anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

O problemă edilitară nerezolvată la Iaşi de peste 20 de ani

Asociaţie debranşată de la apă rece din cauza a doi rău-platnici

GALERIE
apa
 • apa
- +

„Înţelegem situaţia neplăcută a celor care plătesc, dar contractul este cu asociaţia“, explică sec cei de la ApaVital.

O asociaţie de proprietari din Podu Iloaiei a fost debranşată de la alimentarea cu apă din cauza câtorva rău-platnici. Ope­raţiunea a fost efectuată ieri-dimineaţă, când angajaţii ApaVital, însoţiţi de poliţişti, au demontat apometrul de la intrarea în bloc. „La noi pe scară sunt două familii care au într-adevăr datorii foarte mari, de 5.455 lei, respectiv 1.529. Aceştia au acceptat să fie debranşaţi individual, pentru că efectiv nu au de unde plăti. De două luni li s-a intrat în casă şi li s-au sigilat apometrele, cu acceptul lor. Mai este o bătrână care are 2.147 de lei datorie, dar plăteşte şi ea câte 50 de lei pe lună, mai mult decât consumă. Celelalte familii îşi plătesc facturile. Noi am făcut tot ce se putea. Să se războiască ApaVital cu datornicii, nu cu cei care sunt în regulă. Vin cu poliţia la noi, pleacă cu apometrul, de parcă am fi furat ceva“, a spus indignată o locatară a asociaţiei.
Asociaţia de proprietari nr. 1 din Podu Iloaiei figurează în scriptele ApaVital cu datorii de 64.300 lei şi penalităţi de 214.450 lei. „Înţelegem situaţia neplăcută a celor care plătesc, dar noi nu avem ce face. Contractul este cu asociaţia. S-a făcut o eşalonare, dar asociaţia nu s-a ţinut de ea. Cum anume se înţeleg oamenii între ei, cum se strâng banii, sunt aspecte care ţin strict de activitatea asociaţiei, nu de a noastră. Suntem nevoiţi să sistăm furnizarea temporar, pentru a putea recupera debitele. Asociaţia ne-a comunicat la ce scări să oprim apa, şi asta am şi făcut“, a spus purtătorul de cuvânt al ApaVital, Răzvan Manolache.
Cele mai mari datorii la ApaVital se înre­gistrează la asociaţia de proprietari „1 Mai“ din Târgu Frumos. Aceasta înregistrează datorii de 194.300 de lei şi penalităţi în valoare de 408.600 lei.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.