anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Asociaţia Metropolitană de Transport e în chinurile facerii. De un an zace doar pe hârtie

GALERIE
Asociaţia Metropolitană de Transport iasi
 • Asociaţia Metropolitană de Transport iasi
- +

La aproape un an de la înfiinţarea pe hârtie a Asociaţiei Metropolitane de Transport Public (AMTP), aceasta încă nu există. Judecătoria ieşeană a respins cererea de acordare a personalităţii juridice depusă de reprezentanţii asociaţiei. Apelul declarat se află pe masa magistraţilor Tribunalului.

Asociaţia care ar trebui să aibă ca obiect de activitate înfiinţarea şi gestionarea unei reţele de transport public care să lege Iaşul de comunele apropiate, a fost înfiinţată la sfârşitul lunii iulie a anului trecut. Alături de municipiu, pe lista fondatorilor se află primăriile comunelor Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Comarna, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Schitu Duca, Tomeşti, Ţuţora, Ungheni, Valea Lupului şi Victoria. Cererea de acordare a personalităţii juridice a fost depusă însă abia la mijlocul lunii mai. "Au durat foarte mult procedurile preliminare. Conducerea asociaţiei este formată din primari. Am aşteptat să treacă alegerile locale, pentru a şti care anume sunt. Au trebuit convocaţi în faţa notarului, să se aducă hotărârile judecătoreşti de validare, caziere fiscale, copii după buletin şi aşa mai departe", a explicat consilierul local PNL Eduard Boz, împuternicitul CL pentru înfiinţarea asociaţiei.

Citește și: Cele 11 comune în care va fi prelungit transportul public local din Iași

 

onform precizărilor acestuia, cererea depusă la Judecătorie a fost respinsă întrucât la dosar nu se afla şi hotărârea Consiliului Local prin care se stabilea sediul asociaţiei. Fusese depus doar contractul de comodat aferent acestuia. "Am cerut judecătoarei să ne spună exact ce acte mai trebuie, o listă pe care să o avem în vedere. Iniţial, instanţa a ridicat problema dacă primarii pot deţine funcţii de conducere în Asociaţie. Nu doar că au voie, ci legea chiar le impune acest lucru. Până la urmă, cererea a fost respinsă pe altceva. Credem că acum avem dosarul complet. Asociaţia trebuie să intre în funcţiune cât mai repede şi să-şi înceapă treaba. Am spus-o, nu o dată. La următoarele alegeri, problema traficului va fi decisivă. Alte probleme mai pot aştepta, mai pot fi adaptate din mers. Traficul este cea mai urgentă problemă a Iaşului", a apreciat Boz. Magistraţii Tribunalului au rămas ieri în pronunţare asupra cererii de acordare a personalităţii juridice pentru AMTP. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.