Asociaţia „Moldova se Dezvoltă” din care face parte şi Iaşul se îndreaptă către eşec
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Asociaţia „Moldova se Dezvoltă” din care face parte şi Iaşul se îndreaptă către eşec

GALERIE
Moldova se dezvolta
  • Moldova se dezvolta
- +

Asociaţia „Moldova se Dezvoltă” are mari şanse să fie un nou eşec. Constituită cu precădere pentru înlesnirea atragerii de fonduri europene în exerciţiul financiar multianual 2021 – 2027 prin aşa numite „Investiţii Teritoriale Integrate”, Asociaţia „Moldova se Dezvoltă” nu va avea mari şanse să poată accesa finanţări în baza cărora unele proiecte să fie derulate de primăriile mai multor oraşe din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est. La înfiinţarea ei a pus umărul şi primarul Iaşului Mihai Chirica.

Întrebat în cadrul unei recente conferinţe de presă, despre perspectivele asociaţiei respective, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a răspuns că nu are informaţii pozitive în acest sens. „Din păcate, nu am reuşit, pentru a da o şansă de funcţionare ar fi fost nevoie de acest instrument de lucru de la Uniunea Europeană, ITI – Investiţii Teritoriale Integrate … Din păcate, nici în acest exerciţiu financiar nu încape acest instrument de finanţare … Sigur, am avut discuţii şi cu dl. Chirica, cu reprezentanţi ai Guvernului, cu diverse persoane de la Bruxelles, dar ca metodă de funcţionare cel mai corect ar fi fost să fi fost valabil acest instrument. Am vorbit şi cu dl. Cîţu, dar suntem şi noi într-o coaliţie”, a spus Ion Lungu.

Cititi si: Chirica, despre Asociaţia „Moldova se dezvoltă”: E un semnal de alarmă

Între altele e a spus că a colaborat foarte bine cu ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş cu care s-a discutat foarte clar că ar fi fost necesare ITI-urile pentru a avea o şansă ca această Asociaţie să funcţioneze şi că, din nefericire, nici în acest exerciţiu financiar nu încape acest instrument de finanţare iar dacă va fi ceva, atunci nu va fi şi la nivelul regiunilor de dezvoltare. Ca metodă de funcţionare, Ion Lungu este de părere că ar fi fost cel mai corect ca acest instrument – Investiţii Teritoriale Integrate, care se aplică în Delta Dunării, pe finanţarea începută în exerciţiul financiar multianual 2014-2020 – să fie valabil alte câteva zone din ţară care au potenţial similar. „Cât nu se lucrează cu acest instrument, este destul de delicat să poţi promova proiecte (prin Asociaţia Moldova se Dezvoltă – n.r.)”, a spus Ion Lungu.

Cititi materialul integral pe obiectivdesuceava.ro

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.