Asistenţii medicali şi infirmierii concediaţi de la Socola vor să lucreze în prima linie Covid-19
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Asistenţii medicali şi infirmierii concediaţi de la Socola vor să lucreze în prima linie Covid-19

GALERIE
socola
  • socola
- +

O parte dintre asistenţii medicali şi infirmierii care au fost concediaţi luni de Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi declară că vor să-şi ajute colegii în lupta în prima linie cu noul coronavirus şi că se pun la dispoziţia structurilor medicale care au nevoie de personal specializat.

"Noi, personalul medical demis de la Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi, aducem la cunoştinţa tuturor unităţilor sanitare din judeţul Iaşi că suntem la dispoziţia acestor structuri medicale. Suntem pregătiţi să fim în prima linie COVID-19 şi suntem pregătiţi să fim alături de cei ce au nevoie de noi în lupta cu noul coronavirus.

În astfel de momente grele, în care conducerea instituţiei nu doreşte implicarea noastră în actul medical, procedând la 'dizolvarea noastră' printr-o simplă decizie, noi, aceşti debutanţi medicali, dorim să ne implicăm mai mult. În consecinţă, dorim o implicare activă în viaţa medicală a comunităţii şi tocmai de aceea dorim să fim luaţi în considerare pentru a intra în rândurile celor care trebuie să fie alături de populaţia afectată. Facem un apel la autorităţile cu factor de decizie, cu precizarea că pe lângă faptul că ne dorim statutul câştigat corect prin concurs, vrem să participăm alături de colegii noştri la lupta împotriva acestei pandemii. În cele prezentate, nu vrem decât să asiguram comunitatea că suntem alături de colegii noştri din sistemul medical şi că vrem să le fim alături în orice situaţie", spun prin intermediul unui comunicat de presă asistenţii medicali şi infirmierii concediaţi Institutul de Psihiatrie Socola.

Reamintim că luni, peste 80 de angajaţi ai Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi au primit deciziile de încetare a contractului de muncă. Noua conducere a Institutului de Psihiatrie "Socola" din Iaşi a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, că "în data de 27 martie s-au emis deciziile de încetare a contractelor individuale de muncă ale acestor salariaţi, contracte de muncă ce au încetat începând cu data de 30 martie, în temeiul dispoziţiilor art 31 alin 3 Codul Muncii - "3) Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia".

Cei peste 80 de asistenţi şi infirmieri au fost angajaţi în urma unui concurs organizat de vechea conducere a spitalului, în vederea ocupării posturilor vacante de asistenţi medicali generalişti debutanţi şi infirmieri, anunţat în 20 august 2019. Concursul a debutat şi s-a derulat cu mai multe sincope, motiv pentru care DNA a început o urmărire penală. Cu toate acestea concursul nu a fost anulat, candidaţii admişi fiind încadraţi în urmă cu trei luni. AGERPRES

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.