anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presa

Astăzi la Colegiul Pedagogic „V. Lupu” din Iași începe înscrierea elevilor de clasa a VIII a care vor să devină învățători, educatori sau puericultori

GALERIE
Untitled
 • Untitled
- +

Cel mai mare număr de clase cu profil pedagogic pentru viitorul an școlar

Aflată la 165 de ani de existență, cea mai veche și emblematică școală pedagogică din țară, Colegiul Pedagogic „V. Lupu” din Iași, ca liceu vocațional, cu profil pedagogic, continuă să ducă mai departe spiritul normalist, asumându-și cu responsabilitate nobila misiune de  formare a celor care sunt la temelia dezvoltării oricăruia dintre noi- învățătorii și educatorii.
 
Din septembrie 2021 Colegiul Pedagogic din Iași își deschide porțile pentru viitorii elevi de clasa a IX a cu o ofertă educațională generoasă la profilul pedagogic, având cel mai mare număr de locuri din ultimii ani, respectiv 5 clase cu 120 de elevi. 
În acest context, absolvenții clasei a VIII-a pot opta anul acesta pentru un loc în cele 4 clase (96 de locuri) cu specializarea ÎNVĂȚĂTOR-EDUCATOARE.
 
De asemenea, oferta profilului pedagogic mai cuprinde și o nouă și solicitată specializare pe piața muncii, EDUCATOR-PUERICULTOR (o clasă cu 24 de locuri), prin care se vor pregăti viitorii educatori din creșe și grădinițe, cadre didactice care vor desfășura activități adresate antepreșcolarilor din grupa de vârstă 1-3 ani. Toate informaţiile referitoare la înscriere le găsiţi pe site-ul Colegiului Pedagogic la adresa http://colegiulpedagogiciasi.ro/examene/. În perioada 7-14 iunie va avea loc echivalarea probelor de aptitudini  prin completarea unei fişe de aptitudini de către şcoala de provenienţă.
 
Dovedind în mod constant rezultate excelente la examenele nationale, concursurile școlare de profil sau pe discipline, olimpiadele școlare, această unitate de învățământ remarcabilă între toate școlile pedagogice din țară, dispune de un corp profesoral de valoare pedagogică și metodică recunoscute, profesori cu experiență importantă, cu doctorate în specialitate, grade didactice, dar mai ales cu drag de copii și profesia didactică.
Absolvenții de clasa a VIII a care vor opta pentru școala noastră, vor dispune de facilități importante de cazare (cămin renovat cu aproximativ 300 de locuri și cantină școlară).
 
Colegiul Pedagogic „V. Lupu” are numeroase oportunități de formare a elevilor săi, fiind Școală Europeană, iar din acest an având  acreditare în domeniul formării profesionale, ceea ce presupune că orice elev poate avea acces la stagii de formare din străinătate în țări membre ale Uniunii Europene. 
 
Fără îndoială, introducerea Colegiului Pedagogic între cele 100 de școli din țară desemnate ca baze de practică pedagogică în Proiectul National PROF, aduce avantaje de dezvoltare profesionala pentru elevii din ciclul liceal de la ambele specializări, învățător-educator și educator-puericultor.
 
Fie că vorbim de asociațile de voluntariat de la nivelul școlii, de trupa de teatru în limba franceză ori de Corul Vasiliana, Grupul de muzică folk, echipa de dansuri populare și moderne sau de competițiile sportive, mediul normalist oferă posibililități de dezvoltare personală diverse, atractive atât pentru cei care doresc sa urmeze ulterior absolvirii liceului  carieră didactică, dar și celor care vor opta pentru alte specializări și formări în ruta academică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul şi-a luat famiglia şi a şters-o în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.