anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de Presă

Asociația ACVO, în mijlocul prietenilor naturii

GALERIE
Prietenii naturii (1)-1
 • Prietenii naturii (1)-1
- +

210 copii din școli din Pașcani și Târgu Frumos au participat la a doua ediție a proiectului ”Prietenii naturii”, implementat de către Asociația ACVO cu scopul de a  forma comportamente pozitive față de mediul înconjurător în rândul celor mici. Elevii au discutat cu echipa Asociației ACVO despre poluare și combaterea acesteia, metode de economisire a resurselor, ecologie și modele de bune practici și au primit cărți educative despre planetă, mediu și apă. 

Acțiunea a avut loc în rândul elevilor de clasele a III-a și  IV-a de la Școala Gimnazială Gâștești, Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Târgu Frumos și Școala Gimnanzială ”Garabet Ibrăileanu” Târgu Frumos.  Cu toții au realizat desene interesante cu apa, de la circuitul apei în natură, la cascade, râuri, lacuri, mări și oceane, picături de apă ghidușe, animale și plante pe malurile apelor, au transmis mesaje puternice despre efectele poluării asupra a tot ce ne înconjoară și au îndemnat la responsabilitate.  

”Generațiile de astăzi sunt mult mai interesate de protecția mediului, iar asta și datorită  programelor desfășurate de cadrele didactice, pentru care le felicităm. Este necesar ca cei mici să înțeleagă pe deplin implicațiile poluării, a consumului nesustenabil de resurse pentru ca, alături de noi, adulții, să contribuie la curățarea planetei și păstrarea acesteia în condiții optime. Ne bucurăm că putem implementa astfel de proiecte și ne dorim ca, atunci când vor fi mari, să aibă dorința de a se implica, la rândul lor, în promovarea exemplelor de bune practici”, a spus dr.ing. Mihail Doruș, Președintele Asociației ACVO. 

”Prin desenele realizate, elevii participanți la proiect au evidențiat rolul apei în natură și au exemplificat masurile impuse în cazul acțiunilor necontrolate ale oamenilor în privința mediului înconjurător. Este un proiect primit cu drag de către copii și cadrele didactice, de ajutor pentru ca elevii să conștientizeze importanța acțiunilor noastre de zi cu zi asupra naturii”, a precizat prof. Larisa Mihaela Chelaru, Directorul Școlii Gimnaziale ”Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos. 

Proiectul face parte din seria acțiunilor ACVO dedicate mediului înconjurător.  Asociația ACVO a fost înființată de către compania ApaVital, la începutul anului 2018, pentru a da viață proiectelor sale de responsabilitate socială și de implicare în comunitate. Câteva dintre temele importante din agenda asociației sunt dezvoltarea urbană, protecția sustenabilă a mediului, spiritul civic și spiritul de colaborare între oameni, evoluția personală și autocunoașterea. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.