anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi începe conferinţa „Instalaţii pentru construcţii şi economia de energie”

GALERIE
comunicat
 • comunicat
- +

Începând de astăzi, timp de două zile, se desfăşoară la Iaşi Conferinţa tehnico-ştiinţifică cu participare internaţională „Instalaţii pentru construcţii şi economia de energie”.

Evenimentul a ajuns la cea de-a XXV-a ediţie şi este organizat de – Filiala Moldova Iaşi a Asociaţiei Inginerilor de Instalaţii din România (AIIR), împreună cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi – Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, Departamentul de Ingineria Instalaţiilor şi compania ieşeană de construcţii şi instalaţii DAS.

PROGRAMUL CONFERINŢEI ICEE IAŞI

Agenda acestei ediţii cuprinde subiecte care vizeză în mod principal probleme legate de cerinţele funcţionale şi de micro-climat pentru clădirişi aspecte privind impactul instalaţiilor asupra mediului ambiant.

O atenţie deosebită este acordată, şi la această ediţie, metodelor şi sistemelor de economisire a energiei în domeniul instalaţiilor, fie prin utilizarea de energii sau promovarea unor soluţii inovatoare.

La moment aniversar, Prof. univ. dr. ing. Theodor MATEESCU, Vicepreşedinte AIIR, Preşedinte Filiala Moldova Iaşi a AIIR, declară: „Eveniment tradiţional pe agenda manifestărilor tehnico-ştiinţifice organizate de Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România, Conferinţa de la Iaşi şi-a păstrat, de-a lungul existenţei sale, statutul de promotor al progresului tehnic în domeniu.

Cerinţele şi realizările, generate de exigenţele utilizatorilor şi de dezvoltarea continuă a tehnologiilor, materialelor şi echipamentelor specifice instalaţiilor pentru clădiri, impun adaptarea dinamică a soluţiilor aplicate pentru realizarea acestora.

Temele abordate, de fiecare dată altele, dar în mod constant consacrate preocupărilor prioritare ale momentului, au oferit participanţilor prilejul unor dezbateri competente, cu concluzii de interes pentru eficientizarea funcţională, energetică şi economică a sistemelor de instalaţii.

Comunicările publicate în acest an în volumul Conferinţei de către specialişti de prestigiu din mediul academic şi tehnic, din tară şi străinatăte, prezintă pe domenii de specialitate, evoluţia tehnologică înregistrată în ultimii 25 ani, precum şi perspectivele acestora.”

Ediţia din acest an a Conferinţei este consacrată unor multiple bilanţuri, a ceea ce s-a făcut bun în ”instalaţii” în ultimii 25 de ani, a ceea ce ar fi trebuit să se mai facă sau a ceea ce trebuie în mod obligatoriu făcut.

Tematica conferinţei Instalaţiile pentru Construcţii după 25 ani -Realizări şi Perspective” ne obligă la conştientizarea echilibrului dintre vis şi posibilitate, dintre proiect şi resurse, dintre viziune şi instrumentele de realizare, dintre aspiraţie şi lipsa acesteia, dar mai ales, ne obligă să ne reamintim că instalatorul dă ”viaţă” casei şi urbei şi tot el trebuie să asigure sănătatea şi siguranţa funcţionării clădirii şi urbei, deci el trebuie să aibă mult mai multe atribute decât un simplu profesionist.

Determinată de evenimentul aniversar, manifestarea punctează salturile tehnologice spectaculoase realizate în ultimii 25 de ani dar lansează şi subiecte de meditaţie asupra necesităţii şi posibilităţilor de preluare a multora dintre acestea.

În cei 25 de ani ai manifestării, o parte au fost dedicaţi eforturilor de integrare europeană şi de dezvoltare dimpreună. Dar se pare că la bilanţ, ar trebui să privim cu mult mai multă atenţie înăuntrul nostru pentru a putea să ne reglăm paşii în mersurile comune.

Conferinţa de presă va avea loc astăzi, 2 iulie 2015, ora 12:00, la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi (Corp T, Rectorat, Str. Prof. Dr. Doc. Dimitrie Mangeron, nr. 67, Parter). La eveniment vor participa prof. onor. dr. ing. Liviu Dumitrescu, preşedintele AIIR şi prof. dr. ing. Theodor Mateescu, preşedintele AIIR ‐ filiala Moldova.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.