anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 05.08.2020

O problemă edilitară nerezolvată la Iaşi de peste 20 de ani

Asociaţie debranşată de la apă rece din cauza a doi rău-platnici

GALERIE
apa
  • apa
- +

„Înţelegem situaţia neplăcută a celor care plătesc, dar contractul este cu asociaţia“, explică sec cei de la ApaVital.

O asociaţie de proprietari din Podu Iloaiei a fost debranşată de la alimentarea cu apă din cauza câtorva rău-platnici. Ope­raţiunea a fost efectuată ieri-dimineaţă, când angajaţii ApaVital, însoţiţi de poliţişti, au demontat apometrul de la intrarea în bloc. „La noi pe scară sunt două familii care au într-adevăr datorii foarte mari, de 5.455 lei, respectiv 1.529. Aceştia au acceptat să fie debranşaţi individual, pentru că efectiv nu au de unde plăti. De două luni li s-a intrat în casă şi li s-au sigilat apometrele, cu acceptul lor. Mai este o bătrână care are 2.147 de lei datorie, dar plăteşte şi ea câte 50 de lei pe lună, mai mult decât consumă. Celelalte familii îşi plătesc facturile. Noi am făcut tot ce se putea. Să se războiască ApaVital cu datornicii, nu cu cei care sunt în regulă. Vin cu poliţia la noi, pleacă cu apometrul, de parcă am fi furat ceva“, a spus indignată o locatară a asociaţiei.
Asociaţia de proprietari nr. 1 din Podu Iloaiei figurează în scriptele ApaVital cu datorii de 64.300 lei şi penalităţi de 214.450 lei. „Înţelegem situaţia neplăcută a celor care plătesc, dar noi nu avem ce face. Contractul este cu asociaţia. S-a făcut o eşalonare, dar asociaţia nu s-a ţinut de ea. Cum anume se înţeleg oamenii între ei, cum se strâng banii, sunt aspecte care ţin strict de activitatea asociaţiei, nu de a noastră. Suntem nevoiţi să sistăm furnizarea temporar, pentru a putea recupera debitele. Asociaţia ne-a comunicat la ce scări să oprim apa, şi asta am şi făcut“, a spus purtătorul de cuvânt al ApaVital, Răzvan Manolache.
Cele mai mari datorii la ApaVital se înre­gistrează la asociaţia de proprietari „1 Mai“ din Târgu Frumos. Aceasta înregistrează datorii de 194.300 de lei şi penalităţi în valoare de 408.600 lei.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trei sferturi de secol în era nucleară

Lucian DÎRDALA

Trei sferturi de secol în era nucleară

În spatele imaginilor cu cel mai mare impact la public - şi care ţin de războiul convenţional - se află realitatea unei cursei nucleare care, nemaifiind una „în doi”, este nouă şi periculoasă.

Filmuletul zilei

opinii

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

Suflete în ceaţă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Suflete în ceaţă

Generaţia COVID

Ioan MILICĂ

Generaţia COVID

Cum se va numi generaţia de cobai supuşi unui simulacru educativ de amploare planetară? Cum se va numi generaţia ale cărei rădăcini în universul şcolar sunt retezate tot mai iute pe măsură ce timpul de izolare creşte? Cum se va numi generaţia de absolvenţi care vor căpăta diplome fără să fi ştiut vreodată ce miros are un manual abia ieşit de sub tipar sau fără să fi văzut cum arată un educator, un învăţător sau un profesor în carne şi oase?

pulspulspuls

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Magie

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.