Asociaţie: “Carnea de pui se vinde cu 7 lei/kg la poarta fermei”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Asociaţie: “Carnea de pui se vinde cu 7 lei/kg la poarta fermei”

Producătorii se plâng că au pierderi şi că riscă intrarea în insolvenţă.

GALERIE
AVICOLA PUI
  • AVICOLA PUI
- +

Carnea de pui s-a ieftinit cu 7% la poarta fermei, la presiunea cumpărătorilor, iar la preţul de 7 lei pe kilogram fără TVA, producătorii se plâng că au pierderi şi că riscă intrarea în insolvenţă. “Preţul contează foarte mult pentru consumator. Carnea de pui este cea mai ieftină, cam 7 lei pe kilogram, fără TVA, la poarta fabricii.

La preţul ăsta dăm faliment”, a declarat Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România. El a spus că anul trecut, carnea de pui se vindea la poarta fabricii cu 7,5 lei pe kilogram, fără TVA, preţ la care producători abia îşi acopereau cheltuielile. Potrivit reprezentantului asociaţiei, carnea s-a ieftinit la presiunea pieţei. “Practic, la preţul cu care se vinde carnea acum, producătorii înregistrează pierderi şi s-ar putea să aibă probleme în viitor. Dacă s-ar ajunge din nou la 7,5 lei pe kilogram ar fi mai bine”, apreciază Van.Consumul de carne de pui în România este 22 de kilograme pe an pe cap de locuitor, nivel similar cu media europeană, Consumul a urcat din 1990, când era 16 kilograme pe an, până la 24 kilograme, în 2009, după care a început să scadă. Producţia avicolă din România, însumând carnea de pui, ouăle şi materialul biologic, depăşeşte un miliard de euro pe an.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.