Astăzi e demolat un cuib al boschetarilor: mobilul aflat într-o stare jalnică este în zona AMRS
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Astăzi e demolat un cuib al boschetarilor: mobilul aflat într-o stare jalnică este în zona AMRS

GALERIE
Imobil-Pacurari AMRS Iasi
  • Imobil-Pacurari AMRS Iasi
- +

Autorităţile locale vor demola astăzi un imobil din Păcurari, din apropierea fostului AMRS. Pentru buna desfăşurare a acţiunii, Primăria va impune restricţii de circulaţie pe sensul de coborâre pe str. Păcurari, în timp ce str. Şcoalei va fi închisă traficului. 

Până ieri după-amiază, re­prezentanţii municipalităţii nu anunţaseră ora la care va începe demolarea. „Corpurile de clădire C1 şi C2 se află într-o stare tehnică precară şi există riscul iminent de autodemolare prin desprinderea unor părţi ale elementelor cons­trucţiei (cornişe, balcoane, anca­dramente) şi a unor fragmente de tencuială“, se arată într-o adresă a Poliţiei Locale înaintată către primărie la sfârşitul lunii martie. O expertiză tehnică a arătat faptul că imobilul prezintă „un grad avansat de degradare şi un risc ridicat de prăbuşire la cutremur“.

Raportul Poliţiei Locale a fost întocmit la scurt timp după o vizită în teren a primarului Mihai Chirica la mij­locul lunii martie. La acel moment, edilul-şef al Iaşului, alături de reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi ai Direcţiei de Administrare a Patri­moniului Public şi Privat, a inspectat locuinţele sociale ale municipalităţii de la imobilul din intersecţia str. Păcurari cu str. Şcoalei. Acţiunea a vizat existenţa şi legalitatea actelor de închiriere ale persoanelor domiciliate în corpurile de clădire, precum şi verificarea condiţiilor de si­guranţă şi de igienă ale acestora. Ulterior vizitei, primarul Chirica a dispus ca persoanele care au acte de închiriere legale să li se ofere, în regim de urgenţă, alte spaţii de cazare.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.