anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Astăzi se va anunţa ierarhia de admitere la liceu

Contestaţiile la evaluare nu au influenţat ieri semnificativ rezultatele finale.

GALERIE
foto DAN LUCA examen de evaluare nationala 1112
  • foto DAN LUCA examen de evaluare nationala 1112
- +

 Rata de promovare la evaluarea naţională a crescut nesemnificativ după soluţionarea contestaţiilor, cu mai puţin de un procent. Din cele 557 de teze pentru care absolvenţii de gimnaziu au solicitat recorectarea, doar două au primit note mai mici, la matematică.

 „La română au fost 382 de contestaţii depuse şi sunt modificate112 note. La matematică au fost 175 de contestaţii depuse şi 35 de note sunt modificate. Note scăzute sunt doar la matematică, şi anume două. La română nu au fost note scăzute, cu 0,5 mă refer. Nu sunt schimbări spectaculoase, rata de promovare finală fiind în jur de 75%. Probabil s-a corectat mai strâns, iar la română, unde să spunem că marja de subiectivitate poate să meargă spre un punct, bănuiesc că au mai fost acordate la revizuire câteva sutimi şi s-a mai mărit media copiilor. Puţine note de 5 au fost contestate, probabil era destul de evidentă notarea adecvată, în condiţiile unor subiecte nu foarte complicate. În schimb, contestaţiile au fost multe la notele de 9, chiar de 9,50 şi 9,60. Mai ales la matematică s-a contestat pe note foarte mari, fiind subiectul mai uşor, notele mari mai multe şi mergând pe ideea că fiecare sutime contează în dorinţa de acces la o şcoală foarte bună”, a subliniat Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar. Împreună cu părinţii şi sub îndrumarea diriginţilor, elevii trebuie să completeze opţiunile în fişele de înscriere la liceu, începând de vineri şi până pe 9 iulie. În aceste condiţii, ierarhia absolvenţilor de gimnaziu din perspectiva mediei de admitere la liceu ar trebui să fie făcută publică astăzi. De exemplu, anul trecut, când doar 5 elevi din judeţ au avut media de admitere maximă, ultimele medii cu care s-a intrat în clasele de matematică-informatică de la colegiile „Racoviţă”, Naţional şi „C. Negruzzi” au fost 9,59, 9,57, respectiv 9,46. „Urmează să vedem cum se poziţionează. Atunci putem să tragem nişte concluzii, să constatăm diferenţele faţă de anii anteriori, spre ce s-au îndreptat opţiunile elevilor, dificultăţile de intrare la anumite şcoli”, a adăugat Camelia Gavrilă.

 
 
 
 
 
                                                            

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Alexandru LĂZESCU

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Deşi nu a fost generată de asumarea unor riscuri iresponsabile, ca în 2008, şi suntem asiguraţi că ce s-a întâmplat atunci nu se va repeta, criza generată de falimentul Silicon Valley Bank din California introduce turbulenţe majore într-un mediu fragil în plan economic şi geopolitic cu consecinţe greu de estimat.

opinii

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Nichita DANILOV

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Singurul lucru comun între el şi actualul locatar al fostului său atelier este înălţimea. Amândoi sunt înalţi. Caloian ceva mai înalt decât Val Gheorghiu. Caloian cultivă spontaneitatea şi în dialog, şi în modul de-a gândi pictura, spre deosebire de Val Gheorghiu care îşi calcula fiecare pas şi fiecare gest.

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Cu excepţia Medicinei, toţi ceilalţi absolvenţi pot lucra în domenii în care contează mai degrabă competenţele pe care le deţin, modul în care îşi valorifică aptitudinile. Un absolvent de studii superioare cu competenţe digitale medii şi cunoaşterea măcar a unei limbi de circulaţie internaţionale, având disponibilitatea de a învăţa la locul de muncă, nu rămâne în afara pieţei muncii.

Sper să mor în timpul vieţii mele

Michael ASTNER

Sper să mor în timpul vieţii mele

Ei bine, abia zile mai târziu după ce mi-a apărut şi mie în minte un gând privind trecerea timpului - vine o vreme/ când timpul trece/ şi cam atât - mi-am dat seama că la origine n-are cum să nu se afle replica standard a mamei: Et vergieht!

pulspulspuls

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Numai ce am vorbit ieri la rubrica noastră despre conexiunile jupânului Ciorăpel de la Neamţ prin judeţul nostru că au şi apărut informaţii noi, stimaţi telespecatori. 

Caricatura zilei

Doborârea dronei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.