Asociaţia care se opune pasajelor din Podu Roş propune amenajarea Bahluiului cu bani din Planul de redresare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Asociaţia care se opune pasajelor din Podu Roş propune amenajarea Bahluiului cu bani din Planul de redresare

GALERIE
amenajare, bahlui, pasaj, podu ros
  • amenajare, bahlui, pasaj, podu ros
- +

O organizaţie neguvernamentală propune ca proiectul de amenajare arhitecturală a râului Bahlui să fie finanţat prin intermediul planului de redresare şi rezilienţă. În acest sens, Asociaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ (APTA) a înaintat Ministerului Investiţiilor o fişă de proiect. 

Primăria are documentaţie tehnică făcută pentru acest proiect încă de acum peste şase ani. „Este un proiect care sprijină tranziţia verde, încadrându-se în cerinţa ca fiecare plan de redresare şi rezilienţă să includă cel puţin 37% cheltuieli legate de climă. Studiile arată că apa are un efect de reducere a temperaturii în perioadele toride din an şi acţionează ca un filtru pentru aer, adică reduce poluarea”, este un argument al APTA pentru ca proiectul să beneficieze de finanţare prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit organizaţiei, un alt motiv vizează faptul că pune în valoare luciul de apă, îmbunătăţeşte calitatea aerului prin crearea unei axe verzi, încurajează deplasările nemotorizate de-a lungul Bahluiului, calmează traficul pe splaiuri şi creează oportunitatea unor noi trasee pentru transportul public. „Dacă se va concretiza proiectul pasajelor supraterane, amenajarea albiei ca axă verde va fi compromisă exact în partea centrală a oraşului. În loc de a pune în valoare ochiul de apă şi de a crea un culoar verde de-a lungul Bahluiului, Iaşul va avea o centură auto prin mijlocul său, sporind poluarea aerului, fonică şi congestiile”, a mai arătat APTA.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.