Asist.univ.dr. MIHAELA DUMEA
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 27.11.2020

In memoriam

Asist.univ.dr. MIHAELA DUMEA

GALERIE
Mihaela Dumea
  • Mihaela Dumea
- +

Comemorăm cu durere pe membrii comunităţii noastre academice atunci când nu mai sunt printre noi, iar când viaţa lor a fost curmată prematur, regretul nostru este profund. Învăţăm studenţii să se dedice profesiei de medic, dar când ei se pierd la datorie considerăm că jertfa lor este totală.

Doctor Mihaela Dumea s-a născut în data de 8 noiembrie 1977, la Iaşi. Şi-a finalizat studiile universitare în anul 2003, fiind apreciată de profesori şi iubită de colegi. Prin muncă şi tenacitate, devine în anul 2004 medic rezident în specialitatea de Medicină de Urgenţă. Această etapă de pregătire este finalizată cu titlul de medic specialist în anul 2008. Cu devotament pentru profesie şi dragoste pentru studenţi, devine, în acelaşi an, preparator universitar la disciplina de Medicină de Urgenţă din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi.

A desfăşurat o activitate continuă de formare prin cursurile de specialitate urmate atât în ţară, cât şi în străinătate. Numeroasele congrese din România şi Italia, la care a participat cu rezultatele activităţii profesionale şi de cercetare, au făcut-o şi mai cunoscută.

S-a dedicat profesiei de medic urgentist atât în cadrul Serviciului UPU al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf Spiridon”, cât şi al celui SMURD.

Devotată şi curajoasă, aceasta a efectuat numeroase misiuni prin participarea la intervenţiile cu elicopterul SMURD.

A fost un model pentru studenţi, prin ataşamentul faţă de această datorie de dascăl, sprijinindu-i în acţiunile de voluntariat, pe care ea însăşi le-a desfăşurat în timpul perioadei de studenţie.
Şi-a petrecut clipele cu multă dăruire pentru semenii săi, în calitatea sa de medic, cadru didactic şi de mamă.

Ca unui adevărat erou, viaţa i-a fost curmată prematur la datorie. Medicul Mihaela Dumea a ştiut ce înseamnă sacrificiul până în ultima clipă.
Durerea întregii comunităţi academice, a celor pe care i-a salvat şi a familiei reprezintă dovada că a fost un om desăvârşit.

COMUNITATEA ACADEMICĂ A UNIVERSITĂ}II DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE „GR. T. POPA” IAŞI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Dan CONSTANTIN

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Până când acest sistem de promovare în instituţiile statului nu va fi spart, nu vom putea progresa, nu ne vom putea dezvolta, vom bălti însă în ignoranţă fără să ne dăm seama că taxele şi impozitele noastre merg la rudele, prietenii şi amantele lor.

Filmuletul zilei

opinii

Minciună, adevăr, ficţiune

Alexandru CĂLINESCU

Minciună, adevăr, ficţiune

Fake-news? Termenul desemnează un ghiveci în care intră zvonurile, legendele urbane, teoriile conspiraţioniste, minciunile politice, farsele de prost gust etc. Nici aici, nimic nou sub soare. Singura diferenţă - internetul ca mijloc de difuzare rapidă a informaţiilor, care pot fi adesea false, dar tot internetul e un mijloc extraordinar de verificare a lor (nu degeaba China comunistă controlează internetul).

Termic, hibrid, electric (III)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (III)

De ce lumea cumpără automobile electrice? Pentru că sunt la modă, pentru că sunt nepoluante (nu e chiar aşa!), pentru că sunt simple şi uşor de condus. Dezavantajele sunt costul ridicat, timpul de încărcare al acumulatorului relativ mare şi autonomia redusă.

„Spectacolul” aroganţei

Nicolae CREŢU

„Spectacolul” aroganţei

Între multiplele forme ale nesimţirii, afişate public, cu „panas”, de grobienii parveniţi ai deceniilor postdecembriste, una dintre cele mai mediatizate este cea legată de îmbăţoşatul moft al „beizadelelor”. 

pulspulspuls

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Pentru că tot mai multă lume ne întreabă în ultima vreme ce se va alege de partidoiul ieşean după alegerile de săptămâna viitoare şi pe mâna cui va încăpea el, iacătă că l-am convocat de urgenţă la o cafeluţă pe amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, ca să ne spună ce-a mai auzit despre chestiunea asta îmbârligată şi încotoşmănată în mai multe abureli de campanie. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.