anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Comunicat de presă

Asociația “Patronatul Tehnologiei Informației” anunță lansarea proiectului „IMM IT - Competențe digitale pentru IMM competitive” (P)

GALERIE
antet proiec unu
 • antet proiec unu
- +

ASOCIAȚIA “PATRONATUL TEHNOLOGIEI INFORMAȚIEI”, în parteneriat cu RD GLOBAL PROJECT CONSULTING SRL ȘI ASOCIAȚIA SOCIETATEA ROMÂNĂ DE PROTECȚIA MEDIULUI,  anunță lansarea proiectului „IMM IT-Competente digitale pentru IMM competitive” POCU/860/3/12/142614 din data de 23.03.2022.

Aprilie 2022

 

ASOCIAȚIA “PATRONATUL TEHNOLOGIEI INFORMAȚIEI”, în parteneriat cu RD GLOBAL PROJECT CONSULTING SRL ȘI ASOCIAȚIA SOCIETATEA ROMÂNĂ DE PROTECȚIA MEDIULUI,  anunță lansarea proiectului „IMM IT-Competente digitale pentru IMM competitive” POCU/860/3/12/142614 din data de 23.03.2022.

Acest proiect este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toțí”, Obiectivul general al proiectului „Imbunatatirea nivelului de cunostinte/ competente/ aptitudini si cresterea performantelor profesionale pentru 320 persoane, avand calitatea de angajati in intreprinderi din sectoarele economice cu potential competitiv, respectiv din domeniile de specializare inteligenta (identificate si definite conform SNC 2015-2020/ SNCDI 2014-2020), prin furnizarea unor programe de formare in domeniul alfabetizarii digitale si tehnologiei informatiei si comunicatiilor si a altor masuri relevante, inovatoare si durabile, in scopul cresterii sanselor de dezvoltare sustenabila si a gradului de adaptabilitate a activitatii la dinamica pietei muncii a Regiunilor Nord-Est si Sud-Est”.

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 18 de luni (23 martie 2022 – 22 septembrie 2023) având o valoare totală nerambursabilă de 4.677.003,18 Lei.

Obiectivul specific al proiectului este imbunatatirea performantelor profesionale, cresterea gradului de adaptabilitate a activitatii la dinamica economica si mecanismele progresului tehnologic din sectoarele cu potential competitiv si domeniile de specializare inteligenta, respectiv crearea premiselor de dezvoltare pentru 302 angajati din intreprinderi, identificate conform SNC/SNCDI, in regiunile Sud-Est si Nord-Est prin:

a) furnizarea de programe de formare in domeniul alfabetizarii digitale si tehnologiei informatiei si comunicatiilor, pentru dobandirea cunostintelor/ competentelor/ aptitudinilor avansate (program de formare E-commerce online, program de formare Social Media Marketing, program de formare Cloud Computing) sau dedicate specialistilor IT (program de specializare Programator de sistem informatic), incusiv a celor cu caracter inovator, specifice dezvoltarii de noi solutii/produse/servicii digitale, potrivit cerintelor actuale ale sectoarelor/ domeniilor vizate si oportunitatilor existente;

b) desfasurarea a 16 seminarii regionale adresate angajatilor la nivelul regiunilor Sud-Est si Nord-Est (8 seminarii/regiune), privind caile de crestere a performantelor profesionale prin programe de formare dedicate dezvoltarii competentelor digitale si modalitati inovatoare de implementare, asigurand adaptabilitatea ocupationala si progresul tehnlologic.

Proiectul va iși propune să atingă, ca urmare a implementării activităților, următoarele rezultate:

•    minim 330 angajati ce provin din intreprinderi care isi desfasoara sau care intentioneaza sa-si adapteze activitatea principala/ secundara intr-unul din sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si in domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, care vor beneficia de programe de formare a competentelor digitale avansate, respectand conditiile de eligibilitate.

•    minim 300 persoane care dobandesc o calificare/ care si-au validat competentele in sectoarele economice/ domeniile cu specializare inteligenta aferente SNC/SNCDI la incetarea calitatii de participant

•    33 intreprinderi (de tip IMM) care isi desfasoara activitatea si/sau intentioneaza sa isi adapteze activitatea in sectoarele economice cu potential competitiv/ domeniile de specializare inteligenta (avand codul CAEN al activitatii autorizate principale/secundare eligibila) selectate in regiunile Sud-Est si Nord-Est

•    2 campanii de constientizare privind importanta, necesitatea, avantajele, posibilitatile de acces si beneficiile participarii angajatilor la programe de formare profesionala aferente tehnologiilor digitale, in concordanta cu necesitatile sectoarelor cu potential competitiv, organizate si desfasurate la nivelul regiunilor Sud-Est (respectiv judetele Buzau, Braila, Constanta, Galati, Vrancea) si Nord-Est (respectiv judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui)

DATE DE CONTACT:

ASOCIAȚIA “PATRONATUL TEHNOLOGIEI INFORMAȚIEI”,

Adresa:  Mun. Iasi, Str. Bld. Alexandru cel Bun nr. 15, Bl. E3, Sc. C, Et.1, Ap 8, judetul Iasi, România

patronatul.tehnologiei@gmail.com

Tel.: +4 0332 434 519

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.