anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Primul „Animal Fest” organizat la Universitatea de Științele Vieții din Iași

Astăzi și mâine sunteți așteptați la „Animal FEST by USV Iași” - paradă, concursuri, expoziții (P)

GALERIE
animal fest
 • animal fest
- +

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași, fosta USAMV) organizează primul PetEvent pentru întreaga comunitate iubitoare de animale, sub sloganul „Iubitorii de animale în comunitatea Științelor Vieții”.

Evenimentul „Animal FEST by USV Iași” are loc în zilele de 3 si 4 iulie 2021, în Rond Agronomie, pe Stadionul de Rugby, iar în cadrul manifestării vor avea loc o serie de activități dintre care amintim: concursuri de aptitudini și frumusețe cu premii, parade, show de dresaj și agilitate, ateliere pentru copii, workshop-uri demonstrative, consultații veterinare și tururi organizate spre Muzeul de Anatomie al Facultății de Medicină Veterinară. Printre speciile ce vor putea fi admirate în cadrul evenimentului enumerăm câini, pisici, cai, iepuri și păsări ornamentale.

Înscrierile pentru concursurile organizate în cele două zile de festival pot fi realizate chiar în ziua evenimentului, sau pot fi trimise online.

„Va fi un eveniment deosebit cu foarte multe surprize pregătite pentru participanții vizitatori. Vor fi demonstrații de dresaj a câinilor utilitari, parade de frumusețe, paradă a cailor și expoziție a păsărilor ornamentale. De asemenea, fiecare facultate își va aduce aportul la eveniment cu standuri, își va etala produsele, vor fi și utilaje agricole. Va fi un impact foarte mare pentru cei care vor veni. Mai menționez și vizite programate la Muzeul de Anatomie din sediul Facultății de Medicină Veterinară și la Spitalul veterinar”, a precizat conf. univ. dr. Sorin Aurelian Pașca, prodecan la Facultatea de Medicină Veterinară a USV Iași.

Din momentele prinse în programul celor două zile de „Animal FEST by USV Iași” mai menționăm și prezentarea animalelor oferite spre adopție în cadrul târgului ”Adoptă și tu” de la USV Iași.

Proprietarii care doresc să își înscrie animalele la concursuri o vor putea face cu jumătate de oră înaintea deschiderii evenimentului, sau au posibilitatea de înscriere online, formularele putând fi găsite pe site-ul USV Iași.

Tramvaiul de epocă al Companiei de Transport Public va circula pe traseul Tg. Cucu- Rond Agronomie, atât sâmbătă cât și duminică, pentru a marca evenimentul organizat de Universitatea de Științele Vieții Iași.

PROGRAM DESFĂȘURARE „Animal FEST by USV Iași”:

SÂMBĂTĂ, 3 IULIE 2021

 • 10,15h Controlul sanitar-veterinar al competitorilor și înregistrarea participanților
 • 11,00h Festivitatea de deschidere  - Cuvântul Rectorului și al invitaților USV Iași
 • 11,15h Parada raselor de câini și concursul de frumusețe ”HAM-HAM”
 • 12,15h Concurs de abilități/dresaj canin ”SMART DOG”

Urmează:

 • Deliberarea juriului și premierea participanților câștigători
 • Vizită la Muzeul de Anatomie ”Prof. dr. Honoris Causa Vasile COȚOFAN” al USV Iași
 • Vizitarea și prezentarea standurilor expoziționale ale USV Iași și ale participanților la eveniment
 • Expoziție de păsări ornamentale și iepuri de rasă cu prezentarea raselor.
 • ”Adoptă și tu” de la USV Iași (în parcarea de lângă terenul de rugby)

DUMINICĂ, 4 IULIE 2021

 • 11,00h Paradă și prezentarea cailor de sport ai clubului sportiv ecvestru din Iași
 • 13,00h Paradă și prezentarea cailor serviciului Poliției Călare din cadrul Poliției Locale Iași

Urmează:

 • Vizită la Muzeul de Anatomie ”Prof. dr. Honoris Causa Vasile COȚOFAN” al USV Iași
 • Prezentarea și vizitarea standurilor expoziționale ale USV Iași și ale participanților la eveniment
 • Expoziție de păsări ornamentale și iepuri de rasă
 • ”Adoptă și tu” de la USV Iași (în parcarea de lângă terenul de rugby)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.