Asociaţia „Destination Iaşi” caută să angajeze un „manager de destinaţie"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Asociaţia „Destination Iaşi” caută să angajeze un „manager de destinaţie"

GALERIE
destinatie Iasi
  • destinatie Iasi
- +

Ieşenii dornici să se ocupe de creşterea atractivităţii turistice a Iaşului şi, implicit, a economiei locale, îşi pot „încerca norocul" de a se alătura membrilor Asociaţiei de Management a Destinaţiei Iaşi şi a Regiunii Moldova („Destination Iaşi”). Ei caută un „manager de destinaţie" care să se ocupe de implementarea Strategiei de Turism a Municipiului Iaşi şi a Zonei Metropolitane Iaşi 2018-2030, dezvoltând relaţii şi parteneriate cu actorii din domeniul turismului (hoteluri, restaurante, agenţii de turism, atracţii turistice, instituţii culturale şi muzeale relevante, entităţi publice, media etc). Anunţul a fost făcut de lect. univ. dr. Mihai Bulai, prodecan al Facultăţii de Geografie şi Geologie din Iaşi şi, totodată, preşedintele Asociaţiei „Destination Iaşi”.

Iaşul este al doilea oraş din România (cca 400.000 locuitori), centru universitar şi de business aflat în plină ascensiune (55.000 de studenţi /24.000 de angajaţi în IT şi Outsourcing), cu aeroport internaţional (locul 4 în România ca număr de pasageri). Destinaţia Iaşi se găseşte pe locul 12 în România la numărul de sosiri turistice (2020), iar provocarea este de a o plasa între primele 7, prin crearea unui pol de dezvoltare, construit în jurul patrimoniului, experienţelor şi a comunităţii, arată preşedintele „Destination Iaşi".

„Destination Iaşi” a fost înfiinţată de un an, cu scopul de a gestiona mai bine turismul ieşean, de a canaliza politici de dezvoltare turistică, de a creşte calitatea serviciilor din ospitalitatea ieşeană, de a crea reţele de colaborare la nivel local şi regional. Iniţiativa înfiinţării unei asemenea asociaţii a apărut din partea mediului academic, şi anume Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC) prin colectivul său de la „Geografia Turismului”, implicat în elaborarea de proiecte şi strategii turistice, se menţionează într-un comunicat de presă al asociaţiei.

Membrii actuali ai „Destination Iaşi” sunt Primăria Municipiului Iaşi, UAIC Iaşi, Aeroportul Internaţional Iaşi, Agenţia de turism specializată pe incoming „Rolandia Travel”, Hotelurile Bellaria, Pleiada şi Ramada, iar asociaţia este deschisă către atragerea de noi membri din sectorul public şi privat pentru a întări capacitatea de finanţare a proiectelor turistice şi de a coagula actorii din turismul ieşean, potrivit sursei citate. În acest moment, principala sursă de finanţare este Taxa Specială de Promovare Turistică („Taxa hotelieră”, de 0.75% din veniturile de cazare din Mun. Iaşi), însă se prevede multiplicarea surselor potenţiale de finanţare.

La link-ul www.geoturism.wordpress.com/iasi sunt disponibile informaţii despre oferta de job, dar şi cerinţele obligatorii de la viitorii candidaţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.