anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Asistentă de la Spitalul Judeţean Focşani, acuzată de comportament inadecvat de către mămica unui copil de 11 luni

GALERIE
spital_Vrancea
 • spital_Vrancea
- +

Zilele trecute, pe reţelele de socializare a fost postat şi distribuit un mesaj din partea unei femei care reclama comportamentul unei asistente de la Spitalul Judeţean ”Sf. Pantelimon” Focşani. Femeia a povestit că a mers cu fetiţa de nici un an la unitatea medicală, dis-de-dimineaţă, din cauză că avea temperatură foarte mare.

Odată ajunsă la spital, familia a fost luată în „primire” de o asistentă, care ar fi folosit un limbaj suburban. Întâlnirea cu asistenta s-a încheiat repede, cu vorbe grele pe un ton foarte ridicat, după cum a povestit tânăra care venise cu copilul la spital.

”Încep prin a vă povesti o întâmplare şi pentru a arăta, încă o dată, trista realitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Focşani, de care m-am lovit în această dimineaţă. Ajung la urgenţe cu fetiţa mea de 11 luni, la ora 5:20, având febră 39,3. Ciocănesc discret la uşă … nimic… Ciocănesc a doua oară, în continuare nimic. Împreună cu soţul meu, hotărâm să intrăm. Dintr-o dată, se deschide o altă uşă, de unde iese o “doamnă” abia trezită din somn şi evident deranjată de prezenţa noastră. Se uită la noi, închide uşa şi spune următoarele, citez: “Să-mi bag pu**, îi găseşte dracii numai la ora asta să vină. Ferească Dumnezeu”. Iniţial am crezut că nu aud bine, astfel i-am răspuns nedumerită: “Poftim?!”, ea răspunzându-mi: “Ce poftim? Vă găsiţi doar la ora asta să veniţi.” (Menţionez că toate astea ţipând). Vă spun sincer că am rămas şocată, nu-mi venea să cred că se întâmplă cu adevărat. Bineînţeles, nu o să spun că noi am tăcut din gură şi să înghit nesimţirea acestei femei, am reacţionat, la care ea a început să ţipe că va suna la poliţie, încă nu ne-am lămurit pentru ce anume. Gardienii, probabil cunoscând situaţia, doar se uitau la noi şi a fost de ajuns să înţelegem că nu e ceva neobişnuit. Prin urmare, am ameninţat-o pe dânsa că o voi filma dacă nu încetează să urle şi a hotărât să închidă geamul şi să tragă draperia. Îmi pare foarte rău, pentru că ştiu că nu suntem singurii care trec prin aşa ceva şi sunt nevoiţi să accepte asemenea comportamente din partea celor care nu merită nici măcar titlul pe care îl au. Prin urmare, am plecat acasă, cu un copil de 11 luni, cu temperatura de 39,3. Mulţumim Spitalului Judeţean.”

Cazul a ajuns şi în atenţia conducerii unităţii spitaliceşti, care a declanşat o anchetă internă. ”Conducerea spitalului a aflat de ieri despre acest incident neplăcut. S-a declanşat deja o anchetă pentru a cerceta cele reclamate. Aducem la cunoştinţă că toleranţa faţă de astfel de comportament este zero, iar dacă se confirmă, sancţiunea va fi drastică, mergându-se chiar până la desfacerea contractului de muncă a cadrului medical respectiv, dacă legea permite. După finalizarea anchetei, vom face publice rezultatele.”, se menţionează într-un scurt comunicat al Spitalului Judeţean ”Sf. Pantelimon” Focşani.

Din păcate, nu este prima dată când apar astfel de mesaje în mediul online referitoare la comportamentul unor angajaţi ai Spitalului Judeţean. Astfel de atitudini, dacă sunt adevărate, aduc grave prejudicii de imagine instituţiei medicale focşănene, întregului personal al spitalului, precum şi tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea, în mod corect şi empatic, în sistemul medical românesc.

SURSA: vrancea24.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Monstrii...

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.