost un model pentru studenţi, prin ataşamentul faţă de această datorie de dascăl, sprijinindu-i în acţiunile de voluntariat, pe care ea însăşi le-a desfăşurat în timpul perioadei de studenţie.
Şi-a petrecut clipele cu multă dăruire pentru semenii săi, în calitatea sa de medic, cadru didactic şi de mamă.

Ca unui adevărat erou, viaţa i-a fost curmată prematur la datorie. Medicul Mihaela Dumea a ştiut ce înseamnă sacrificiul până în ultima clipă.
Durerea întregii comunităţi academice, a celor pe care i-a salvat şi a familiei reprezintă dovada că a fost un om desăvârşit.

COMUNITATEA ACADEMICĂ A UNIVERSITĂ}II DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE „GR. T. POPA” IAŞI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.