Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Asociaţia „Moldova Vrea Autostradă” solicită ca Bunduc să nu fie numit secretar de stat la Transporturi

GALERIE
autostrada_a75
  • autostrada_a75
- +

Asociaţia Civică „Moldova Vrea Autostradă” a transmis o scrisoare către preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu prin care le solicită să nu permită numirea lui Constantin Gabriel-Bunduc în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. 

Asociaţia aminteşte că într-o serie de declaraţii publice, Bunduc „a făcut dovada apartenenţei la un grup de interese, pentru care niciunul din documentele programatice, strategice şi de finanţare adoptate în statul român nu reprezintă nimic şi aparent nu au nicio valoare”.

Redăm mai jos scrisoarea integrală a Asociaţiei Civice Moldova Vrea Autostradă:

„Asociaţia civică apolitică Moldova Vrea Autostradă vă solicită public să nu dati curs numirii în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor a dlui Constantin Gabriel Bunduc, deoarece prin declaraţiile publice din ediţia din 20 decembrie 2021, a cotidianului Ziarul de Bacău (https://zdbc.ro/bacaul-va-avea-secretar-de-stat-la-ministerul-transporturilor-declaratii-exclusive/) acesta a făcut dovada apartenenţei la un grup de interese, pentru care niciunul din documentele programatice, strategice şi de finanţare adoptate în Statul Român nu reprezintă nimic şi aparent nu au nicio valoare.

Nu credem că doriţi să susţineţi numirea unui om la Ministerul Transporturilor ce demonstrează clar încă înainte de a fi numit pe funcţie că are altă agendă decât cea a Ministerului Transporturilor şi că, pe bani publici, va servi alt interes decât cel public, neacţionând pentru implementarea politicilor de transport ale României.

«Prioritatea mea este Autostrada A13 Bacău – Braşov, fiind singura fezabilă pentru trecerea Carpaţilor, în opinia mea, de om care a lucrat cu fonduri europene, a colaborat cu Jaspers şi Uniunea Europeană. Cred că A13 e prima care poate fi finanţată din fonduri europene”, a declarat viitorul secretar de stat, pentru Ziarul de Bacău»”, menţionează articolul.

Ceea ce susţine dl Bunduc este contrar celor afirmate la recentul dialog ce avut loc la Bucureşti - Palatul Parlamentului cu membrii societăţii civile care susţin dezvoltarea echilibrată a infrastructurii, la care aţi participat şi dumneavoastră şi la care una dintre teme a fost legată de ierarhizări anormale din Planul Investiţional pentru Dezvoltarea Intrastructurii, recent aflat în consultare publică.

Reprezentanţii Asociaţiei Moldova vrea Autostradă au atenţionat public atunci că există suspiciuni rezonabile că se încearcă o ierarhizare decuplată de realităţi sau contrafăcută, a proiectelor de infrastructură mare de transport rutier. Am fost asiguraţi că nu este vorba de o modificare a ierarhizării investiţiilor care să contrazică Master Planul General de Transport, dar iată că acum ceea ce părea doar suspiciune capătă forma intervenţiei unui grup de interese în interiorul Ministerului Transporturilor, care nici nu se mai fereşte să se manifeste public.

Suntem revoltaţi de faptul că se urmăreşte dezbinarea Moldovei şi prin aceste mesaje publice se întreţine ideea că are cineva puterea să treacă peste legi, strategii, planuri pentru că aşa vrea. După câte ştim, scopul general al funcţiei de secretar de stat este ”contribuirea la realizarea misiunii şi a obiectivelor strategice ale ministerului prin promovarea şi aplicarea unui management performant, prin realizarea eficientă a legăturilor funcţionale dintre subdiviziunile şi structurile organizaţionale din sfera de competenţă a ministerului”, deci toată activitatea lui ar trebui să se subsumeze activităţii ministerului. Domnul Bunduc în mod clar nu e dispus la aceasta.

Vă cerem să nu vă lăsaţi folosiţi ca partid şi să nu admiteţi să promovaţi într-o funcţie un individ dispus din start să nu lucreze pentru ce e angajat şi să nu servească interesului public. Suntem convinşi că aveţi în interiorul partidului oameni capabili, specializaţi pe domeniu infrastructurii şi care înţeleg importanţa unei astfel de funcţii şi responsabilitatea pe care şi-o asumă. Pentru noi acesta ar fi semnalul cel mai clar al faptului că putem conta pe corectitudinea şi dorinţa coaliţiei de guvernare de a implementa proiecte importante pentru dezvoltarea Moldovei. Consiliul Director al Asociaţiei Moldova Vrea Autostradă”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri