Asociaţie debranşată de la apă rece din cauza a doi rău-platnici
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

O problemă edilitară nerezolvată la Iaşi de peste 20 de ani

Asociaţie debranşată de la apă rece din cauza a doi rău-platnici

GALERIE
apa
  • apa
- +

„Înţelegem situaţia neplăcută a celor care plătesc, dar contractul este cu asociaţia“, explică sec cei de la ApaVital.

O asociaţie de proprietari din Podu Iloaiei a fost debranşată de la alimentarea cu apă din cauza câtorva rău-platnici. Ope­raţiunea a fost efectuată ieri-dimineaţă, când angajaţii ApaVital, însoţiţi de poliţişti, au demontat apometrul de la intrarea în bloc. „La noi pe scară sunt două familii care au într-adevăr datorii foarte mari, de 5.455 lei, respectiv 1.529. Aceştia au acceptat să fie debranşaţi individual, pentru că efectiv nu au de unde plăti. De două luni li s-a intrat în casă şi li s-au sigilat apometrele, cu acceptul lor. Mai este o bătrână care are 2.147 de lei datorie, dar plăteşte şi ea câte 50 de lei pe lună, mai mult decât consumă. Celelalte familii îşi plătesc facturile. Noi am făcut tot ce se putea. Să se războiască ApaVital cu datornicii, nu cu cei care sunt în regulă. Vin cu poliţia la noi, pleacă cu apometrul, de parcă am fi furat ceva“, a spus indignată o locatară a asociaţiei.
Asociaţia de proprietari nr. 1 din Podu Iloaiei figurează în scriptele ApaVital cu datorii de 64.300 lei şi penalităţi de 214.450 lei. „Înţelegem situaţia neplăcută a celor care plătesc, dar noi nu avem ce face. Contractul este cu asociaţia. S-a făcut o eşalonare, dar asociaţia nu s-a ţinut de ea. Cum anume se înţeleg oamenii între ei, cum se strâng banii, sunt aspecte care ţin strict de activitatea asociaţiei, nu de a noastră. Suntem nevoiţi să sistăm furnizarea temporar, pentru a putea recupera debitele. Asociaţia ne-a comunicat la ce scări să oprim apa, şi asta am şi făcut“, a spus purtătorul de cuvânt al ApaVital, Răzvan Manolache.
Cele mai mari datorii la ApaVital se înre­gistrează la asociaţia de proprietari „1 Mai“ din Târgu Frumos. Aceasta înregistrează datorii de 194.300 de lei şi penalităţi în valoare de 408.600 lei.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.