Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 04.10.2023

Primul „Animal Fest” organizat la Universitatea de Științele Vieții din Iași

Astăzi și mâine sunteți așteptați la „Animal FEST by USV Iași” - paradă, concursuri, expoziții (P)

GALERIE
animal fest
 • animal fest
- +

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași, fosta USAMV) organizează primul PetEvent pentru întreaga comunitate iubitoare de animale, sub sloganul „Iubitorii de animale în comunitatea Științelor Vieții”.

Evenimentul „Animal FEST by USV Iași” are loc în zilele de 3 si 4 iulie 2021, în Rond Agronomie, pe Stadionul de Rugby, iar în cadrul manifestării vor avea loc o serie de activități dintre care amintim: concursuri de aptitudini și frumusețe cu premii, parade, show de dresaj și agilitate, ateliere pentru copii, workshop-uri demonstrative, consultații veterinare și tururi organizate spre Muzeul de Anatomie al Facultății de Medicină Veterinară. Printre speciile ce vor putea fi admirate în cadrul evenimentului enumerăm câini, pisici, cai, iepuri și păsări ornamentale.

Înscrierile pentru concursurile organizate în cele două zile de festival pot fi realizate chiar în ziua evenimentului, sau pot fi trimise online.

„Va fi un eveniment deosebit cu foarte multe surprize pregătite pentru participanții vizitatori. Vor fi demonstrații de dresaj a câinilor utilitari, parade de frumusețe, paradă a cailor și expoziție a păsărilor ornamentale. De asemenea, fiecare facultate își va aduce aportul la eveniment cu standuri, își va etala produsele, vor fi și utilaje agricole. Va fi un impact foarte mare pentru cei care vor veni. Mai menționez și vizite programate la Muzeul de Anatomie din sediul Facultății de Medicină Veterinară și la Spitalul veterinar”, a precizat conf. univ. dr. Sorin Aurelian Pașca, prodecan la Facultatea de Medicină Veterinară a USV Iași.

Din momentele prinse în programul celor două zile de „Animal FEST by USV Iași” mai menționăm și prezentarea animalelor oferite spre adopție în cadrul târgului ”Adoptă și tu” de la USV Iași.

Proprietarii care doresc să își înscrie animalele la concursuri o vor putea face cu jumătate de oră înaintea deschiderii evenimentului, sau au posibilitatea de înscriere online, formularele putând fi găsite pe site-ul USV Iași.

Tramvaiul de epocă al Companiei de Transport Public va circula pe traseul Tg. Cucu- Rond Agronomie, atât sâmbătă cât și duminică, pentru a marca evenimentul organizat de Universitatea de Științele Vieții Iași.

PROGRAM DESFĂȘURARE „Animal FEST by USV Iași”:

SÂMBĂTĂ, 3 IULIE 2021

 • 10,15h Controlul sanitar-veterinar al competitorilor și înregistrarea participanților
 • 11,00h Festivitatea de deschidere  - Cuvântul Rectorului și al invitaților USV Iași
 • 11,15h Parada raselor de câini și concursul de frumusețe ”HAM-HAM”
 • 12,15h Concurs de abilități/dresaj canin ”SMART DOG”

Urmează:

 • Deliberarea juriului și premierea participanților câștigători
 • Vizită la Muzeul de Anatomie ”Prof. dr. Honoris Causa Vasile COȚOFAN” al USV Iași
 • Vizitarea și prezentarea standurilor expoziționale ale USV Iași și ale participanților la eveniment
 • Expoziție de păsări ornamentale și iepuri de rasă cu prezentarea raselor.
 • ”Adoptă și tu” de la USV Iași (în parcarea de lângă terenul de rugby)

DUMINICĂ, 4 IULIE 2021

 • 11,00h Paradă și prezentarea cailor de sport ai clubului sportiv ecvestru din Iași
 • 13,00h Paradă și prezentarea cailor serviciului Poliției Călare din cadrul Poliției Locale Iași

Urmează:

 • Vizită la Muzeul de Anatomie ”Prof. dr. Honoris Causa Vasile COȚOFAN” al USV Iași
 • Prezentarea și vizitarea standurilor expoziționale ale USV Iași și ale participanților la eveniment
 • Expoziție de păsări ornamentale și iepuri de rasă
 • ”Adoptă și tu” de la USV Iași (în parcarea de lângă terenul de rugby)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

În ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială.

opinii

Je suis Buzatu!

Briscan ZARA

Je suis Buzatu!

Avem drepturi! E o ţară liberă, sunt şi ei oameni, mai greşesc, că nimeni nu-i perfect! Toţi avem dreptul să trăim bine! Jos dictatura!

Dinastia beizadelelor

Cristina DANILOV

Dinastia beizadelelor

Întrebarea noastră de azi este: nu ar trebui să ne gândim serios la problema relației copii-bani? Ar trebui să-i ofer copilului meu tot ce-și dorește și oricât își dorește? De la ce vârstă, câți bani și în ce condiții?

Dom’ Mitică şi Eminescu

Mihai DORIN

Dom’ Mitică şi Eminescu

Atât de mult îl iubea pe Eminescu Nea Mitică Buzatu, baronul neclintit de electoratul vegetal, dar în fine strămutat de către DNA, încât l-a înghesuit de-a valma în portbagajul maşinii, chinuindu-l să încapă în spaţiul obscur ce va fi tăinuind atâtea secrete, că nu vom avea noi niciodată destui procurori cinstiţi care să îi dezlege misterele. 

pulspulspuls

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Ehehei, dragi justiţiabili ieşeni, iacătă căci tocmai ce am scris noi aicea la rubricuţă, pe la finele săptămânii trecute, despre evlavia prea-cucernică ce pare să-l fi cuprins în ultima vreme pe prococurorul ieşean Bulăceanu, cel scăpat de colegi basma curată după ce ar fi nenorocit două copchile ale unui cumătru, căci, iote, unii cunoscători ai chestiunii au şi ieşit cică la interval cu noutăţi care de care mai interesante despre aceste personagiu dubios şi sinistru, ba chiar de altfel numai bun de dus acolo unde îi e locul celor ce fac asemenea năzdrăvănii pentru care alţii stau ani grei prin puşcării. 

Caricatura zilei

Rugăciune pentru Autostrada A8

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Era necesar ca Guvernul sa faca taieri mai mari in sectorul public pentru a face ca masurile de redresare fiscale sa fie mai eficiente?

vezi raspunsuri