Asistent medical condamnat la muncă în folosul comunităţii, după o partidă de pescuit

marți, 01 decembrie 2020, 02:50
2 MIN
 Asistent medical condamnat la muncă în folosul comunităţii, după o partidă de pescuit

Un bărbat de 42 de an din municipiul Iaşi a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare fiind găsit vinovat de conducere sub influenţa alcoolului. Bogdan Gheorghe Aprotosoaie este de profesie asistent medical, şi a comis fapta acum mai bine de un an. Pe 16 iunie 2019 s-a întâlnit cu mai mulţi prieteni şi a mers la pescuit la lacul Ciorteşti. 

Fiecare a mers atunci cu maşina personală, Aprotosoaie deplasându-se la volanului unui autoturism Chrysler, potrivit motivării instanţei de judecată. Pescarii au consumat alcool, asistentul medical precizând că a băut 2 litri de bere şi, ulterior, a adormit. “La un moment dat, s-a trezit, şi-a aprins o pipă, consumând în timpul acesta 3-4 guri de coniac. După aproximativ 15 minute, în jurul orei 4, a fost trezit de prietenii săi, care i-au spus să meargă acasă deoarece activitatea de pescuit nu se desfăşura potrivit aşteptărilor”, se arată în motivarea judecătorilor. Asistentul s-a suit la volan şi a plecat spre casă, acolo unde şi-a dat seama că nu mai are telefonul mobil.

A mers apoi la un prieten, pe care l-a luat pentru a-şi căuta celularul. În curba din dreptul Restaurantului Capitol, în faţa maşinii asistentului a apărut un autoturism care se deplasa pe axul drumului. Asistentul a încercat să evite coliziunea şi a tras puternic de volan, intrând într-un stâlp de reţea electrică. La faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie care l-a testat pe Aprotosoaei. Acesta avea o alcoolemie de 0,69 ml/l în aerul expirat şi aproximativ 1,5g/l alcool pur în sânge. A recunoscut faptele, şi a precizat în faţa judecătorilor că este de acord să presteze muncă în folosul comunităţii. Sentinţa Judecătoriei Iaşi nu este definitivă. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii