anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Comunicat de Presă

Astăzi, Inspectoratul Școlar Județean Iași și profesorii de religie din județ au donat, în cadrul unui proiect filantropic, 10 tablete pentru copii din școlile ieșene

GALERIE
DSC_0423-webDSC_0390-web
  • DSC_0423-web
  • DSC_0390-web
- +

O inițiativă a Inspectoratul Școlar Județean Iași, proiectul ”Dăruiesc și dobândesc!” a adus bucurie pentru 10 copii merituoși, dar cu posibilități financiare reduse din diferite școli ale județului Iași.

Având în vedere noul context socio-educațional generat de pandemie, continuarea procesului de învățare începând din martie și până la sfârsitul anului școlar, a presupus mutarea activităților în spațiul online, ceea ce a implicat necesitatea ca fiecare elev să dispună de un echipament informatic. Din păcate, în România sunt comunități care trăiesc într-un context socio-economic precar, iar copiii care provin din aceste medii au nevoie de dispozitive electronice, cu acces la internet, pentru a putea învăța. 
 
În acest context, sub coordonarea doamnei prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector şcolar general al I.S.J. Iaşi, prin intermediul inspectorul de religie, prof. dr. Denisia Elena Mănoiu, și împreună cu profesorii de religie din județul Iași s-a inițiat un proiect filantropic dedicat acestor copii. Denumirea proiectului: ”Dăruiesc și dobândesc!” are sorginte spirituală și parafrazează îndemnul marelui scriitor creștin Nicolae Steinhardt:” Dăruind, vei dobândi!”. Școala  trebuie, cu necesitate, să  cultive valorile moral- spirituale, precum grija față de ceilalți, iubirea, compasiunea sau întrajutorarea, valori dezvoltate în această campanie de donație prin intermediul profesorilor de religie. 
 
În cadrul proiectului filantropic s-au implicat 130 de profesori de religie care au donat sume de bani ce au fost investiți pentru achiziționarea a 10 tablete cu abonamente de internet, pentru 10 copii defavorizați. Cadrele didactice implicate au realizat, în același timp, și selecția copiilor, având în vedere nominalizarea celor cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu o situație financiară precară sau cu probleme de sanătate.
 
Copiii merituoși care au îndeplinit criteriile de selecție acoperă toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial și liceal). Ei sunt elevi în școli ieșene, atât din mediul urban, cât și din mediul rural: Colegiul Economic Administrativ Iași, Școala Profesională Dumești, Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Iași și Școala Gimnazială ”Petru Poni” Cucuteni.
 
În vederea atingerii scopului proiectului, se va asigura și monitorizarea utilizării tabletelor donate. Un alt aspect demn de menționat îl constituie faptul că, prin intermediul doamnei inspector pentru informatică, prof. Emanuela Pădurariu, renumitele firme Quartz Matrix și Ingram Micro s-au alăturat proiectului, donând accesorii electronice adiacente tabletelor. 
 
Este o realitate faptul că în acest nou format al Școlii de acasă, în timp ce profesorii s-au străduit să transfere instruirea în mediul online, experţii în educaţie din lumea întreagă și-au exprimat îngrijorarea faţă de amplificarea inegalităţii de şanse în educaţie. „Pandemia va provoca cea mai mare perturbare a accesului la educație pe care a cunoscut-o omenirea, cel puţin în ultimul secol”, consideră specialiști în educație. Având în vedere aceaste realități, proiectul nostru a adus bucurie în viața a 10 elevi și a familiilor acestora, pentru că, de acum, acești copii vor putea să aibă acces la învățarea online, la platformele educaționale, ca și colegii lor de clasă. Îi felicit pe profesorii de religie care au înțeles că în aceste vremuri trebuie să se implice, să fie prezenți, vizibili și disponibili pentru susținerea elevilor care au nevoie de noi toți”, a precizat prof. dr. Genoveva Farcaș, inspector școlar general al I.S.J. Iași. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.