Astăzi, în Parcul Copou, va fi comemorat Mihai Eminescu, la 135 de ani de la moartea sa 

joi, 13 iunie 2024, 22:54
1 MIN
 Astăzi, în Parcul Copou, va fi comemorat Mihai Eminescu, la 135 de ani de la moartea sa 

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iași organizează o serie de evenimente pentru a marca 135 de ani de la moartea poetului român Mihai Eminescu, dintre care amintim depunerea de jerbe la bustul poetului și recitalul poetic, la care va lua parte și Varujan Vosganian, președintele interimar al Uniunii Scriitorilor din România.

Pe 15 iunie, ieșenii sunt invitați să participe la ceremonia de depunere de coroane la bustul poetului, situat în Parcul Copou, începând cu ora 11:30. Evenimentul va continua cu un spectacol de muzică și poezie desfășurat pe scena amplasată lângă Teiul lui Eminescu.

Poeții ieșeni Cassian Maria Spiridon, Cristina Chiprian, Aurora Ciucă, Emilian Marcu, Adi Cristi, Liviu Apetroaie, Ștefania Hănescu, Indira Spătaru, Ionel Pintilii și Paul Gorban vor susține un recital poetic. De asemenea, cantautorul Cezar Popescu va interpreta melodii la chitară, iar actrița Erica Moldovan de la Ateneul Național din Iași va oferi un recital inspirat din opera lui Mihai Eminescu.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iași și va fi moderat de Adi Cristi, directorul Casei de Cultură „Mihai Ursachi”.

Recital poetic susținut de Varujan Vosganian

În cadrul acestor manifestări, poetul și prozatorul Varujan Vosganian, președintele interimar al Uniunii Scriitorilor din România, va susține un recital poetic. Evenimentul va avea loc pe 14 iunie, începând cu ora 18, pe scena din Parcul Copou.

Varujan Vosganian, născut pe 25 iulie 1958 în Craiova, este un economist, om politic și scriitor român de origine armeană. Este președintele Uniunii Armenilor din România din 1990 și președinte interimar al Uniunii Scriitorilor din România.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii