anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Astăzi încep lucrările Conferinţei "Medicina respiratorie la altitudine”!

GALERIE
Traian Mihaescu
 • Traian Mihaescu
- +

Este prima manifestare din România care abordează problematica problemele medicale care pot apărea sau se pot acutiza în timpul unei călătorii cu avionul. Zborul şi problemele care pot apărea pe parcursul călătoriilor cu avionul la persoanele cu diverse afecţiuni medicale sau chiar la cei aparent sănătoşi, reprezintă o temă de interes pe marginea căreia în România s-a discutat puţin până în prezent.

 

Astăzi încep la Iaşi lucrările primei conferinţe din România care aduce în discuţie problemele medicale care pot apărea sau se pot acutiza în timpul unei călătorii cu avionul, atât în cazul persoanelor sănătoase, cât şi în cazul celor cu afecţiuni cronice. Conferinţa "Medicina respiratorie la altitudine" care se desfăşoară  la Iaşi în perioada 26-28 octombrie 2018 va aduce în disucţie teme cum ar fi: Patologia legată de ascensiunea la mare înălţime, Răspunsuri fiziologice divergente la altitudine mareTromboembolismul venos de călătorie; Barotrauma otică; Cum dormim în avion?; Urgenţe medicale în timpul zborului cu avionul;  Anxietatea şi zborul cu avionul; Hipertensiunea arterială pulmonară: o abordare mai puţin obişnuită – putem călători în siguranţă?;Pacientul cu BPOC şi călătoria cu avionul; Călătoria în siguranţă cu fibroză pulmonară – tips and tricks ; Probleme de zbor la bolnavii cu neoplazie  etc.

„Călătoriile cu avionul şi problemele care pot apărea pe parcursul acestora la persoanele cu diverse afecţiuni medicale sau chiar la cei aparent sănătoşi, reprezintă o temă de interes pe marginea căreia în România s-a discutat puţin până în prezent şi este necesară o cât mai bună informare, atât a personalului medical, cât şi a celor care călătoresc sau îşi propun să călătorească cu avionul. Acesta este motivul pentru care organizatorii Conferinţelor INSPIR au decis ca tema acestei întâniri să fie "Medicina respiratorie la altitudine".

Se va discuta despre călătoriile cu avionul şi bolile respiratorii şi nu numai. Fiindcă evenimentul stă sub semnul multidisciplinarităţii medicale, vom avea numeroşi specialişti ce vor discuta despre modalităţile în care persoanele cu diverse afecţiuni medicale pot suporta fără probleme o călătorie cu avionul”, a declarat prof. dr. Traian Mihăescu. Conferinţa "Medicina respiratorie la altitudine" se desfăşoară  la Iaşi, în intervalul 26 - 28 octombrie 2018,  sub egida manifestării medicale  Conferinţa “Zilele Spitalului Clinic CF IAŞI”.  Cei care doresc să afle mai multe detalii despre eveniment pot accesa https://www.inspiriasi.ro/.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.