Asociaţiile civice pro-autostradă vor să îl ia pe Cătălin Urtoi de lângă liderii PSD

luni, 26 septembrie 2022, 19:10
3 MIN
 Asociaţiile civice pro-autostradă vor să îl ia pe Cătălin Urtoi de lângă liderii PSD

Asociaţiile Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei şi Împreună pentru A8 au convenit să sprijine mai eficient construirea de infrastructură necesară în regiunea Moldovei, cu precădere Autostrada A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, prin delegarea acum nouă luni în poziţia de consilier al ministrului Transporturilor a unui activist civic, reprezentant agreat al celor două asociaţii, în persoana dlui Cătălin Urtoi. 

Mandatul dlui Cătălin Urtoi în această nouă poziţie administrativă salarizată includea raportarea în mod periodic către cele două asociaţii a activităţii sale în calitatea menţionată, consultarea pe speţe de strategie a dezvoltării, în luarea de poziţii publice comune legate de infrastructura regională, şi păstrarea unei imagini publice de activist civic, nonpartinice.

   În ultima perioadă, poziţionarea publică a dlui Urtoi, în social media şi în conferinţele periodice de presă de la Iaşi, induce în public – în mod fals – ideea unei apropieri a celor două asociaţii de mediul Partidului Social Democrat.

   Postările în social-media ale domniei sale conţin multe referiri laudative, adeseori gratuite, la preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, fotografiile oficiale îl prezintă în compania liderilor judeţeni ai PSD, iar conferinţele de presă au avut loc, de cele mai multe ori, în tandem cu prefectul judeţului, posibil viitor candidat la primăria Iaşi din partea PSD.

   Poziţionările amintite aduc în mod direct atingere imaginii celor două asociaţii civice şi pot crea o nedorită confuzie publică în legătură cu agenda şi eforturile oneste depuse pentru atingerea obiectivului comun – dezvoltarea infrastructurii regionale, în principal Autostrada A8, soluţia reală pentru creşterea economică a Moldovei.

   Acest mesaj se doreşte a fi o delimitare publică a celor două asociaţii de orice amestec sau atingere, chiar şi numai tangenţială, cu Partidul Social Democrat sau alt partid politic.

   Greşelile de pozitionare publică i-au fost puse în vedere dlui Cătălin Urtoi, reprezentantul nostru în Ministerul Transporturilor, şi am considerat necesar şi util, pentru a înlătura orice neînţelegeri şi interpretări greşite, să existe şi o informare publică limpede pe această temă.

   Construirea autostrăzilor Moldovei este obiectivul nostru principal, al celor două asociaţii, şi vom continua să exercităm presiuni continue ca Guvernul României să le transforme în realitate.

   În acest moment, există numeroase semne că Autostrada A8, cea care trebuie să lege Moldova de Europa, este întârziată şi chiar blocată în anumite etape de lucru. Asupra A8 încă planează pericolul unei întârzieri care ar putea duce chiar la abandonarea proiectului, fapt pe care l-am adus la cunoştinţa publicului de nenumărate ori.

   În viitorul imediat, eforturile noastre şi ale reprezentantului nostru în Ministerul Transporturilor, dl Cătălin Urtoi, se vor concentra şi mai mult pe această lucrare majoră de infrastructură, Autostrada A8, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, pentru a nu rata acest moment favorabil de a scoate regiunea noastră din izolare şi subdezvoltare. Ar fi un eşec istoric al tuturor moldovenilor.

   Asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei – preşedinte, Dorin Dobrincu

   Asociaţia Împreună pentru A8 – preşedinte, Ionel Apostol

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii