anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Asociaţiile civice pro-autostradă vor să îl ia pe Cătălin Urtoi de lângă liderii PSD

GALERIE
Catalin_Urtoi
 • Catalin_Urtoi
- +

Asociaţiile Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei şi Împreună pentru A8 au convenit să sprijine mai eficient construirea de infrastructură necesară în regiunea Moldovei, cu precădere Autostrada A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, prin delegarea acum nouă luni în poziţia de consilier al ministrului Transporturilor a unui activist civic, reprezentant agreat al celor două asociaţii, în persoana dlui Cătălin Urtoi. 

Mandatul dlui Cătălin Urtoi în această nouă poziţie administrativă salarizată includea raportarea în mod periodic către cele două asociaţii a activităţii sale în calitatea menţionată, consultarea pe speţe de strategie a dezvoltării, în luarea de poziţii publice comune legate de infrastructura regională, şi păstrarea unei imagini publice de activist civic, nonpartinice.

   În ultima perioadă, poziţionarea publică a dlui Urtoi, în social media şi în conferinţele periodice de presă de la Iaşi, induce în public – în mod fals – ideea unei apropieri a celor două asociaţii de mediul Partidului Social Democrat.

   Postările în social-media ale domniei sale conţin multe referiri laudative, adeseori gratuite, la preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, fotografiile oficiale îl prezintă în compania liderilor judeţeni ai PSD, iar conferinţele de presă au avut loc, de cele mai multe ori, în tandem cu prefectul judeţului, posibil viitor candidat la primăria Iaşi din partea PSD.

   Poziţionările amintite aduc în mod direct atingere imaginii celor două asociaţii civice şi pot crea o nedorită confuzie publică în legătură cu agenda şi eforturile oneste depuse pentru atingerea obiectivului comun – dezvoltarea infrastructurii regionale, în principal Autostrada A8, soluţia reală pentru creşterea economică a Moldovei.

   Acest mesaj se doreşte a fi o delimitare publică a celor două asociaţii de orice amestec sau atingere, chiar şi numai tangenţială, cu Partidul Social Democrat sau alt partid politic.

   Greşelile de pozitionare publică i-au fost puse în vedere dlui Cătălin Urtoi, reprezentantul nostru în Ministerul Transporturilor, şi am considerat necesar şi util, pentru a înlătura orice neînţelegeri şi interpretări greşite, să existe şi o informare publică limpede pe această temă.

   Construirea autostrăzilor Moldovei este obiectivul nostru principal, al celor două asociaţii, şi vom continua să exercităm presiuni continue ca Guvernul României să le transforme în realitate.

   În acest moment, există numeroase semne că Autostrada A8, cea care trebuie să lege Moldova de Europa, este întârziată şi chiar blocată în anumite etape de lucru. Asupra A8 încă planează pericolul unei întârzieri care ar putea duce chiar la abandonarea proiectului, fapt pe care l-am adus la cunoştinţa publicului de nenumărate ori.

   În viitorul imediat, eforturile noastre şi ale reprezentantului nostru în Ministerul Transporturilor, dl Cătălin Urtoi, se vor concentra şi mai mult pe această lucrare majoră de infrastructură, Autostrada A8, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, pentru a nu rata acest moment favorabil de a scoate regiunea noastră din izolare şi subdezvoltare. Ar fi un eşec istoric al tuturor moldovenilor.

   Asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei – preşedinte, Dorin Dobrincu

   Asociaţia Împreună pentru A8 – preşedinte, Ionel Apostol

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.